Baby Yoda
Contributor
- Poruka
- 21.760
Ako hoće da nauči neke osnove programiranja, neka se igra u Pythonu. To i deca uče danas koliko je jednostavan jezik.
Ne gleda se to u satima. Recimo znam lika koji je tek sa 40 cuo za siftovanje i maskiranjepitam koliko efektivno?
Koliko sati dnevno si samo ucio programiranje?
o boze pitam te jednostavno pitanje.....Ne gleda se to u satima. Recimo znam lika koji je tek sa 40 cuo za siftovanje i maskiranje
Zavisi kako je ko napredan, nekom treba manje, nekom vise, ali ako bas hoces da naucis, minimum 5 godina treba.
Pa mislim ono treba samo za C++ bar jedno 5 godina da se nauci![]()
Znas kako, satima u proseku mozes da znas samo ako meris. No ako ne ucis kako treba mozes i 16 sati dnevno i da posle 30 godinao boze pitam te jednostavno pitanje.....
u satima
u proseku
o bozeZnas kako, satima u proseku mozes da znas samo ako meris. No ako ne ucis kako treba mozes i 16 sati dnevno i da posle 30 godina
postavljas pocetnicka pitanja... kao jedan lik sada mene ...
Zašto prost odgovor kad može.. totalno čudan odgovor.o boze
Prvo si rekao da si ucio da programiras 9 godina...a onda da ne mozes da racunas u satima....kako si onda izracunao 9 godina?
Pitam te koliko si TI DNEVNO SATI UCIO U PROSEKU?
Je l' u to racunas i fax i srednju ili si SAMO ucio programiranje kao nezaposleno lice?
Srednja i faks ali vecinom sam ucio dodatno. A to koliko dnevno sati u proseku, ne mozes izgleda da shvatis da nisam imao sat pored sebe...o boze
Prvo si rekao da si ucio da programiras 9 godina...a onda da ne mozes da racunas u satima....kako si onda izracunao 9 godina?
Pitam te koliko si TI DNEVNO SATI UCIO U PROSEKU?
Je l' u to racunas i fax i srednju ili si SAMO ucio programiranje kao nezaposleno lice?
peščani se isto računa.Srednja i faks ali vecinom sam ucio dodatno. A to koliko dnevno sati u proseku, ne mozes izgleda da shvatis da nisam imao sat pored sebe...
o boze pitam te jednostavno pitanje.....
u satima
u proseku
Znala sam da me trolujes.Srednja i faks ali vecinom sam ucio dodatno. A to koliko dnevno sati u proseku, ne mozes izgleda da shvatis da nisam imao sat pored sebe...
evo posta koji mozda moze da pomogneo boze pitam te jednostavno pitanje.....
u satima
u proseku
Sta mu dodje prakitkant?evo posta koji mozda moze da pomogne
https://forum.krstarica.com/threads...ecni-kurs-programiranja.784113/#post-34200845
al to je put do junior pozicije, do pozicije praktikanta sigurno treba manje vremena
znas osnove tog jezika za koji si se opredelila, vec mozes da pravis neke jednostavne sajtove/aplikacije u njemuSta mu dodje prakitkant?
Koji je to nivo (ne)znanja?
Kako to mislis trolujem? Ti si mene pitala, ne ja tebe? Inace period od 10 godina svakako da je nemoguceZnala sam da me trolujes.
Ti racunas srednju i fax kad si imao masu drugih aktivnosti i predmeta i verovatno nisi po ceo dan ucio + cele raspuste.
Preterujes zaista, jezici koji su danas najvise u upotrebi su toliko high level da nema potrebe da zna kako rade tranzistori u procesoru itd i kako to pretvara nule i jedinice u sliku na ekranu. Za pocetak mislim da treba krenuti od neceg jednostavnijeg, pa kasnije ako nekoga zainteresuje i nauka iza svega, moze pogledati.Kreni onda da ucis iz pocetka. Algoritmi prvo, strukture podataka, teorija, Fon Nojmanova masina.
Bulova alebra, binarni sistem itd... za jedno 5 godina ces stici negde...
Ko ce mene da zameniPreterujes zaista, jezici koji su danas najvise u upotrebi su toliko high level da nema potrebe da zna kako rade tranzistori u procesoru itd i kako to pretvara nule i jedinice u sliku na ekranu. Za pocetak mislim da treba krenuti od neceg jednostavnijeg, pa kasnije ako nekoga zainteresuje i nauka iza svega, moze pogledati.
Jbg, to je druga problematika, tu je vec deficit kadrovaKo ce mene da zameni
Treba da odem jednom u penziju![]()
Sta mu dodje prakitkant?
Koji je to nivo (ne)znanja?
Nije ovo posao gde je lova razlog. Mislim ono jeste su pristojne plate, ali je tezak nacin da zaradis. Ima mnogo laksih zanimanjaŠto ne znači da se ne može brzo doći do love,