problemi u braku

boze...sad sam ljuta jako me povredio suprug . jednostavno vise ne znam ni sta da radim ni sta da pisem. volim ga ali jednostavno nakon 10 god sa njim nasla sam se u situaciji da ne znam sta da uradim sa svojim zivotom. pocecu ovako . ja sam se udala u 19 god.rodila prvu cerku u 20 god i drugu u 26 sada mi je 29 god.sto znaci da sam jos jako mlada i naravno zeljna svega.medjutim moj suprug nalazi sebi oduska povremeno u alkoholu zatim sam sa muskim drustvom naravno bez mene a ja to ne mogu nista naravno jer su djeca moja obaveza. vazno je i to da mi zivimo na selu imam kola i vozim sto mi je olaksavajuca situacija medjutim ja nemam slobode sve mi se svelo na posao kucu i decu..i tu nastaje problem jer sam jako nervozna nemam izduvni ventil.suprug me uopste ne ceni niti podrzava kaze da sam ja pshicki nestabilna jer stalno galamim naravno kad sam kao ptica u kavezu. on kaze da imam slobodu .ali kakvu sa decom. otisla sam od njega sa namerom da se razidjemo tada je on dolazio stalno sa pricom da se vratim da nepravim probleme da se ne rastajemo kao i deca su tu. ja sam popustila i vratila se medjutim nakon mesec sve se vraca na isto i opet se stalno svadjamo .. sada stvarno vise ne znam sta da radim..........
Idite kod bracnog savetnika

haha pa ja volim da kuvam i problem je sto su nesigurne pa ispada da im zvocam kad se mesam..onda 2-3x operem sudove pita posle sto nisu sudovi oprani:lol:tako da dok se magarac ne pobuni trpace mu na grbacu dok se ne savije:lol:

jel' sam ubola iz prve :lol:
mozda zavisi kako im kazes
moj tip ima stav u fazonu bezi, nemoj da nas otrujes s necim, pusti mene :lol: ; ne pogadja me, znam da dobro kuvam ali neko ko nije siguran u sebe moze lako da se uvredi... naidje ti los momenat a on taman uleti sa tako nekim komentarom i bude zurka do zore. s druge strane, ja cu beleske da hvatam bez blama ako stvarno bolje od mene sprema, al ne vaze se testenine i brza hrana :mrgreen:
bitno da nije turista koji sam ne bi preziveo u dzungli zvanoj kuhinja / kupatilo, punoj opasnih masina za kuvanje, pranje i susenje vesa, sudova & co.

Pa nemoguce da sve vuce sama i ovako su valjda deca neko vreme uz oca..ne zna niko njihovu muku da moze sad reci trudi se ili preseci..u svakom slucaju se treba hvatati za slamku i na sve nacine pokusati ispraviti..jer su odnsoi redom otisli u 3 lepe da bi se nesto normalno naslo

da svi ste otprilike na neki nacin u pravu. sinoc mi je bilo jako tesko pa mi je bilo najlakse sesti za komp i izjadati se nepoznatim ljudima. svaki savet ako se shvati na pravi nacin moze da pomogne u necemu. sve je danas tesko u zivotu pocev od posla porodice itd. medjutim svi mi upadnemo u svakodnevnicu pa nam izgledaju svi problemi neresivi.. ali glavu gore sta da se radi valjda dodju bolji svetliji dani.....

Kako se zivot toliko zakomplikuje? I sad ono biti ili ne biti ... ostaviti stvari da stoje kakve jesu i ne poduzimati nista ili rizikovati , otici, napraviti radikalne promjene, pa kako bude, a sta ako bude gore???

Ja nisam do skoro vjerovala da može postojati osoba koja iz principa ne bi nikad skuvala ni kafu u kuhinji,a kamo li nešto drugo pomogla potencijalnoj supruzi...Znači,ne radi se o nekom svakodnevnom kuvanju,nego o običnoj kafi usput skuvanoj...I ne radi se o neznanju ili nemoći,već o čistom pogrešnom vaspitanju i samoživosti...Ne...odgovor je bio,da makar ostao doživotno sam,on neće prići šporetu,dok ne nađe ženu koja će mu biti sluškinja i da on sebe ne može zamisliti u toj poziciji...(Ne bukvalno rečeno,ali suština rečenog je bila ta...)
Uh...ako išta mrzim,mrzim te zdrave,prave,koji su pogrešnim vaspitanjem postali "invalidi",pored obje ruke...

Ja nisam do skoro vjerovala da može postojati osoba koja iz principa ne bi nikad skuvala ni kafu u kuhinji,a kamo li nešto drugo pomogla potencijalnoj supruzi...Znači,ne radi se o nekom svakodnevnom kuvanju,nego o običnoj kafi usput skuvanoj...I ne radi se o neznanju ili nemoći,već o čistom pogrešnom vaspitanju i samoživosti...Ne...odgovor je bio,da makar ostao doživotno sam,on neće prići šporetu,dok ne nađe ženu koja će mu biti sluškinja i da on sebe ne može zamisliti u toj poziciji...(Ne bukvalno rečeno,ali suština rečenog je bila ta...)
Uh...ako išta mrzim,mrzim te zdrave,prave,koji su pogrešnim vaspitanjem postali "invalidi",pored obje ruke...

Ма, мој јако добар друг из детињства и младости, којег сам баш волела, кад се оженио сав се претворио у трбушину на којој држи пивчугу, а дете кад падне он викне жени (која је у кухињи, наравно):''Ево пао ТИ је!'' или ''Упишкио ТИ се!''....и не мрда дупетом...z:((

Ма, мој јако добар друг из детињства и младости, којег сам баш волела, кад се оженио сав се претворио у трбушину на којој држи пивчугу, а дете кад падне он викне жени (која је у кухињи, наравно):''Ево пао ТИ је!'' или ''Упишкио ТИ се!''....и не мрда дупетом...z:((

E, da je jedini.

boze...sad sam ljuta jako me povredio suprug . jednostavno vise ne znam ni sta da radim ni sta da pisem. volim ga ali jednostavno nakon 10 god sa njim nasla sam se u situaciji da ne znam sta da uradim sa svojim zivotom. pocecu ovako . ja sam se udala u 19 god.rodila prvu cerku u 20 god i drugu u 26 sada mi je 29 god.sto znaci da sam jos jako mlada i naravno zeljna svega.medjutim moj suprug nalazi sebi oduska povremeno u alkoholu zatim sam sa muskim drustvom naravno bez mene a ja to ne mogu nista naravno jer su djeca moja obaveza. vazno je i to da mi zivimo na selu imam kola i vozim sto mi je olaksavajuca situacija medjutim ja nemam slobode sve mi se svelo na posao kucu i decu..i tu nastaje problem jer sam jako nervozna nemam izduvni ventil.suprug me uopste ne ceni niti podrzava kaze da sam ja pshicki nestabilna jer stalno galamim naravno kad sam kao ptica u kavezu. on kaze da imam slobodu .ali kakvu sa decom. otisla sam od njega sa namerom da se razidjemo tada je on dolazio stalno sa pricom da se vratim da nepravim probleme da se ne rastajemo kao i deca su tu. ja sam popustila i vratila se medjutim nakon mesec sve se vraca na isto i opet se stalno svadjamo .. sada stvarno vise ne znam sta da radim..........

a el se hebete redovno ? il te to zulja obicno zene kanalisu frustracije ovim pricama kada su nezadovoljne i nezadovoljene

Ne treba da trpis i da se osecas lose, imas izreku bolje srecan razvod nego nesrecan brak.

pepeljuga - imaju li ta deca babu i dedu? lepo ih odvedi u petak ili subotu ostavi na nocenju i izadji sa drustvom ili jos bolje sa svojim muzem :) mi nekad posaljemo decu od kuce i kad ne izlazimo nigde :zper:
e sad problem je alkohol, ako je agresivan kad popije...tu vec ne bih mogla da ti pomognem.
jos jedan savet, nemoj od sebe da pravis zrtvu vec preuzmi stvar u svoje ruke i ucini nesto povodom toga, vikanje, prebacivanje i sadja nisu pokusaji da se resi problem. a razvesti se bez rethodnog pokusaja da se resi stvar je nebulozno. u svakom slucaju ni trpljenje ni razvod ako vec i posle pokusaja ne ide onda je razvod neminovan.

da svi ste otprilike na neki nacin u pravu. sinoc mi je bilo jako tesko pa mi je bilo najlakse sesti za komp i izjadati se nepoznatim ljudima. svaki savet ako se shvati na pravi nacin moze da pomogne u necemu. sve je danas tesko u zivotu pocev od posla porodice itd. medjutim svi mi upadnemo u svakodnevnicu pa nam izgledaju svi problemi neresivi.. ali glavu gore sta da se radi valjda dodju bolji svetliji dani..da slazem se sa tobom medjutim kod nas jedino seks funkcionise dobro a ostalo je sve malo napeto

Kazu da je sex preko 70% odnosa kao i da onaj ostatak zna da zaiebe..samo se seti koliko je tesko dodji do intime i maximalno se otvoriti i opustiti..narocito za zene..tako kad saberem neke odnose ipak sex nije samo sex..spavate zajedno pripijeni jedno uz drugo..osecate se cuteci..budite zajedno..nije to mala stvar i to ne moze sa svakim..dobijamo i podrsku za sve druge zivotne probleme koje delimo..to ne treba mesati u odnos..prica i kapiranje..sklapanje nekih drugih kockica i tripova je zanemarljivo i ne treba traziti hleba preko pogace

pa dzordzi, nece... jer ce on morati bar pola raspusta i svaki drugi vikend da cuva decu.
iako na prvi pogled izgleda kao da imas vise obaveza kad se razvedes, kad povuces crtu nije bas sasvim tako... tj, ima tu i prednosti ako si ranije sve sama vukla, zavisi od situacije. ima manje kuvanja, pranja, slobodni su neki vikendi, s druge strane imas vise popravki po kuci i drndanja sa opremom koja se zainati da se kvari bas tada...
ali koliko vidim, to su velika deca, nema tu toliko obaveza.

Moj bivši viđa decu jednom do dva puta mesečno na par sati. Za ovih godinu i nešto kako smo se razveli deca ni jedan jedini put nisu prespavali kod njega (bez obzira da li je raspust ili nije). I to jednom mesečno odradi verovatno samo da bi pred svetom mogao da kaže da se viđa sa decom. Tako da što se toga tiče ja nemam slobodnog vremena više niti obaveza manje oko dece. Ali zato svakako imam manje pranja, peglanja, kuvanja i slično - kao da imam jedno dete manje. Ja sam u braku sve morala sama da radim (čak i oko popravki u kući ili oko kola) tako da sam navikla i nije mi teško. Čak mi je sad lakše jer ne očekujem nikakvu pomoć od bilo koga nego se lepo sama izorganizujem i sve stignem ... Najgore je kad očekuješ da ti bračni drug pomogne a od njega nikakve koristi - onda na sve poslove i obaveze imaš još i stres i nervozu i nezadovoljstvo i razočaranje ...

to sto ih vikendom ne vidja, mislim da mozes da uradis nesto - ako hoces. kod mene kad bivsi ne bi dosao po njega za vikend, mogla bih da zovem advokata zbog zanemarivanja, da mu se oduzme pravo da ucestvuje u podizanju deteta. bar kada hoces da ides van zemlje sa decom na odmor a treba ti njegov potpis (koji on recimo nece da da iz inata), u slucaju da su mu prava ogranicena nemas problem sa time.
raspitaj se, opet zavisi u kakvim ste odnosima i da li bi ti to donelo nesto.
naravno, znam o cemu pricas - i ja sam navikla da obavljam kucne poslove a i da gletujem, krecim i popravljam po kuci sta treba, osim struje i varenja cevi. to ne pipam. i bas tako, jedno dete manje - razmazeno dete koje prlja, ne sredjuje iza sebe, ne pomaze ni oko cega... prosto, ima mnogo manje obaveza, samo ako je zena jaka i sposobna da zivi sama, uravnotezena u emocionalnom smislu.

Sebicna si.Prvo,ko te terao da radjas decu i **** se uopste."Kuca posao deca".TO TI JE ZIVOT.Sta ti ocekujes od zivota,da skaces bandzi!Treba muz da te sutne,koj ces mu.Poz

Sebicna si.Prvo,ko te terao da radjas decu i **** se uopste."Kuca posao deca".TO TI JE ZIVOT.Sta ti ocekujes od zivota,da skaces bandzi!Treba muz da te sutne,koj ces mu.Poz
Evo ti pravog saveta ženo! Kad se udaš više nemaš prava na život nego da dvoriš muža i decu i da ćutiš. A muškarac živi kako želi.

A sad ozbiljno: zavisi kakvi su problemi u pitanju tj.koliko ti smetaju u životu. Ako ne možeš nikako da ih rešiš ili ublažiš, a nezadovoljna si, nema razloga da se mučiš do kraja života. Ni sebe ni decu jer deci ne trebaju frustrirani roditelji. Pomozi sama sebi jer niko drugi ne može da ti pomogne.

jeste
a muskarcu se zivot svede na posao,drustvo,pivo,kladionicu i naravno obavezan seks sa svojom nervno labilnom zenom koja nije hepi sto joj se u zivotu ne desava nista osim usrane pelene,cvoruge na detetovoj glavi i napaljenog muza koji dismr na pivo

ebes takvu zenu....:lol:

eh...balkan

...ja sam imala taj slucaj...sve su deca radila iskljucivo MENI....a kad je trebalo da se pricuvaju da odem do prodavnice bilo je povedi ih ja NE ZNAM sta cu sa njima...z:((

...a koji se djavo on zenio, da promeni sluskinju umesto mame...kakvo je to razmisljanje...sta je to muski zivot, svrckanje, provodi kao da su momci, sve na tacni donesi odnesi....???
...sreca pa je ova mladja generacija mnogo pametnija nego sto je bila moja...hvala ti Boze pa znaju da kazu NECU, uradi sam....!!!!

Back