Zašto su ljudii opsednuti sa putovanjem na more?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koga god da pitaš gde ceš na god.odmor- kažu na more ..
Kada kažem da necu na more , svi me gledaju zacudjeno

Zašto su svi toliko opsednuti sa putovanjima na more a ne na planinu ili jezero ili...ima toliko puno izbora

Vrv zato sto je fetis da se ima ono sto se nema, pa je pozeljno da se ima, makar i na kratko. Sada vise niko ne odlazi na more na vise od nekoliko dana max 2 nedelje i to u nekim idealnim uslovima (primanja). Nekad davno, odemo na more i zaboravi nas bog ;) (metar i po dana najmanje pa tako svako leto)

Vec posle prve 3 godine zivota na moru prestao sam da budem opsednut. Tako da se ne racunam, samo mogu da spekulisem, sta neko moze da misli.

More. Da je lepo, jeste, kad je lepo. A kad nije, onda nije lepo.
Ili kako kaze jedan moj drugar primorac - muka mi je od maslinovog ulja, kozijeg sira i bevande.

1751432274710.png

Druzim se na Grckom moru sa decom i unucima, to vreme se retko nadje dok traje skolska godina, u tri navrata skrpim oko 56 dana, kad je vruce sklanjam se u senci drveca a ipak sam na moru...zadnja tura mi je u septembru kad je znatno prijatnije..idem sutra da potrosim 20 dana..Ne osecam se uopce opsednutim no glupo bi bilo da u toku leta kamp prikolica stoji prazna..

Ljudi svi podsvjesno teze prema moru,ne nuzno zato sto ga vole cak i oni koji ga ne vole idu tamo.More je voda a to je vecina naseg organizma nas prvi zavicaj u evoluciji je ljudima da uvijek idu na more.Svi su ljudi nekada zivjeli pokraj rijeka,mora tu su se radjale civilizacije svi smo mi sa mora i rijeka dosli ali vremenom su ljudi poceli da se sele u planinske krajeve jer su bjezali od ratova i okupatora tu su trazili skloniste.Covjek je po o prirodi stvoren da zivi na moru i rijeci ali razvio je spobosnost vremenom da moze da zivi u planinskim krajevima, covjek da bi zivio porkaj mora ne mora da razvija nikakvu sposobnost,prirodno je podesen tu da zivi svaki covjek na ovoj planeti

Svaki covjek na ovoj planeti ima u genetici potrebu da zivi na moru, znaci sada ne govorim da li on licno voli ili ne voli more,niti ljudi u zivotu rade stvari koje vole ili ne vole.More je ljudska sudbina i pocetak covjeka,i covjek je prirodno podesen da jede hranu koja se jede na moru itd.Istorija i ratovi su tjerali ljude da bjeze u planine nisu to svojom voljom radili

Kao sto zena svaka na ovoj planeti ima biolosku potrebu da ima jakog muskarca ratnika i zastinika kraj sebe,sto ne znaci da ona takvog lika voli moze licno cak i da ga mrzi ali ima podsvjesnu biolosku potrebu da bude sa njim i ona zatucana zena i ona umna i staromodna i feministkinja to im je u bioloskom kodu

Isto vam je i sa morem imate ljude koji tamo putuju pa ga vole a imate ljude koji ga mrze a opet odu tamo nebitno ko voli ko mrzi svi su tamo

Poslednja izmena:
E sad posto je ovo tema putovanja, a ne more...
Ja bih rekao ono sto sam primetio , opsednuti su putovanjem avionom...ne zbog daljine...nego zbog ugodnosti koje im pruzaju kao da su u hotelu tokom putovanja..

Ja se slazem sa tim, iako sam ja bas svasta prosao, znaci stoper, to je suprotno od aviona...niti znas kad ce da naidje, jos ja ne ulazim u svaki auto, iako sam 2m, samo sto ne procenjujem to po snazi nego po mentalnom stanju , ebiga imas 4 sek da procenis...

Dakle ljudi vole avionski prevoz i putovanja avionom, zbog usluge, tu ovi vizzair nemaju nista od dogadjaja...znaci ono je zaebancija....a ovi iz Qatar airwaysa imaju full tretman, e ono je uzivancija...bila biznis klasa ili obicna klasa, mozda se i ne isplati biznis klasa za qatar, nego za ove druge prevoznike..
Ali vole taj ugodjaj i ja mislim da mnogi moji poznanici idu avionom na more ne zbog mora nego aviona...To je moj utisak...

Ja kao klinac sam isao na more vozom, i voz mi je superiska, mada se ne zezam previse sa vozom, znaci znam i za dzeparose i za nagla ubrzanja usporenja, tj nisam se zezao ni kad sam bio tinejdzer....sad vec nemam razloga da se blentavim u vozu...
Voz mi odgovara, tj odgovarao mi je dok su bili kupei...ne odgovara mi u komadu...

Dakle kad racunate odlazak na more, treba gledati i kako idete na more...
moja rang lista je
avion
voz
kamion, stop
autobus...najmanje volim busom

Kad idete sa vise od 2...onda avion, voz , otpada stop...ali upada kombi taxi
Zasto uvijek skreces sa teme i to opsirno i sa potpuno nebitnom pricom koja nema veze sa temom?
Je li to neka vrsta psiholoske igrice?
Pitanje je bilo zasto su ljudi opsjednuti putovanjem na more,a ne o vrstama prevoza do tamo.
Ljudi nisu nicim opsjednuti,nego je sasvim logicno da ce ljeti ici na more.
Kupanje,suncanje,osvjezenje,odmor...gdje se to moze dobiti osim na moru?
Kupanje u vodi koja nije slana tj.rijeci,jezeru ili bazenu nije isto,ma koliko se trudili da to izjednacimo.
Osim toga,na planinu mozemo ici i zimi i u svako godisnje doba,a na more samo ljeti.
To je osnovno,da ne pricam i o ostaloj atmosferi koja razlikuje more i planinu.

Nije nebitna...
Da zna raja sta nam puni jaja...znaci nije samo putovanje do mora, nego i cime....to uje jako bitno...

Cak je bitnije nego samo more...
Otkud znam, zato sto u nekim hotelskim kompleksima ljudi ne umoce u more , ni nogu...
Zasto bi , kad je voda umerenije temperature nego u moru , sto zna da bude zaebano kod mnogih mora, cista je voda, vise nego uz CG obalu ,
Bolji pristup..

Sve se gleda kod letovanja...
Ono sto kao more nudi je koncentracija ponude, ali to moze da se promeni i to vrlo brzo..

More je prelepo. Obozavam more, jos od ranog detinjstva. Mirisi, plaze peskovite, talasi, suncano, zezancija i razbibriga.
Problem je sto je more postalo pomodarluk i izgubilo svoj originalan smisao. Ide se na more da se peche kako bi se dobio ten i naslika sto vise fotki raznih restorana, pica, hrane i navodno nekih znamenitosti : ja bila i otkrila machu pichu.
Dakle: Na moru mogu da uzivam samo u dobrom drustvu, zabavnom, sa uzbudljivim aktivnostima. Ronimo, zezamo se, iznajmimo brodic, igre u vodi, uvece druzenje, pice, baci se nesto na rostilj, zezanje, ostanemo uvece na plazi, dobar seks, zezancija i eto super mora.
Ovako da se cvarim, da me juri giros za pice pod suncobranom dok su oko mene neki preozbiljni, bezivotni ljudi, sa "muuuu" izrazom lica na svaku zabavnu ideju, ne hvala.

Back