Prodali su sve sto je izgradjeno zadnjih 40 godina a dug presao 30 milijardi dolara?

ako domace banke propadnu njihove dugove vraca drzava. nadam se da toliko znate...

To stoji, ali stoji i da banke kod NBS moraju da drže obavezne rezerve (34%, ako se ne varam). Te obavezne rezerve su izvor pokrića.

Moja poenta je da državu ne možeš smatrati odgovornom za ono što mora tako, i nikako drugačije da funkcioniše. Država garantuje zbog neizvesnosti, a neophodnosti kapitala...

Da država ne garantuje povraćaj, investicije bi bile mnogo mnogo manje.

To stoji, ali stoji i da banke kod NBS moraju da drže obavezne rezerve (34%, ako se ne varam). Te obavezne rezerve su izvor pokrića.

Moja poenta je da državu ne možeš smatrati odgovornom za ono što mora tako, i nikako drugačije da funkcioniše. Država garantuje zbog neizvesnosti, a neophodnosti kapitala...

Da država ne garantuje povraćaj, investicije bi bile mnogo mnogo manje.

drzava je vec oslobodila deo tih rezervi tj vratila bankama da bi sprecila pad dinara

drugo te rezerve namiruju samo jedan manji deo cele sume. veci deo bi opet isplatila drzava tj gradjani srbije.

Njihove dugove kome, to je pitanje.

Uloge stedisa garantuje drzava. Medjubankarske pozajmice... to prvi put cujem.

međubankarske međunarodne pozajmice - da
Između domaćih banaka ne - to ne bi imalo smisla.

Ipak, ovo prvo nije uvek prisutno i zavisi od različitih kriterijuma.

P.S. Nisam siguran za Srbiju da je tako, ali to u svetu jeste praksa...

sve dugove garantuje drzava

jer je domacoj banci dozvolu z rad dala drzava srbija. automatski ako ta banka propadne njene dugove prema inopoveriocima isplacuje sama drzava...

valjda to i shaban moze da shvati

ne rise... :cool:

Shvata Šaban više od tebe, ali ti ne shvataš da drugačije ne može...

Ti bi, dakle, pozatvarao sve banke, ne bi im dao dozvole za rad? :mrgreen:

Poslednja izmena:
:roll: nepopravljiv si i nerazuman poput deteta... Zašto po svaku cenu ne obraćaš pažnju na moje reči?:dash:

ne drugar, vec si ti nepopravljivi falsifikator.

ja sam rekao da je drzava obavezna da garantuje vracanje pozajmica nasih banaka njihovim kreditorima u inostranstvu a ti si taj koji trtlja o nekakvim obaveznim rezervama koje ne iznose sve ukupno ni 25% plasirane sume u srbiji

vilenim? sta u mom uvodnom postu nije tacno?

jesu li demokrate rasprodale za ovih 8 godina sve sto se u srbiji moglo prodati? JESU

jeli spoljni dug zemlje dosao do cifre od preko 30 milijardi dolara? JESTE

sta ti dalje nije jasno? :think:
kako onda radikali juce odose ispod cenzusa ,a DS pobedio u vecini opstina kada su upropastili zemlju :sad2:

kako onda radikali juce odose ispod cenzusa ,a DS pobedio u vecini opstina kada su upropastili zemlju :sad2:

kakve veze to ima sa ovom temom? imas temu o tim izborima pa tamo komentarisi i ne troluj mi temu sa svojim glupostima

ovde komentarisemo cinjenicu da su demokrate rasprodale ono sto su nasi preci 40 godina stvarali + zaduzili zemlju na 30 milijardi i rezultat svega toga je = 0

ne drugar, vec si ti nepopravljivi falsifikator.

ja sam rekao da je drzava obavezna da garantuje vracanje pozajmica nasih banaka njihovim kreditorima u inostranstvu a ti si taj koji trtlja o nekakvim obaveznim rezervama koje ne iznose sve ukupno ni 25% plasirane sume u srbiji

Pa i ne treba da iznose... Ti misliš da treba da postoji 100% pokrića? Ne ide to tako... Neće sve banke odjednom da pandrknu.

Nije problem u tome uopšte. Problem je što ti kriviš državu za nešto što privatni sektor radi, jer mora da radi...

daj link gde sam ja to kukumavcio?

Evo jadnicak mali.... Nemas stan. :sad2::sad2:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=7964140&postcount=46
Znaci vecina njih je 5,10,15 neki i vise godina svog rada imalo stan. Ja radim 20 godina u vojsci i nikada nisam imao stan. I necu ga imati skoro.

:sad2::sad2::sad2:
Neka daju meni stan da ga koristim 10,15 godina koliko su ga oni koristili u bivsim republikama i onda mogu da ga uzmu i da daju njima.
:sad2::sad2::sad2::sad2:

ti i dalje sabane nisa ne kapiras. ne mislim ja da treba da postoji 100% pokrica samo kazem da ce ako pandrknu srpski duznici , pandrknuti sa njima i srpske banke , a samim tim i srpska drzava jer ce morati da vrati dug banaka u inostranstvu jer im je ona garant i ona im daje licence.

To stoji, ali je ne vidim tu krivicu države... Tako mora da funkcioniše...

pa nisam ti ja sabane kriv sto ne kapiras nista

krivica drzave je u tome sto se konstantno mesa u medjubankarsko finansijsko trziste i pumpa kurs dinara vestacki na nizak nivo i tako stimulise gradjane da se zaduzuju i ako oni za tako nesto nisu realno sposobni na duze staze...

jer taj kurs se brani upumpavanjem konstantno svezeg kesa tj deviza , i sobzirom da se te devize trose one na kraju mora da se potrose. kada se te devize potrose kurs ce da ode na svoj realan nivo od eto recimo 200 din za 1 euro.

kad se to desi , srpski duznici propadaju jer oni primaju plate u dinarima a vracaju kredite u eurima, jer njihova plata vise nece vredeti recimo 400 eura nego 150 eura i samim tim morace da odvajaju celu platu za ratu , sto oni nece biti u mogucnosti i doci ce do njihov propasti. samim tim zbog prevelikog broja propalih duznika, to ce povuci u rupu i banke a na kraju ceh svega toga ce da plate sami gradjani preko poreza jer ce drzava morati da vraca taj dug....

sve u svemu demokratska politika vodi ovu drzavu u sigurnu propast

pa nisam ti ja sabane kriv sto ne kapiras nista

krivica drzave je u tome sto se konstantno mesa u medjubankarsko finansijsko trziste i pumpa kurs dinara vestacki na nizak nivo i tako stimulise gradjane da se zaduzuju i ako oni za tako nesto nisu realno sposobni na duze staze...

jer taj kurs se brani upumpavanjem konstantno svezeg kesa tj deviza , i sobzirom da se te devize trose one na kraju mora da se potrose. kada se te devize potrose kurs ce da ode na svoj realan nivo od eto recimo 200 din za 1 euro.

kad se to desi , srpski duznici propadaju jer oni primaju plate u dinarima a vracaju kredite u eurima, jer njihova plata vise nece vredeti recimo 400 eura nego 150 eura i samim tim morace da odvajaju celu platu za ratu , sto oni nece biti u mogucnosti i doci ce do njihov propasti. samim tim zbog prevelikog broja propalih duznika, to ce povuci u rupu i banke a na kraju ceh svega toga ce da plate sami gradjani preko poreza jer ce drzava morati da vraca taj dug....

sve u svemu demokratska politika vodi ovu drzavu u sigurnu propast

Sad si tek izneo svoj argument na pravi način. :ok:
Do sad si pričao tako da sam te ja razumeo da je država kriva što daje garancije.
Sad tek spominješ kurs.
Ne može niko da te ukapira ako ne kažeš konkretno na šta misliš...

Ovo koliko toliko ima smisla, mada mi se čini da nije baš toliko alarmantno...

Eto to vam je rezultat vladavine demokrata za ovih 8 godina. Prodali su i rasprckali sve ono sto su nasi roditelji sticali i kucili 40 godina, i plus nas zaduzili do te mere da smo najzaduzeniji u celokupnoj srpskoj istoriji i trenutni dug Srbije iznosi preko 30 milijardi dolara ....

Sa tendencijom daljeg rasta jer demokrate mesto da vracaju dugove koje su napravili za ovih 8 godina, oni nas opet zaduzuju kod MMF-a za jos 2 milijarde

Gde su otisle pare od privatizacije? Niko ne zna . Potrosene i pokradene + zemlja duznija nego ikada u svojoj istoriji

Secam se kako su sadasnje demokrate kukale 90tih kada je spoljni dug zemlje iznosio nekih 10tak milijardi i naricale da je to zasluga milosevicevog rezima a gledaj sada?

Postavlja se pitanje kako je moguce da jedna drzava proda maltene sve sto vredi u njoj i da i povrh toga se zaduzi za preko 30 milijardi?

Pa na zalost moguce je kad imate lopove na vlasti ....

No vecina naroda na zalost nema mozak i ne vidi dalje od sopstvenog nosa i ne kapira da ce sve to da plate - oni sami kroz povecane poreze, poskupljenja struje, gasa, benzina, komunalija , prevoza i grejanja...

kako ste glasali tako ste i dobili :ok:
5. октобар = ЗЛО!:otkacio:

Back