Problemi sa unosom hrane u Grcku koji su se poceli pojavljivati ove godine

desimiri

Zainteresovan član
Poruka
188
Sve se vise prica i pise o problemima koji grcki carinici stvaraju na granici oko unosa hrane.Cinjenica je da su ova pravila postojala i ranije ali Grci to nisu hteli da primenjuju .Cinjenica je da im mi Srbi ostavimo dosta par u Grckoj ali da malo pojevtinjujemo svoje letovanja na taj nacin sto pokupujemo nesto hrane za letovanje u Srbiji, na odlozeno placanje, cekovima itd.Eto ja pokrecem novu temu sa nadom da ce nam se javiti neko sa opisom pravog stanja na granici.Da li Grci teraju nase putnike da izadju sa svim torbama ili samo sa rucnim prtljagom i sta sve kontrolisu.koga vise trkeljisu da li one u busevima ili one sa kolima.da li ima mita i itd itd.Pozz.::zcepanje:

Ja sam samo busom išao u Grčku, nosio sam više pakovanja onih gotovih jela što ih samo zagreješ u vrućoj vodi, i niko me nije pretresao ni pregledao. Ne znam kakva je situacija kad ideš autom. Sad se baš ćale vraća iz Grčke a išao je autom, i znam da je nosio neku klopu, pa mogu da ga pitam kad se vrati.

Ako je vakumirano pakovanje koliko sam čuo ne prave problem,mada imaju pravo da oduzmu sve što nije proizvedeno u EU. Kuvana jela,ili domaću slaninu u foliji npr. bez milosti uzimaju. Ne gledaju svako vozilo, može da se prođe na sreću. Informacija iz maja meseca.

Ali iskreno...šta će vam to?

Ako je do budžeta imate Lidl ili carrefour ili Alfa markete u svakom mestu...uopšte nije nešto mnogo skuplje nego kod nas.

Nadam se da ce neko koje putovao od npr. 1og juna naovaoma da nam dostavi sve bitne podatke sa same granice( a mozda i neku slicicu) hahe,,Inace svi znamo da je Grcka skuplja u nekoj osnovi i do 30 posto od SRbije. Kao i da ona po regijama nije jedinstvena tj da se moze razlikovsti i do 30 posto .Npr. cini mi se da je regija Paralije i Olimpika jevtinija nego Sarti i Polihrono, tipa da je paradjz u Paraliji 1 e a u Polihronu 1,5 i tako redom. Znaci da prosecna troclana srpska porodica moze u nekoj regiji da potrosi do trista evra a u nekoj drugoj za te ist ili slicne proizvode i do 400e.E tu dolazi ono zasto se nasi opredeljuju za unos hrane ( a delom i zbog ukusa) jer ako u Srbiji kupimo nesto od 60 e a u Grckoj bi to platili npr , od oblasti do oblasti 0d 90 do 130 e, eto nam ustede za neki prosecan izlet, ili eto nam razlike koju ne bi mogli da izdrzimo u Grckoj,,,Npr. kod njih su skupe mazalice i to papreno i oni koji se nisu snabdeli u Srbiji a nisu bogzna kolko platezni skroz su nagraisali..Tu se otvara i pitanje sa novaca kollana iko prosecna npr trocsrpska porodica moze da izdrzi, a da ima sve, da ide jednom u restoran , te jednom ide na picu it d..Usput bilo lepo kakda bi nas neki forumas izvestio kakve su cene u mestu gde on boravi.Tipa hlen, mleko, jogurt, voce, povrce, sokovi, pivo, sladoledi ticeni i oni drugi, meso, pecena piletina , girosi,piva i itd..Srdacan poz.

Na ovu temu (nošenja hrane u Grčku) je nedavno pisano, ne znam kako se tačno zvala tema, ali suština, je, a i mišljenje većine forumaša, da je ta mera, oduzimanja "nepodobnih" da nazovem, namirnica/hrane, odavno u zakonu, ako ne oduvek, ali se možda nije primenjivala ili sada ima više ljudi koji nose ćufte, pečene piliće i gibanicu na more.

Mislim, šta reći.... Zar to treba da dozvoli bilo koja zemlja? Pa nisu Grci krivi za to. Treba da rizikuju razne stomačne viruse sa turistima....

Što se cena po regijama tiče, o tome se piše valjda od kada postoji forum. Zar do sada nismo apsolvirali: Olimpska regija (Paralija, Leptokarija...) je najjeftinija, malko skuplji Halkidiki (prsti), još malko skuplje jonsko more (Parga, Lefkada), najskuplja ostrva (najjeftiniji Tasos, najskuplji Mikonos, Među skupljima Santorini, Rodos, Krit). Eto. Čitajte malo forume i sve piše: i koliko para ako idete busom, i ako idete kolima, i ako idete avionom, i koliko za apartman a koliko za hotel.

Ćufte - neće da može - pozdravljam!!!!

Nadam se da ce neko koje putovao od npr. 1og juna naovaoma da nam dostavi sve bitne podatke sa same granice( a mozda i neku slicicu) hahe,,Inace svi znamo da je Grcka skuplja u nekoj osnovi i do 30 posto od SRbije. Kao i da ona po regijama nije jedinstvena tj da se moze razlikovsti i do 30 posto .Npr. cini mi se da je regija Paralije i Olimpika jevtinija nego Sarti i Polihrono, tipa da je paradjz u Paraliji 1 e a u Polihronu 1,5 i tako redom. Znaci da prosecna troclana srpska porodica moze u nekoj regiji da potrosi do trista evra a u nekoj drugoj za te ist ili slicne proizvode i do 400e.E tu dolazi ono zasto se nasi opredeljuju za unos hrane ( a delom i zbog ukusa) jer ako u Srbiji kupimo nesto od 60 e a u Grckoj bi to platili npr , od oblasti do oblasti 0d 90 do 130 e, eto nam ustede za neki prosecan izlet, ili eto nam razlike koju ne bi mogli da izdrzimo u Grckoj,,,Npr. kod njih su skupe mazalice i to papreno i oni koji se nisu snabdeli u Srbiji a nisu bogzna kolko platezni skroz su nagraisali..Tu se otvara i pitanje sa novaca kollana iko prosecna npr trocsrpska porodica moze da izdrzi, a da ima sve, da ide jednom u restoran , te jednom ide na picu it d..Usput bilo lepo kakda bi nas neki forumas izvestio kakve su cene u mestu gde on boravi.Tipa hlen, mleko, jogurt, voce, povrce, sokovi, pivo, sladoledi ticeni i oni drugi, meso, pecena piletina , girosi,piva i itd..Srdacan poz.
jel ti znas da je kod nas 3l maslinovog ulja 25e a u grckoj 5l 20e,pa ti sad vidi dal se isplati tamo vuci

U emisiji SAT na patroli do Grcke ( Vrasna,Asprovalta,Stavros) , bio tipac koji je rekao da je poneo sherpu sa smrznutom sarmom i nije imao ama bash nikakvih problema ...
Ako prolazi sarma , valjda prolazi sva ostala klopa ... , od punjenih paprika do grashka sa piletinom .

A kada je to bilo? U junu ili pre?

Nekog puste, a nekom uzmu sve.

Od čega to zavisi?

Back