Problemi prilikom instalacija ili igranja (fps, error i sl)

• Začetnik teme Začetnik teme Boki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kada uključim bilo koju igricu monitor mi sa leve i desne strane stisne sliku oko 3cm, a kad sam van igrice sve je u redu... Ma evo slike da se ne patim:
Zanimljivo je to da kad sam iz igrice preko Prt Scr dugmeta prebacio u paint tog crnog sa strane nije ni bilo. Je l' zna neko šta je i kako da mi pomogne?

To je do drajvera za grafičku i bukvalno svima to radi koji su na Windows 7 a imaju widescreen monitore sa analognim izlazom. Problem nastaje kada ti grafička šalje sliku koja je 4:3 na monitor koji je 16:10.
Rešenja protiv ovoga nema i to je potpuno do drajvera ali se može reštiti ako imaš izlaz tipa DVI ili HDMI.

To je do drajvera za grafičku i bukvalno svima to radi koji su na Windows 7 a imaju widescreen monitore sa analognim izlazom. Problem nastaje kada ti grafička šalje sliku koja je 4:3 na monitor koji je 16:10.
Rešenja protiv ovoga nema i to je potpuno do drajvera ali se može reštiti ako imaš izlaz tipa DVI ili HDMI.

Sve je to u redu bilo pre nego što sam instalirao jebenni kanter, do tad je radilo dobro, ja otišo jednom na forum i slučajno otvorim kanter i to se jebenno sranje dogodi. Međutim, u kanteru je bilo tako odsečeno, ali kad sam promenio u half lajf onda je bilo preko celog oekrana. I to samo u half jebbenom lajfu!

Sve je to u redu bilo pre nego što sam instalirao jebenni kanter, do tad je radilo dobro, ja otišo jednom na forum i slučajno otvorim kanter i to se jebenno sranje dogodi. Međutim, u kanteru je bilo tako odsečeno, ali kad sam promenio u half lajf onda je bilo preko celog oekrana. I to samo u half jebbenom lajfu!

Nisam još ustanovio, ali je moguće da je i do API-ja koji se koristi prilikom stvaranja slike (OpenGL ili Direct3D)

U toku igranja mi se zacrni ekran neko vreme se cuje zvuk i ne pomaze nista sem restarta.To se nekad desava vise puta u toku igranja nekad normalno radi par dana nema pravila inace to se desava samo sa novijim igricama(modern warfare 2,borderlands,bf2,far cry2....)dok recimo
bez ikakvih problema igram half life2,far cry1,cod2 i te starije,hd filmovi rade isto bez problema.
Konfiguracija:
procesor-phenom 8450x3
graficka-ati 4850
ram-3gb
original vista 64-bit home premijum
E sad u specifikaciji pise da je napajanje 500 w danas otvorim kuciste i vidim da je samo 350w da li to mozda pravi problem?
I jos nesto za kraj zasto ne mogu da igram PES probao sam i 2009 i 2010 i original i divljake nista nece da radi krene igrica i posle minut nestane i izadje poruka da je windows ugasio igricu zato sto ne radi kako treba
Pozdrav i hvala

e ovako moj problem je slozen. pre skoro godinu dana sam kupio nov komp sa 4 gb rama,1 gb graficka (samo ona kostala 17000),proces dual core 2.5 ghz sto je ukupno 5 ghz.....e sad ja uglavnom nisam ni imao zelju da igram jace igre...uglavnom sam igrao sims,knights of honor i sad zadnjih 3 meseca cs 1.6 online...ali sta je problem kada uzmem da igram na primer far cry 2 ili tako neku jacu igru odma se stvara problem.na primer drvece i zgrade nisu tu odma kao sto treba da bude nego ja cekam i ja gledam dok se pojavljuju...ali to nije samo u novim igrama nego i u starijim kao sto je driver parallel lines,gta san andreas.....a na primer u cod(call of duty) 4,5,6 to se ne dogadja i presao sam sve 3 igre po 2 puta...e sad ja sam zvao ljude od kojih sam kupio komp i rekli su da je sa grafickomi sa kompom sve u redu...mene zanima od cega to zavisi u kojoj ce igri to da se desava i da li je to normalno ili nije i kako taj problem da resim???

Ljudi nadam se da ce neko da mi pomogne, da mi kaze sta da radim. Uzeo sam novi komp prakticno samo zbog GTA4. GTA sam kupio original, nisam je skidao piratsku, znaci do nje nije problem. Imao sam malo problema prilikom instalacije jel ne moze da se pokrene u windows 7, pa sam je na compatibility pokrenuo u windows 2000. Stvar je u tome da mi igra secka i koci nenormalno, i pored toga sto sam cak sve smanjio na low :(
Evo konfiguracije, mislim da nije do toga:
Procesor: intel core i5 650 3,20 Ghz
Ram memorija: 6 GB
Graficka: ATI radeon HD 5450 (1GB)
ne znam sta bih ostalo pisao, mislim da je ovo najvaznije.
Ja imam utisak da je to zbog windowsa 7, ali nisam siguran, jel ne bi trebalo tolliko da mi koci i secka, pa makar i na najnizim detaljima. Ako neko zna kako bi resio taj problem, da li moram eventualno jos neki update, ili nesto sa neta da skinem, ili moram nesto jos u kompu da podesim, napisite mi. Hvala puno unapred!

Ljudi nadam se da ce neko da mi pomogne, da mi kaze sta da radim. Uzeo sam novi komp prakticno samo zbog GTA4. GTA sam kupio original, nisam je skidao piratsku, znaci do nje nije problem. Imao sam malo problema prilikom instalacije jel ne moze da se pokrene u windows 7, pa sam je na compatibility pokrenuo u windows 2000. Stvar je u tome da mi igra secka i koci nenormalno, i pored toga sto sam cak sve smanjio na low :(
Evo konfiguracije, mislim da nije do toga:
Procesor: intel core i5 650 3,20 Ghz
Ram memorija: 6 GB
Graficka: ATI radeon HD 5450 (1GB)
ne znam sta bih ostalo pisao, mislim da je ovo najvaznije.
Ja imam utisak da je to zbog windowsa 7, ali nisam siguran, jel ne bi trebalo tolliko da mi koci i secka, pa makar i na najnizim detaljima. Ako neko zna kako bi resio taj problem, da li moram eventualno jos neki update, ili nesto sa neta da skinem, ili moram nesto jos u kompu da podesim, napisite mi. Hvala puno unapred!

E ovako ja imam amd athlon 5200+ ram ddr2 2GB 800 mhz graficku ati hd 3600 series hdd od 320 gb-a i GTA IV je radio odlicno tj bilo je medium i high znaci picila je...
Ovako isto tako nisam znao sta da radim nije htelo nista nisam uspeo da pokrenem igricu dok nisam promenio compitability... Ti si stavio windows 2000, stavi na windows sp2 ili windows xp sta sve ima tamo probaj nesto bolje od windows 2000 ( ne mogu da se setim sta sve ima jer sam sad imam ubuntu) znam da je i meni seckao kad sam prvi put stavio windows 2000 stai znaci windows sp2 tamo de pise sp2 ili sp1 ili nesto deseto samo nemoj windows 2000!!!

E ovako ja imam amd athlon 5200+ ram ddr2 2GB 800 mhz graficku ati hd 3600 series hdd od 320 gb-a i GTA IV je radio odlicno tj bilo je medium i high znaci picila je...
Ovako isto tako nisam znao sta da radim nije htelo nista nisam uspeo da pokrenem igricu dok nisam promenio compitability... Ti si stavio windows 2000, stavi na windows sp2 ili windows xp sta sve ima tamo probaj nesto bolje od windows 2000 ( ne mogu da se setim sta sve ima jer sam sad imam ubuntu) znam da je i meni seckao kad sam prvi put stavio windows 2000 stai znaci windows sp2 tamo de pise sp2 ili sp1 ili nesto deseto samo nemoj windows 2000!!!

Ili još bolje skini compatibility mode kompletno :rtfm:

Back