Programerski kutak

Ono kad programer zaboravi da konvertuje prelaz sekunde u minute, minute u sate. :mrgreen:

viber_image_2021-01-01_00-41-15.jpg

Pozdrav ljudi, znate li kakva su iskustva sa IT Bootcampom (fondacija Ana i Vlade Divac)?
Jel velika konkurencija?
Jedna drugarica je upisala, ja mislim QA kod njih. Imala je nekoliko krugova intervjua i kaže da je bilo dosta prijavljenih kandidata. Ne znam koliko je zadovoljna kvalitetom nastave. Program je bio OK ali relativno ambiciozan za početnike. Mislim da je sasvim dostižno onom ko može da se sasvim posveti tokom trajanja kursa. Onom ko radi puno radno vreme neće biti lako.

Jedna drugarica je upisala, ja mislim QA kod njih. Imala je nekoliko krugova intervjua i kaže da je bilo dosta prijavljenih kandidata. Ne znam koliko je zadovoljna kvalitetom nastave. Program je bio OK ali relativno ambiciozan za početnike. Mislim da je sasvim dostižno onom ko može da se sasvim posveti tokom trajanja kursa. Onom ko radi puno radno vreme neće biti lako.
okej je, upao sam na JS, a i imam neko predznanje pa cemo videti

Radim neki zadatak sa bazama za maturski rad i ne mogu nikako da povezem vrednosti iz ms access tabele sa comboBox1. Ako neko moze da mi pomogne da nadjem problem bio bih zahvalan. Ovo je nacin na koji sam radio:
Kod:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
using System.Windows.Forms;
using System.Data.OleDb;

namespace WindowsFormsApplication1
{
    public partial class Form3 : Form
    {

public Form3()
        {
            InitializeComponent();
        }
        OleDbConnection connection = new OleDbConnection();

public void Form3_Load(object sender, EventArgs e)
        {
            comboBox1.Items.Clear();
            connection.ConnectionString = @"Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=B5B6Fudbal.accdb";//мораш ставити тачан назив базе

OleDbCommand Komanda = new OleDbCommand();
            Komanda.Connection = connection;
            OleDbDataReader reader;
            Komanda.CommandText = "Select Grad1 From Grad Order By Grad Asc";

try
            {
                connection.Open();
                reader = Komanda.ExecuteReader();
                while (reader.Read() == true)
                {
                    comboBox1.Items.Add(reader["Grad1"].ToString());

}
            }

catch (Exception ex)
            {
                MessageBox.Show(ex.ToString());
            }
            finally
            {
                connection.Close();
            }
        }

private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            Form3.ActiveForm.Close();
        }
    }
}

Poslednja izmena od moderatora:
Znas kako, ako nemas gresku teze ces otkriti. Ajde pretpostavi da je otvorio bazu i procitao tabelu. sta mozes zakljuciti iz toga?
Mozda da izdebagujes korak po korak da vidis da li cita nesto i dobija rezultat? Bez debagera tesko da ces moci osim naravno ako ne printas.

Znas kako, ako nemas gresku teze ces otkriti. Ajde pretpostavi da je otvorio bazu i procitao tabelu. sta mozes zakljuciti iz toga?
Mozda da izdebagujes korak po korak da vidis da li cita nesto i dobija rezultat? Bez debagera tesko da ces moci osim naravno ako ne printas.
Kada sam ponovo pokusao da povezem bazu u Data Source Configuration Wizardu mi pise "One or more error(s) occured while processing the database object(s).Click OK to continue anyway or cancel to go back to the wizard and try to fix the error". Inace sada sam napravio novu bazu za drugi projekat, ali pretpostavljam da je i onda to pisalo samo nisam citao. Sta mislite da je problem?

Kada sam ponovo pokusao da povezem bazu u Data Source Configuration Wizardu mi pise "One or more error(s) occured while processing the database object(s).Click OK to continue anyway or cancel to go back to the wizard and try to fix the error". Inace sada sam napravio novu bazu za drugi projekat, ali pretpostavljam da je i onda to pisalo samo nisam citao. Sta mislite da je problem?
Odakle si izvukao ovo:
connection.ConnectionString = @"Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=B5B6Fudbal.accdb"
To mi deluje da ne moze biti tako.

Back