Program studentske liste i uslovi za kandidate

hebali te oni.:rumenko: valjda će jednom da ti dosade. izvinte ali ne zaslužujete bolje kada svakoga koji drugačije misli kvalifikujete tako.)

"oni" hoće partijski sistem u kome kontrolišu svoje poslanike. takav način vladanja pretvara narodnog poslanika u klona šefa partije.

takav pristup nipodaštava volju naroda i obesišljava pojam demokratije. narodnog poslanika mora birati narod koji veruje u njega i samo ga ista jedinica može ražalovati.
Koliko se ne varam oni zele ekspertsku vladu koja ce unormaliti Srbiju i omoguciti odrzavanje postenih izbora....u najmanjubruku.
A ta kontrola....mani se. Pa pola od trenutnih studenata za dve godine vise nece biti studenti vec obicni gradjani. Tako da je to sa kontrolom besmislica.
A tuzno je sto trenutno u Srbiji pkstoje samo dve opcije. Ili ZA njih ili PROTIV njih. Tvoja volja je kojoj strani ces se privoleti.

A ta vrsta izbora, koja je bila 1990. zahteva promenu ustava. Da te podsetim... i tada se debelo kralo i varalo (SPS)

Program bilo koje stranke je spisak lepih zelja.
OVde je razlika u tome sstose studenti ne grabe za mandate i lovu vec su samo izneli stavove koje oni kao, u ovom trenutku, najjaca drustvena grupa, sa najvecom (neplacenom) podrskom. Podrzati i pomoci.
A naravno da nije za seminarski rad jer to i nije seminarski rad.
Nego....Postoji li tacka u ovom programu sa kojom se ne slazes?
Ni sa jednom jwr sve stranke imaju iste programe.

Ok.
Ne slazes se sa dve tacke.
Da li bi mogao da kazes sta ti u njima konkretno ne odgovara?
Ili sta je u njima nenormalno?
Piše da su studentski zahtevi zasnovani na načelima pravičnog društva a oni krše zakon i blokiraju kolegama pravo garantovano zakonom.Znači da pokušavaju da nas prevare pričom.
Plenumi mi takođe bodu oči,nekako mi čudno zvuči.A i nije njihovo da sastanče i da se organizuju nego da se hvataju knjige i da uče.Ja im ne verujem,od mene veliki minus jer su počeli da deluju nasilno,od početka,blokadama.

Koliko se ne varam oni zele ekspertsku vladu koja ce unormaliti Srbiju i omoguciti odrzavanje postenih izbora....u najmanjubruku.
A ta kontrola....mani se. Pa pola od trenutnih studenata za dve godine vise nece biti studenti vec obicni gradjani. Tako da je to sa kontrolom besmislica.
A tuzno je sto trenutno u Srbiji pkstoje samo dve opcije. Ili ZA njih ili PROTIV njih. Tvoja volja je kojoj strani ces se privoleti.

A ta vrsta izbora, koja je bila 1990. zahteva promenu ustava. Da te podsetim... i tada se debelo kralo i varalo (SPS)
Vlada je jedno a narodni poslanik drugo.

Narodni poslanik predstavlja narod i on bira i razresava vladu. Vlada je dakle menadzment drzave (strucno telo) a narodni poslanik tvoj i moj predstavnik u skupstini. Vlada mora biti strucna a narodni poslanik ne mora. Narodni poslanik mora biti castan i da brine o svojoj bazi.

Da su sadasnji poslanici u skupstini istinski narodni ne bi bilo potrebe za ovim protestima. Razresili bi i vladu i AVa opozivom.

Ako se ne promeni sistem sve je zabadava. Poenta je smena vlasti prostom voljom naroda.

Poslednja izmena:
Vlada je jedno a narodni poslanik drugo.

Narodni poslanik predstavlja narod i on bira i razresava vladu. Vlada je dakle menadzment drzave (strucno telo) a narodni poslanik tvoj i moj predstavnik u skupstini. Vlada mora biti strucna a narodni poslanik ne mora. Narodni poslanik mora biti castan i da brine o svojoj bazi.

Da su sadasnji poslanici u skupstini istinski narodni ne bi bilo potrebe za ovim protestima. Razresili bi i vladu i AVa opozivom.

Ako se ne promeni sistem sve je zabadava. Poenta je smena vlasti prostom voljom naroda.
Narodni poslanik izglasava vladu.

Ono sto ti zelis, islravno da nametnes nije u skladu sa ustavom.

Dakle.... za trenutak se mani bajanja.

Nisu stranka, ali sastavljaju listu i imaju program? Šta su? Vrtić?
Ne sastavljaju listu.
Sta su?
Verovatno najjaca opcija u Srbiji koja ce podrzati one koji dele njihove sravove a nisu politicji kompromitovani.

Po meni, bolja opcija od decenijskih politicara bez rezultata bez obzira sa koje strane dolaze.

Sta te sprecava da makar probamo nesto da promenimo?

Šta je program studentske liste i koji su uslovi za kandidate​

Studenti u blokadi su u petak na skupu u Beogradu delili program izborne liste i otkrili za šta se zalažu i koji su njihovi uslovi za kandidate na njihovoj listi.

Studenti su u svom programu naveli da se bore za:

Ispunjenje svih studentskih zahteva​

Studentski zahtevi, u svojoj srži zasnovani na načelima pravičnog društva, ne smeju biti zataškani i zanemareni. Njhovo neispunjenje na koje utiče trenutna vlast, dokaz su nefunkcionalnosti institucija.

Slobodu medija​

Ostvarivanje ustavnih prava građana na potpuno, istinito blagovremeno izveštavanje o svemu što je u javnom interesu. Moraju se primeniti odredbe koje se tiču sastava Saveta, uprave i upravljanja REM-a. Mediji su dužni da nepristrasno izveštavaju.

Slobodne i poštene izbore​

Potpuna revizija biračkih spiskova, odsustvo prinude i zastrašivanja birača, sprečavanje i sankcionisanje svake zloupotrebe biračkog prava. Mora se omogućiti funkcionisanje svih institucija zaduženih za organizaciju i kontrolu izbora.

Nezavisno i efikasno sudstvo i tužilaštvo​

Sudstvo i tužilaštvo su pod političkim uticajem te je neophodna smena odgovornih, postavljanje stručnih kadrova, kao i uvođenje instituta specialnog tužilaštva za javne funkcionere.

Državu bez korupcije i organizovanog kriminala​

Treba pojačati unutrašnu kontrolu policije i bezbednosnih službi. Hitno blokirati sve tokove i pranje novca stečenog korupcijom i kriminalom, takođe objaviti sve komercijalne ugovore države sa stranim i domaćim investitorima.

Javna preduzeća i projekte​

Potrebno je striktno primenjivanje propisa kojima se regulišu javne nabavke, prekinuti praksu favorizovana pojedinih preduzeća. U cilju opšteg interesa neophodno je zadržati ključna infrastrukturna preduzeća u vlasništvu države.

Bezbednost građevinskih obekata i sobraćajnica​

Iz razloga nepoštovanja procedura i pravila na štetu kvaliteta i bezbednosti objekata i saobraćajnica, neophodna je nezavisna vanredna provera svih značajnih građevinskih projekata realizovanih poslednih godina.

Raspolaganje mineralnim resursima i zaštita životne sredine​

Potrebna nam je strategija upravljanja mineralnim i drugim resursima u skladu sa ekološkim društvenim, ekonomskim i regionalnim aspektima. Zaustaviti sve projekte, poput projekta „Jadar“, koji kroz eksploataciju ugrožavaju dugoročne društvene interese. Neophodno je preispitati urbanističku politiku i povećati broj zelenih površina.

Poljoprivreda​

Treba nam poboljšanje poljoprivredne proizvodnje i podsticanje inicijative individualnih proizvođača, kao i sprovođenje departizacije u subvencionisanju proizvodnje.

Prosveta​

Društvena svest o značaju prosvetnih radnika mora se podrići kroz bolje uslove rada, ekonomski položaj, a dekvatnu podršku i priznanje njihovog doprinosa zajednici.

Nauka​

Naučni i istraživački rad mora postati temelj društvenog i privrednog razvoja. To zahteva dugoročno sistemsko ulaganje u nauku, vraćanje ugleda naučnoj zajednici i obezbeđivanje institucionalne nezavisnosti.

Kultura​

kultura je temlj društva. Treb ada gradimo spomenike znanja i umetnosti, ulažemo u stvaraoce nematerijalne baštine.

Zdravstvena zaštita​

Neophodna su veća i efikasnija ulaganja u sistem javnog zdravlja, bezbednost na radu, promociju zdravlja i sprečavanje bolesti, uz odgovorajajuće regulisanje privatnog sektora. Moraju se poštovati prava pacijenata i profesionalna etika, uz sprečavanje korupcije i osiguranje bezbednog okruženja unutar zdravstvenih ustanova.

Lokalna samouprava​

Dužnost svakog građanina je da uzme učešće u javnom životu i da sudeluje u donošenju odluka koje se tiču dobrobiti svih nas kroz političku emancipaciju, mehanizme direktne demokratije kao što su građanski zborovi, lokalni referendumi i narodna inicijativa.

Studentsko organizovanje​

Postojeće strukture ne uživaju poverenje studenata zbog nedostatka transparentnosti, sklonosti korupciji i neefikasnom zastupanju interesa studenata. Mora da se radi na drugačijim sistemima koji poput plenuma omogućavaju organizovanje putem direktne demokratije.

Radnička pitanja​

Potrebno je stremiti ka ostvarenju radničkih zahteva kroz izmene Zakona o radu i Zakona o štrajku. Svi organi Republike Srbije moraju raditi na jačanju radnog zakonodavstva i njegovom poštovanju. Minimalna zarada je niska u odnosu na troškove života i evidentno je da se mora povećati.

Nacionalni interes​

Međunarodni položaj mora biti podređen interesima države i građana. Ključne vrednosti na kojima će se buduća spoljna politika temeljiti su očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta, poštovanje ljudskih i manjinskih prava, ekonomski razvoj države, transparentnost, mirno rešavanje sporova i vojna neutralnost.
Studenti u blokadi su objavili i kvalifikacione kriterijume biranja kandidata za listu:

Kandidat:​

– Mora biti punoletni državljanin Republike Srbije
– Ne sme biti student!
– Nikad nije bio član vladajuće koalicije
– Nikada nije bio funkcioner parlamentarne opozicije
– Nije bio član izvršne ili zakonodavne vlasti
– Mora poštovati program liste
i na kraju ssve spalo na lompara :roll:

bez velikog drzavnog pokreta gde je ukljucen creme a la creme srpskog drustva, pomaka nema ni za jednu tacku. dugotrajna borba ali po meni isplatljiva za sledeca generacije.

problam je samo sto kada god nam u istoriji pukne film i kad skontamo kakva drzava zelimo da nam bude, izbije neki svetski rat i sva nasa nadanja odu u 3 lepe.

Piše da su studentski zahtevi zasnovani na načelima pravičnog društva a oni krše zakon i blokiraju kolegama pravo garantovano zakonom.Znači da pokušavaju da nas prevare pričom.
Plenumi mi takođe bodu oči,nekako mi čudno zvuči.A i nije njihovo da sastanče i da se organizuju nego da se hvataju knjige i da uče.Ja im ne verujem,od mene veliki minus jer su počeli da deluju nasilno,od početka,blokadama.
Demokratija.
Cista demokratija.
Niko nije sprecavso one "koji zele da uce" da dodju na plenume i daju svoj sud.

Daj.... nemoj nas zahebavati.

banovali me više puta,
ako je vise puta za tebe referenca, neki od nas su za tebe prvoborci okiceni ordenjem do cipela.

jedina referenca prave politicke misli, je da budes nezavisan od bilo cijeg interesa ma kako se taj zvao, a to nazalost amigo nisi. protiv si blokada faksova da bi deca mogla da uce kako kazes, a onda si kazes i protiv profesora i dekana uvlakaca :lol:

pa sto si onda protiv blokada faksova :lol: mislis da su klinci debili i ne znaju kako koji od njihovih drugara polaze ispite, kako onaj koji uci, ili onaj ciji je tata u sns-u? ili kada dodje neki bilmez celavi sa kajlama pa kaze moje dete nema sve petice a ja sam donirao skoli toliko i toliko, a profesori iz osnovne ili srednje pocnu da trce i popravljaju nekom lenjom degeneriku ocene.

britanija koja ima najbolji obrazovani sistem na svetu, zamislimo da studenti britanije zadju i blokiraju visokoskolske ustanove zbog bilo cega...znate sta bi se desilo...u roku od mesec dana britanija bi se raspala ko sifonske gace zbog toga sto stub drzave kao sto je visoko obrazovanje vise ne funkcionise.

sta mislite dal bi bilo ko ovde, neki kontrateg kao ćacilend sa onim retardima koji dilatentski simuliraju neku vrednost, a izasli svi redom iz sume i gde ih kao vodi jednoooki koji ima indeks?

drzava ti se kune da ti zeli dobro a pokazuje svojim cinjenjem da je zabole ona stvar za obrazovanje i pokazuju jasno kao dan svima nama sta su njihove reference za stanovnistvo kakvo im jedino odgovara.

i to neke kvaziobrazovane dileje ovde hvale kao vid borbe pritv kako kazu nacista olicenim u studentima...pa ako su studenti "nacisti", a ovi iz ćacilenda jel nacionalni heroji, svako sa gramom mozga ce pre biti "nacista" :lol:

ako je vise puta za tebe referenca, neki od nas su za tebe prvoborci okiceni ordenjem do cipela.
Mene su banovali politicki. Organizatori protesta imaju podrsku informatickog sektora i glavni udar je isao preko mreza.
jedina referenca prave politicke misli, je da budes nezavisan od bilo cijeg interesa ma kako se taj zvao, a to nazalost amigo nisi. protiv si blokada faksova da bi deca mogla da uce kako kazes, a onda si kazes i protiv profesora i dekana uvlakaca :lol:
Naravno da sam orotiv dekana i profesora koji su bilu u obustavi. Krajnje nemoralni i neprofesionalni uvlakaci. Moj profesor u penziji mi je priznao da se stidi kolega...

Bili su duzni drzati nastavu bez obzira na stav jednog dela studenata. Obrazaovani sistem nije njihova prcija. Niti prcija vlade. Jedni i drugi su samo tu privremeno i uslovno.
pa sto si onda protiv blokada faksova :lol: mislis da su klinci debili i ne znaju kako koji od njihovih drugara polaze ispite, kako onaj koji uci, ili onaj ciji je tata u sns-u? ili kada dodje neki bilmez celavi sa kajlama pa kaze moje dete nema sve petice a ja sam donirao skoli toliko i toliko, a profesori iz osnovne ili srednje pocnu da trce i popravljaju nekom lenjom degeneriku ocene.
Ako drugi hede gomna ne trebas i ti. Lazne diplome igraju ulogu samo po sistemima gde postoje partijski kadrovi a zivi se na grbaci naroda.

U ozbiljnim firmama dobijes otkaz ako si slab u znanju pa se slikaj s laznom diplomom.

Moj profesor u penziji mi je priznao da se stidi kolega...

.
stide se i normalni homoseksulaci lgbt lobija i tih idiota i debila sto masu zastavama golog dupeta, pa sta? jel ih neko nesto pita?za misljenje mozda?

snage haosa i bezumlja...jel tako glasi cuvena komunisticka referenca za drzavne neprijatelje?

studenti nacisti kako ih neki odavde zovete su metodicni i koriste sve dozvoljene nacine borbe za dostojanstvo drzave, vremenski su protesti ograniceni i sa vise nego jasnim zahtevima kao dan na koje drzava ne sme da odgovori jer bi sebe uplela u paukovu mrezu odgovornosti do samog vrha.

sa druge strane ovi debili iz parka su snage bestijalnog bezumlja kako nije vidjeno i koji nemaju nikakvu metodologiju vec im je cilj da naprave iskljucivo haos bez ikakvog jasnog zahteva osim onog najdebilnijg da zele kao da uce a kako uce i ko tamo uci i na sta im lici organizacija svako moze da vidi i oseti po vonju koji se siri prestonicom.

na to i simbolika znanja da ne kazem kolikog kao u onom vicu da dva policajca idu zajedno jer jedan zna cirilicu a drugi latinicu a trojica posto jedan zna oba pisma a ona druga dvojica cuvaju genija...tako i u parku, gomila ijekavski nabildovanih i tetoviranih filozofa sa fals indeksima cuvaju jednog medijski preeskponiranog genija isto iz bosne za koga svako vidi koji je retardiran majmun kako amaterski pokusava da glumata neku inteligenciju.

posle rata gde smo sve izgubili, imali smo kakvu takvu sansu da kosovo i srpsku pametnom politikom sacuvamo i planski radimo na tome da budu celina sa srbijom. ali kad ti dodju na vlast snage haosa i bezumlja koje su rat i ratove izgubile, onda se vidi na delu sta ce ciniti i sa drzavom srbijom. kosovo su poklonili, srpsku samo sto nisu, a posle vojvodine ce biti ono sta sam i napisao pre desetak godina da ce srbija ako dodju debili na vlast, biti od zemuna do cacka.

stide se i normalni homoseksulaci lgbt lobija i tih idiota i debila sto masu zastavama golog dupeta, pa sta? jel ih neko nesto pita?za misljenje mozda?
Besmisleno je da ti odgovaram na kobasicu od posta. Biti derpetom nije normalno vec se radi o dusevnoj izobrazenosti a i to si dotakao. Da nesto imas da kazes napiso bi u par recenica.

Meni je bilo drago sto je jedan od najboljih profesora na mom fakultetu zauzeo ispravan stav. I nije jedini samo njega posebno cenim. Obustave nastave nije smelo biti ni po zakonu ni po moralu.

sve ispunjavam. :lol:

da dodam sledeće reference:
- nikad politički uvlakač. samo jednom sam izašao na izbore i to onomad kad je trebalo slobu da ražalujemo,
- uvek sam bio protiv blokade nastave i foliranja u zahtevima jer to samo šteti deci i borbu čini neozbiljnom. kontraproduktivno,
- protiv sam da na listi budu profesori uvlakači i dekani koji su bili u obustavi,
- odmah sam tražio odgovornost vlasti jer je ostavka moralni čin a zakonska krivica nedokaziva u mnogim slučajevima,
- hrabro sam se na forumu borio protiv ujkana, mudžanedina, drugosrbijanaca i ostalih srpskih dušebrižnika. banovali me više puta,
Hahahaha, sve uslove ispunjavas samo ne da ti je program koji je naveden blizak...dobar primer sta se sve moze ocekivati...

Šta je program studentske liste i koji su uslovi za kandidate​

Studenti u blokadi su u petak na skupu u Beogradu delili program izborne liste i otkrili za šta se zalažu i koji su njihovi uslovi za kandidate na njihovoj listi.

Studenti su u svom programu naveli da se bore za:

Ispunjenje svih studentskih zahteva​

Studentski zahtevi, u svojoj srži zasnovani na načelima pravičnog društva, ne smeju biti zataškani i zanemareni. Njhovo neispunjenje na koje utiče trenutna vlast, dokaz su nefunkcionalnosti institucija.

Slobodu medija​

Ostvarivanje ustavnih prava građana na potpuno, istinito blagovremeno izveštavanje o svemu što je u javnom interesu. Moraju se primeniti odredbe koje se tiču sastava Saveta, uprave i upravljanja REM-a. Mediji su dužni da nepristrasno izveštavaju.

Slobodne i poštene izbore​

Potpuna revizija biračkih spiskova, odsustvo prinude i zastrašivanja birača, sprečavanje i sankcionisanje svake zloupotrebe biračkog prava. Mora se omogućiti funkcionisanje svih institucija zaduženih za organizaciju i kontrolu izbora.

Nezavisno i efikasno sudstvo i tužilaštvo​

Sudstvo i tužilaštvo su pod političkim uticajem te je neophodna smena odgovornih, postavljanje stručnih kadrova, kao i uvođenje instituta specialnog tužilaštva za javne funkcionere.

Državu bez korupcije i organizovanog kriminala​

Treba pojačati unutrašnu kontrolu policije i bezbednosnih službi. Hitno blokirati sve tokove i pranje novca stečenog korupcijom i kriminalom, takođe objaviti sve komercijalne ugovore države sa stranim i domaćim investitorima.

Javna preduzeća i projekte​

Potrebno je striktno primenjivanje propisa kojima se regulišu javne nabavke, prekinuti praksu favorizovana pojedinih preduzeća. U cilju opšteg interesa neophodno je zadržati ključna infrastrukturna preduzeća u vlasništvu države.

Bezbednost građevinskih obekata i sobraćajnica​

Iz razloga nepoštovanja procedura i pravila na štetu kvaliteta i bezbednosti objekata i saobraćajnica, neophodna je nezavisna vanredna provera svih značajnih građevinskih projekata realizovanih poslednih godina.

Raspolaganje mineralnim resursima i zaštita životne sredine​

Potrebna nam je strategija upravljanja mineralnim i drugim resursima u skladu sa ekološkim društvenim, ekonomskim i regionalnim aspektima. Zaustaviti sve projekte, poput projekta „Jadar“, koji kroz eksploataciju ugrožavaju dugoročne društvene interese. Neophodno je preispitati urbanističku politiku i povećati broj zelenih površina.

Poljoprivreda​

Treba nam poboljšanje poljoprivredne proizvodnje i podsticanje inicijative individualnih proizvođača, kao i sprovođenje departizacije u subvencionisanju proizvodnje.

Prosveta​

Društvena svest o značaju prosvetnih radnika mora se podrići kroz bolje uslove rada, ekonomski položaj, a dekvatnu podršku i priznanje njihovog doprinosa zajednici.

Nauka​

Naučni i istraživački rad mora postati temelj društvenog i privrednog razvoja. To zahteva dugoročno sistemsko ulaganje u nauku, vraćanje ugleda naučnoj zajednici i obezbeđivanje institucionalne nezavisnosti.

Kultura​

kultura je temlj društva. Treb ada gradimo spomenike znanja i umetnosti, ulažemo u stvaraoce nematerijalne baštine.

Zdravstvena zaštita​

Neophodna su veća i efikasnija ulaganja u sistem javnog zdravlja, bezbednost na radu, promociju zdravlja i sprečavanje bolesti, uz odgovorajajuće regulisanje privatnog sektora. Moraju se poštovati prava pacijenata i profesionalna etika, uz sprečavanje korupcije i osiguranje bezbednog okruženja unutar zdravstvenih ustanova.

Lokalna samouprava​

Dužnost svakog građanina je da uzme učešće u javnom životu i da sudeluje u donošenju odluka koje se tiču dobrobiti svih nas kroz političku emancipaciju, mehanizme direktne demokratije kao što su građanski zborovi, lokalni referendumi i narodna inicijativa.

Studentsko organizovanje​

Postojeće strukture ne uživaju poverenje studenata zbog nedostatka transparentnosti, sklonosti korupciji i neefikasnom zastupanju interesa studenata. Mora da se radi na drugačijim sistemima koji poput plenuma omogućavaju organizovanje putem direktne demokratije.

Radnička pitanja​

Potrebno je stremiti ka ostvarenju radničkih zahteva kroz izmene Zakona o radu i Zakona o štrajku. Svi organi Republike Srbije moraju raditi na jačanju radnog zakonodavstva i njegovom poštovanju. Minimalna zarada je niska u odnosu na troškove života i evidentno je da se mora povećati.

Nacionalni interes​

Međunarodni položaj mora biti podređen interesima države i građana. Ključne vrednosti na kojima će se buduća spoljna politika temeljiti su očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta, poštovanje ljudskih i manjinskih prava, ekonomski razvoj države, transparentnost, mirno rešavanje sporova i vojna neutralnost.
Studenti u blokadi su objavili i kvalifikacione kriterijume biranja kandidata za listu:

Kandidat:​

– Mora biti punoletni državljanin Republike Srbije
– Ne sme biti student!
– Nikad nije bio član vladajuće koalicije
– Nikada nije bio funkcioner parlamentarne opozicije
– Nije bio član izvršne ili zakonodavne vlasti
– Mora poštovati program liste

Iako ih podržavam u smislu svega što su uradili do sada, moram (opet) da primetim da je ovo malo amaterski.

Ako je cilj a sve vreme o tome pričaju da se smeni režim i oslobode institucije i onda izgrade po principima nezavisnosti, tj privremena tehnička vlada koja bi pripremala uslove za zaista slobodne izbore šta će im u programu lokalna samouprava, poljoprivreda, radnička pitanja,nacionalni interes...drugim rečima ako pravite stranku da vlada 4 godine onda ok, sve legitimno ali recite tako.
Jer onda nemojte opoziciji zabranjivati da se kandiduje kakva god da je, čak bi bilo besmisleno da to urade sa stanovišta njihovog opstanka.

Što se tiče samog programa ovo su bukvalno opšte odrednice koje ima u svom programu skoro svaka stranka u Srbiji sa sve SNS-om na čelu. A uslovi za kandidate su skoro pa nemogući ako se ide na kvalitet.

sve ispunjavam. :lol:

da dodam sledeće reference:
- nikad politički uvlakač. samo jednom sam izašao na izbore i to onomad kad je trebalo slobu da ražalujemo,
- uvek sam bio protiv blokade nastave i foliranja u zahtevima jer to samo šteti deci i borbu čini neozbiljnom. kontraproduktivno,
- protiv sam da na listi budu profesori uvlakači i dekani koji su bili u obustavi,
- odmah sam tražio odgovornost vlasti jer je ostavka moralni čin a zakonska krivica nedokaziva u mnogim slučajevima,
- hrabro sam se na forumu borio protiv ujkana, mudžanedina, drugosrbijanaca i ostalih srpskih dušebrižnika. banovali me više puta,

Pa neka te neki student predloži za listu.

Gledao sam jedan zanimljiv film , sam po sebi nije zanimljiv ali je zanimljiv po pitanjima koje psotavlja...

Ovako ide...sistem je svestan da postoje ljudi koji zele da opljackaju banku zato postavi zastite od pljacke i nacine kako kasnije kroz forenziku da se utvrdi ko je opljackao ako uspe da opljacka...npr serijski brojevi novcanica, farbai slicno...

U filmu se postavlja pitanje, tj o tome se radi , kako otkriti da li u generisanju virusa ucestvuju korporacije i koje korporacije....da ne bude stalno slucajno se otelo iz Vuhana...ili Wuhana.
I tacno je tako , ako se uvedu procedure koje svaka institucija ili firma koja moze da menja gensku strukturu i bilo koje RNK strukture , onda se mnogo lakse, a u filmu se trazi da bude apsolutno nemoguce da se negde odradi a da se ne zna gde je odradjeno , utvrditi ko je uradio virus i sa kojom svrhom ili namerom..

E sad, ono sto ne razumem, to je kako ljudi , svi ljudi tvrde da je mnogo mala verovatnoca da neko generise takve viruse, kad nije mala, i to neko predrasudno klasicno izmisljanje da se to ne desava ovde...nego u tunguziji..

Tako ce i kod ovih lista svi da se prave da se nista ne desava ovde i svi onako bas naivno prave sistem kontrole i nacin upravljanja kontrolom jedne drzave...Sistem ako neko nesto taji onda taji bas ono najgore ili ono najbolje , nije odgovarajuc nacin za mene....taj sistem gde ima dima, mozda je ili prasetina na raznju ili ima i vatre....

A sprečavaju ih da uđu na fakultet?O čemu ti pričaš?
Zasto ne dodju na plenume i iskazu svoj.stav? To im niko ne brani.
Ne brani im ni da udju na fakultete....mislim na one sa indeksom.
Niko.im.to ne brani.
Demokratskim putem su izglasani strajkovi na fakultetima ali ulaz na fakultet nije zabranjen ni jednom.studentu bas kao ni ucesce u donosenju odluka.

Back