PROBLEMI SA DLACICAMA

Pravnica95

Početnik
Poruka
3
Zdravo svima, imam 20 godina i otprilike 2 godine muci me sledeci problem: Oduvek sam dlacice na nogama uklanjala brijacem i nisam imala nikakvih posledica, koza je bila potpuno cista i meka na dodir. Onda sam odlucila da probam epilator, i prvi put sve je bilo u redu. Medjutim, vec naredni put nisam mogla da uklonim dlacice iz korena, tako da mi uvek ostane vidljiv crni vrh. Od tada do danas, sta god koristila - brijac, vosak, epilator, stanje je isto. Problem nije ogroman jer se to vidi samo izbliza, ali ipak se osecam neprijatno, pa bih volela da mi neko da savet ukoliko je upucen u temu. Hvala unapred :)

gde ostaje crni vrh, nisam skapirala? jel oces da kazes da ti urastaju dlacice posle epilatora?
meni iz nekog razloga urastaju posle epilatora a posle depilacije voskom ne, tako da sam batalila epilator i vratila se vosku....jos se on vremenom otupi pa poceo na kraju da kida dlake ne da cupa

razmisljam dal da se vratim epilatoru uskoro (da uzmem nov, stari je zavrsio karijeru otupeo), jer vosak nece biti izvodljiv, ili da se prebacim na onu smrdljivu kremu potrujem i sebe i sve oko sebe njenim isparavanjem :roll:

epilator se koristi pod kosim uglom a ne pod pravim jer tako samo po vrhu pocupas dlake...
ja ionako imam slabe dlake ispod kolena a na butinama ih skoro ni nemam pa sam koristila epilator samo na donjem delu i to ne bas uvek,i onda dugo nisam jer sam se uglavnom brijala i sad kad se ponekad epiliram sa masinicom zacrveni mi se koza kad raste(ko urasle dl.) tj toliko su mi oslabile da uglavno epilator izbegavam jer posle dok mi sve izraste za normalno brijanje moram da cekam nedelju dve...a pre toga bi samo unistila kozu...
ti ako nemas slabije dlake onda samo promeni ugao pod kojim drzis epilator...

- - - - - - - - - -

gde ostaje crni vrh, nisam skapirala? jel oces da kazes da ti urastaju dlacice posle epilatora?
meni iz nekog razloga urastaju posle epilatora a posle depilacije voskom ne, tako da sam batalila epilator i vratila se vosku....jos se on vremenom otupi pa poceo na kraju da kida dlake ne da cupa

razmisljam dal da se vratim epilatoru uskoro (da uzmem nov, stari je zavrsio karijeru otupeo), jer vosak nece biti izvodljiv, ili da se prebacim na onu smrdljivu kremu potrujem i sebe i sve oko sebe njenim isparavanjem :roll:
ja bi najradije koriszila tu kremu za ispod pazuha al se mislim kako je to tezak otrov pa sam davno jos batalila tu ideju...

A pa nisam ja mislio na njihovo generalno glancanje, nije rec o zenskom ge-es-pe-u, to one odradjuju tako da su im tada muskarci pod embargom, nego se setih nekih spontanih intervencija, ad hok vadjenja urasle dlacice, ono kao "jao, gle urasla dlacica, daj da ti je sredim"... :rumenko: :D

Zdravo svima, imam 20 godina i otprilike 2 godine muci me sledeci problem: Oduvek sam dlacice na nogama uklanjala brijacem i nisam imala nikakvih posledica, koza je bila potpuno cista i meka na dodir. Onda sam odlucila da probam epilator, i prvi put sve je bilo u redu. Medjutim, vec naredni put nisam mogla da uklonim dlacice iz korena, tako da mi uvek ostane vidljiv crni vrh. Od tada do danas, sta god koristila - brijac, vosak, epilator, stanje je isto. Problem nije ogroman jer se to vidi samo izbliza, ali ipak se osecam neprijatno, pa bih volela da mi neko da savet ukoliko je upucen u temu. Hvala unapred :)

Prilikom uklanjanja dlacica epilatorom dlaka hoce da uraste. Obavezno uradi piling pre.

- - - - - - - - - -

Meni je to ceprkanje uraslih dlacica bas kul, iglica i boc, boc, laganica, a posle svog tog pipkanja nogica padne zestok seksic, bidne napaljivo.

Joooj, ja sam manijak. Obozavam da izvlacim urasle dlake i cedim bubuljice, i sebi i meni bliskim ljudima kojih se ne gadim.
Koja uzivancija :rumenko:

Mada ume to da bude nezgodno i da se iskomplikuje, narocito na preponama:sad2:

Meni su urastale i posle epilatora i posle kreme..o vosku i ne razmisljam, jednom probala i skoro ostala bez koze. Ja samo gilete lady..jeste malo vece cimanje mozda, al niti urasta, niti se crveni koze, nit boli, niti se iskasapim

- - - - - - - - - -

I to masovno urastale ne tek tu i tamo neka. Nego skoro sve.:(

da da meni od epilatori isto sve urastaju na donjem delu nogu (od kolena na dole), dok zanimljivo drugde ne
ranice sam imala par puta, licim ko da sam se osugavila
nema sanse to sad na taj deo nogu da koristim....uzecu za druge delove
a ne znam sta cu a da nije brijac i krema :dash:

da da meni od epilatori isto sve urastaju na donjem delu nogu (od kolena na dole), dok zanimljivo drugde ne
ranice sam imala par puta, licim ko da sam se osugavila
nema sanse to sad na taj deo nogu da koristim....uzecu za druge delove
a ne znam sta cu a da nije brijac i krema :dash:

Meni je pazuh problem. Necu da cupam zbog zlezda, necu ni kremu, deluje mi agresivno, a brijac me iziritira. Ali trpim, sta cu :(

Meni je pazuh problem. Necu da cupam zbog zlezda, necu ni kremu, deluje mi agresivno, a brijac me iziritira. Ali trpim, sta cu :(

e srecom tu nemam frku, to je jedni deo tela koji brijem
al ja odmah posle briijanja namackam dove stik i bude mekana koza bez iritacija
dok recimo ako prskam dezodorans iritira mi, ocigledno ima razlike u sastavu, a i abrazivno je ono prskanje pod pritiskom
ne znam vidi da nije stos u tome, ne znam sta koristis

ja sve ostalo vosak, do sad, od sad cu da se hvatam za glavu

Prilikom uklanjanja dlacica epilatorom dlaka hoce da uraste. Obavezno uradi piling pre.

- - - - - - - - - -

Joooj, ja sam manijak. Obozavam da izvlacim urasle dlake i cedim bubuljice, i sebi i meni bliskim ljudima kojih se ne gadim.
Koja uzivancija
:rumenko:

Mada ume to da bude nezgodno i da se iskomplikuje, narocito na preponama:sad2:

:D))))) :ok:
E da znas da mnoge obuzima taj poriv, i da sam tome bio svedok cak i u nekim najotkacenijim situacijama. I nisam prethodne postove napamet napisao, imao sam takva iskustva. :)
Secam se da smo kao tinejdzeri bili opsednuti tim sredjivanjem lica, tom strascu za cedjenjem bubuljica, pa kad je vidimo nekom na licu jedva se savladjujemo da tu osobu ne zgrabimo i ne regulisemo je. :lol: I dan danas primecujem to kod drugih, naime ispod desne nozdrve imam mali malecki mladez koji svima lici na miteser, kad upoznajem nekog ko mi se unosi u lice obavezno napominjem da je rec o mladezu, posto primecujem da ljudi fiksiraju taj detalj onako grabezljivo kao da smo u pubertetu, bljesne ta opsesija tudjim i vlastitim bubuljicama. :D
Moja nekadasnja cimerka i cimer su bili fanovi cupkanja uraslih dlacica sa njegove brade, i to je bilo praceno poljupcima, obostrano uzivanje za taj par. :D

I tacno je da moze da dodje do komplikacija kad se dlacice pojave na nezgodnim mestima, narocito kad se dospe do lekara i kad intervencija bude nestrucna, imao sam drugara, bio je kosmat covek, poput onog legendranog hrvatskog kosarkasa Knege, maljav kao da je na nagom telu imao obucen dzemper, i stalno bi ga mucili punktiranjem takvih cistica nastalih usled uraslih dlaka, umesto da to coveku secnu, recnu i ociste.

Meni je to ceprkanje uraslih dlacica bas kul, iglica i boc, boc, laganica, a posle svog tog pipkanja nogica padne zestok seksic, bidne napaljivo.

buahahaa :lol:

- - - - - - - - - -

e ja sam imala isti problem...al sam prepar meseci provalila da mi je bolje da ne zategnem kozu(ispravljajuci ruku u vis)nego da mi bude savijenapod pravim uglom i da brijem od ledja ka grudima tj dane brijem gore dole nego levo desno)
to mi kao manje iziritira kozu...
e da i gledaj sto slabije da pritiskas ziletom..

Poslednja izmena:

...najvise volim zilet...imam izuzetno slabe vlasi svuda na telu, probala sam depilaciju voskom i secernom pastom, uh, to je bio visemesecni horor film od oziljaka i uraslih dlacica...od tada samo zilet, protrljam taj deo noge ostrim peskirom malo grublje, za dva minuta gotov posao, zilet mi je postao svakodnevna navika...mislim da je za epilator potrebna jaca i deblja dlacica, ukoliko su tvoje tanane ili mekane, jos gore i jedno i drugo, najbolji je zilet...cak bolji i od lasera jer laser reaguje na crnu vlas i belu kozu, dermatolog mi je rekla da kod plavicastih i sivkastih rezultati nisu sjajni, potrebno je vise serija a uspeh nije zagarantovan.

...najvise volim zilet...imam izuzetno slabe vlasi svuda na telu, probala sam depilaciju voskom i secernom pastom, uh, to je bio visemesecni horor film od oziljaka i uraslih dlacica...od tada samo zilet, protrljam taj deo noge ostrim peskirom malo grublje, za dva minuta gotov posao, zilet mi je postao svakodnevna navika...mislim da je za epilator potrebna jaca i deblja dlacica, ukoliko su tvoje tanane ili mekane, jos gore i jedno i drugo, najbolji je zilet...cak bolji i od lasera jer laser reaguje na crnu vlas i belu kozu, dermatolog mi je rekla da kod plavicastih i sivkastih rezultati nisu sjajni, potrebno je vise serija a uspeh nije zagarantovan.

Ја сам одрадила ласерску епилацију. Ишла сам на прави медицински ласер који буквално пржи корен длаке.
Резултат је фантастичан.

Али светла кожа и таман корен , баш као што кажеш, иначе од резултата ништа. Ишла је и моја пријатељица која је плава, а беле пути и резултат је био очекивано никакав.

А серија је више потребно и за нас подобне . Око 6 је препоручено.

Сваким следећим одласком се јачина струје повећава па је и учинак мањи јер мора брже да се ради да се не би направиле опекотине.

Скупо и болно али ефективно и заиста вреди и бола и пара. :lol:

buahahaa :lol:

- - - - - - - - - -

e ja sam imala isti problem...al sam prepar meseci provalila da mi je bolje da ne zategnem kozu(ispravljajuci ruku u vis)nego da mi bude savijenapod pravim uglom i da brijem od ledja ka grudima tj dane brijem gore dole nego levo desno)
to mi kao manje iziritira kozu...
e da i gledaj sto slabije da pritiskas ziletom..

ala si slikovito opisala
jeti stajl :lol:

Надам се да се не бријете на суво. :mrgreen:

Ја швићнем мужевљеву пену за бријање и никакве иритације нема. И не запињем ко сивоња тим бријачем него ми рука само клизи.

Back