Problemi sa komsijom

Mislim da je najbolje da se izvines komsiji iako znas da si u pravu. Uradi to jednom, dva puta i vidi reakciju. Svako od nas ima takve komsije ali nazalost prinudjeni smo da zivimo tu gde smo. Delimo i dobro i zlo sa njima pa mislim da fizicka sila nije resenje nikome. Uradi ovo prvo sto sam ti rekao kad je u trezvenom stanju pa se javi. Pozz

I jos jednom cu se sloziti da je najbolja ideja primenjivanje sile. Takvi lesinari kao taj tip uvek izaberu da maltretiraju mladje zenske osobe. Nikad da im se omakne pa da smaraju nekog celavca sa pitom. To sto on ima problema sa sobom nije tvoja stvar. I Emily je navela lep primer kako od ludaka postaje, ajd necu reci ubica, ali osoba spremna da napadne.
A takvima treba fizicki dokazati da sa tobom ne mogu da se zajebavaju. Prema tome mislim da od finih razgovora nema nista.

Btw ova devojka sto je postavila temu se nejavlja vec danima, da se nije nesto desilo...

U ovoj zemlji od policije i sudskog sistema nemoj ocekivati zastitu ni pomoc, vec resavaj stvari na balkanski nacin. Vec su ti predlozena razna resenja pa ne bih da se ponavljam. Meni je licno najdraze ono sa unajmljivanjem par momcica da ga malo izbubecaju, ali sama odluci...
Da je barem moj tata tako uradio nego je sve isao finim putem i sada mu je nakon 5-6 godina vucaranja po sudu presudjeno 6 meseci zatvora. A zasto? Zato sto se komsija nameracio na plac na kojem je nasa kuca, taman bi fino prosirio dvoriste i maltretiranjem pokusavao da otera moje roditelje da mu prodaju zemlju. Pri tom napominjem, ovo se odvija u gradu a ne negde na selu. I tako mu je godinama sekao kablove za struju, za telefon, busio gume, razbijao prozore i sl...Mom ocu jednom pukne film ( kada mu je ovaj postavio bodljikavu zicu na prilaz kapiji) i ode kod njega da se raspravi. Ovaj ga doceka i izbode vilama, a njegova zena sve fotografise kao dokaz da je moj otac usao na njihov posed. I tako moj otac zavrsi u bolnici izboden po rukama i glavi, sa teskom infekcijom rane koja se pocela siriti prema srcu i jedva izvuce zivu glavu.
U zakljucku: nas vajni sud je presudio da komsija, po narodski: nije normalan, vec je ranije bio lecen na psihijatriji i zato mu presudjuju dve god lecenja sa slobode, a mom normalnom ocu 6 meseci zatvora ( ili ne znam koliko uslovne kazne) zato sto je usao na njegovo imanje. Toliko o tome, pa vidi sta ces da radis.

More_bre:
kao prvo, tu jedino funkcioniše primena sile.

ako možeš, seli se, jer ne isplati se da se nadaš sudskom
rešenju, kad ćete se oboje vratiti na istu adresu bez obzira kakva je
presuda.
Ja imam komshiju koji svakodnevno pravi zurke. Tu nema kucnog reda niti se on obazire na policijske patrole a ako sazna ko ih je pozvao e, tu tek nastaje problem.
Pretnje da ce "to i to uraditi nasoj deci". U nasoj zgradi ima 19 stanova i toliko dece a niko od odraslih nema petlju.
Pa kad policija ne moze da mu zabrani glasnu muziku i tabananje po stepenistu posle 01:00 h, stvarno ko to moze?

gudajoka:
U ovoj zemlji od policije i sudskog sistema nemoj ocekivati zastitu ni pomoc, vec resavaj stvari na balkanski nacin. Vec su ti predlozena razna resenja pa ne bih da se ponavljam. Meni je licno najdraze ono sa unajmljivanjem par momcica da ga malo izbubecaju, ali sama odluci...
Da je barem moj tata tako uradio nego je sve isao finim putem i sada mu je nakon 5-6 godina vucaranja po sudu presudjeno 6 meseci zatvora. A zasto? Zato sto se komsija nameracio na plac na kojem je nasa kuca, taman bi fino prosirio dvoriste i maltretiranjem pokusavao da otera moje roditelje da mu prodaju zemlju. Pri tom napominjem, ovo se odvija u gradu a ne negde na selu. I tako mu je godinama sekao kablove za struju, za telefon, busio gume, razbijao prozore i sl...Mom ocu jednom pukne film ( kada mu je ovaj postavio bodljikavu zicu na prilaz kapiji) i ode kod njega da se raspravi. Ovaj ga doceka i izbode vilama, a njegova zena sve fotografise kao dokaz da je moj otac usao na njihov posed. I tako moj otac zavrsi u bolnici izboden po rukama i glavi, sa teskom infekcijom rane koja se pocela siriti prema srcu i jedva izvuce zivu glavu.
U zakljucku: nas vajni sud je presudio da komsija, po narodski: nije normalan, vec je ranije bio lecen na psihijatriji i zato mu presudjuju dve god lecenja sa slobode, a mom normalnom ocu 6 meseci zatvora ( ili ne znam koliko uslovne kazne) zato sto je usao na njegovo imanje. Toliko o tome, pa vidi sta ces da radis.

kosutica:
Ja imam komshiju koji svakodnevno pravi zurke. Tu nema kucnog reda niti se on obazire na policijske patrole a ako sazna ko ih je pozvao e, tu tek nastaje problem.
Pretnje da ce "to i to uraditi nasoj deci". U nasoj zgradi ima 19 stanova i toliko dece a niko od odraslih nema petlju.
Pa kad policija ne moze da mu zabrani glasnu muziku i tabananje po stepenistu posle 01:00 h, stvarno ko to moze?

Kao što rekoh, toliko ima takvih situacija gde divlji maltretiraju pitome,
i gde se demonstrira zakon jačeg i beskrupuloznijeg...
A "država" i "zakon" to sve ignorišu, nemaju ljudi kome da se obrate,
osim ako nisu dobri sa nekim iz mafije ili "zakona" - što je kod nas jedno te isto.

Ono što završi u novinama, sa ubistvom posle decenija mržnje, je samo
mali deo tih prokletih života u Srbiji.

Ja sam svedok situacije koja mi se dešava praktično pred očima,
gde se mržnja i svađa između dve porodice koje stanuju u susednim
stanovima, prenela na sledeću generaciju.
Sinovi iz obe porodice su sada odrasli ljudi od 30-tak godina, i oni se sada
mrze i svađaju, a njihovi očevi su tu mržnju i svađu započeli još pre njihovog rođenja.

To je vrlo jasan i užasan primer, i dokaz da je u takvim nevoljama jedini pravi lek
OTIĆI ODATLE, odseliti se.

Back