Programerski kutak

Možda nekome posluži.

What language to learn.png

Pozdrav, da li neko zna kako u C# Form Application da proverim ako je u textbox unet string a treba samo broj. Pocetnik sam u programiranju i pravim menjacnicu, pa mi treba ako korisnik u textbox unese neko slovo, rec bilo sta umesto broja da mu izbaci label da unese brojeve.
Hvala unapred.

Pozdrav, da li neko zna kako u C# Form Application da proverim ako je u textbox unet string a treba samo broj. Pocetnik sam u programiranju i pravim menjacnicu, pa mi treba ako korisnik u textbox unese neko slovo, rec bilo sta umesto broja da mu izbaci label da unese brojeve.
Hvala unapred.
/to treba da mozhesh da podesish u property kontrole, ako mozhe u Win resource editoru gde ja radim onda sigurno mozhe u mnogo
lakshem C#.

Ovako, zivimo gde zivimo is stvari bas nisu blistave sto se posla tice. Tako i ko zna koliko dugo cu raditi to sto radim.

S' obzirom na to, koliko je realno da jedan potpuni laik se upusti u ucenje programiranja na svoju ruku, da li ima online kurseva, so u video formatu, sto u tekstu sto mogu skinuti. Trenutno zbog posla nisam u mogucnosti da idem na kurseve ili da gledam online kurseve jer u svako trenutku mogu dobiti neki posao da radim ili sam u procesu rada sa dokumentacijom ili necim trecim. Ukratko, slobodno vreme nije bas najbolje. Te sam mislio da ono slobodnog vremena sto imam uglavim ucenjem necega sto bi mi pomoglo u trazenju posla u neko blizoj ili daljoj buducnosti, posto i ovako zbog posla cesto sedim za svojim kompjuterom (posto radim od kuce).

Trazio sam na internetu i nasao neke clanke sa linkovima, ali to je obicno za zapad, pa ne znam koliko je realno. Kakvi su nasi uslovi po pitanju zaposlenja? Sta traze? Da li treba diploma ili mogu oni sto su naucili sami?

Onako, recite mi realno bez ustrucavanja.

Ovako, zivimo gde zivimo is stvari bas nisu blistave sto se posla tice. Tako i ko zna koliko dugo cu raditi to sto radim.

S' obzirom na to, koliko je realno da jedan potpuni laik se upusti u ucenje programiranja na svoju ruku, da li ima online kurseva, so u video formatu, sto u tekstu sto mogu skinuti. Trenutno zbog posla nisam u mogucnosti da idem na kurseve ili da gledam online kurseve jer u svako trenutku mogu dobiti neki posao da radim ili sam u procesu rada sa dokumentacijom ili necim trecim. Ukratko, slobodno vreme nije bas najbolje. Te sam mislio da ono slobodnog vremena sto imam uglavim ucenjem necega sto bi mi pomoglo u trazenju posla u neko blizoj ili daljoj buducnosti, posto i ovako zbog posla cesto sedim za svojim kompjuterom (posto radim od kuce).

Trazio sam na internetu i nasao neke clanke sa linkovima, ali to je obicno za zapad, pa ne znam koliko je realno. Kakvi su nasi uslovi po pitanju zaposlenja? Sta traze? Da li treba diploma ili mogu oni sto su naucili sami?

Onako, recite mi realno bez ustrucavanja.
Ako si slab sa slobodnim vremenom onda ti ni ne vredi da se upustas u ovu avanturu.

Nista nije komplikovano,slabo ko gleda diplome a internet je pun kurseva sto u video formatu sto u tekstualnom ali je cela ta prica dosta kompleksna, ima puno sitnih stvari za nauciti i jednostavno ako nemas vremena dnevno 2-3h da odvojis na ucenje neces nikad uhvatiti korak, jer taman dok ti nesto naucis to isto vec zasterelo i vise se ne koristi.

Hvala na odgovorima, moracu o ovome da jos razmislim. U sustini mogu da nadjem 2-3 sata da vezbam/ucim, tako da nije nemoguce. Da, mislio sam da su potrebne godine, ali po tom pitanju imam vremena jer nisam u zurbi da promenim posao, tako da mogu da ucim dok mi to traje.

pitanje - da li stignete pored punog radnog vremena da radite na necem svom?

nadovezujem se na prethodne poruke, naime dok sam radio xyz poslove programiranje mi je bilo zabava u slobodno vreme. tako sam mnogo naucio no otkako radim kao programer - tesko se snalazim s organizacijom oko samostalnog hobi rada na zanimljivim stvarima

Back