Problemi prilikom instalacija ili igranja (fps, error i sl)

• Začetnik teme Začetnik teme Boki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da bi video koja ti je graficka mozes da uradis sledece:

1. Desni klik na desktop
2. ides na zadnji tab [karticu] - setting i tu ti pise ispod slike monitora nesto tipa nVidia GeForce 7600 GT on Default monitor ili nesto slicno.

a sto se tice detektovanja uredjaja [drajvera] skini sa neta program Unknown device identifier [moze sa ovog linka]

http://download.cnet.com/Unknown-Device-Identifier/3000-2086_4-42618.html

prvi put mi se javilo na klasichnom dektop rachunaru, igrica midtown madness. sad mi se isti problem javlja na lap topu, igrica need for speed.
stvar je sledeca. sve je ok dok ne krene voznja, a kasnije se u pozadini javljaju kao neki sivi pravougaonici koji trepere i menjaju mesta, pa je pozadina prilichno nepregledna, a dok sam u menu-ju i podeshavanjima sve je najnormalnije. imam i dobru grafichku i jak ram, a i ove igrice nisu neshto zahtevne (starije verzije), jel zna neko shta je problem? jel vam se deshavalo ovo? :think:

Meni se desavalo za midtown madness, ali to jos na starom kompjuteru pre 4,5 godina. Mislim da je do drajvera, moras da instaliras starije, ili je do OS-a sto mislim da je manje verovatno. Probaj da namestis u destkopu 16 bita, ili startuj igre u windows modu. Mislim da sam tako nekako resio taj problem, ili potrazi patcheve sto mislim da ne postoji ali ipak.

Koji nfs si to probao ?

imam problem sa igrom city racing tokom igre zakoci i pojave se neke greske.ako neko zna sta da radim povodom tog problema unapred hvala

imam problem sa igrama neke ne mogu da instaliram a neke koce tokom igre.pomoccc

kako da resim problem prilikom instalacije igre Need For Speed pursuit 2.kad god pokusam da instaliram pojavi se poruka Please insert the correct CD-ROM,select OK and restart application

Poslednja izmena od moderatora:
pokushala sam sa directx. nije uspelo.
grafichka mi je integrisana na lap topu, driveri su svi instalirani odjednom sa istog diska

Probaj da promenis podesavanja u igri, u okviru videa sa graphic device-primary display driver(tako nesto) sa OPEN GL, na DIRECT 3D.

Starije igre cesto hoce da zezaju na novim konfiguracijama, mora ponekad mnogo da se eksperimentise.

windows XP SP2 je sam instalirao drajvere... prepoznao sve ...
...nisam naknadno nista instalirao... jer sve lepo radi....

mislis da probam da instaliram tacno odgovarajuce za graficku...
nisam ni pomislio na to? jer sve lepo radi.... dal cu toliko da ispanem glup...ako radi
.....probacu ...hvala ti puno....javicu se...:think:

Genericki WINXP drajveri nisu dobri ako bi da se igras na kompu-sto ocigledno hoces. Skini program driver cleaner pro-trebalo bi da je dzabe. Pomocu njega skini sve drajvere od graficke, a zatim instaliraj originalne, koje slines sa neta. Ako ne bude pomoglo, instaliraj sistem ponovo, sa formatiranjem, sve od nule-ali instaliraj drajvere za graficku...ako i to ne pomogne onda je ipak hardverski problem.

mass efect kec
kupljen original
instaliram bez pecha 1.01 ili 1.02 kreshira konfigurator
nakon instalacije pechta prodjesh konfigurator i kad treba da se udje u igru samo vrti plavi kruzitj kursor ekran se zatamni i moze tako doveka..
DA probao sam tu veliku mudrost koju svi peporucuju "run as administrator" (btw. vec je bilo ukljucheno i u lancheru i onom exe-u pod binaries) ili ti da direktno kliknem na .exe al uvek ista stvar
os vista ultimate 64
phenom 955,4 giga ddr3,9800 gt 1Gb ddr3 (WHLQ 196.12)....Gygabythe maticha integrisan zvuk (Realtek HD 6.0.1.5780)
..........................

mass efect kec
kupljen original
instaliram bez pecha 1.01 ili 1.02 kreshira konfigurator
nakon instalacije pechta prodjesh konfigurator i kad treba da se udje u igru samo vrti plavi kruzitj kursor ekran se zatamni i moze tako doveka..
DA probao sam tu veliku mudrost koju svi peporucuju "run as administrator" (btw. vec je bilo ukljucheno i u lancheru i onom exe-u pod binaries) ili ti da direktno kliknem na .exe al uvek ista stvar
os vista ultimate 64
phenom 955,4 giga ddr3,9800 gt 1Gb ddr3 (WHLQ 196.12)....Gygabythe maticha integrisan zvuk (Realtek HD 6.0.1.5780)
..........................

reshio sam sam pomocu shtapa i kanapa i milion pregleda raznih topica:dash:
poshto je dvojka aktuelna sad pa mozda neko uzima prvi put keca,problem je ZVUK
evo reshenja ako neko ima slican problem,sta je kod mene upalilo:

1) in /program files/Mass Effect/Binaries locate the OpenAL32.dll and wrap_oal.dll files

2) Rename OpenAL32.dll to OpenAL32.bak

3) Rename wrap_oal.dll to OpenAL32.dll

4) Launch as Admin by using the MassEffect.exe

Kada uključim bilo koju igricu monitor mi sa leve i desne strane stisne sliku oko 3cm, a kad sam van igrice sve je u redu... Ma evo slike da se ne patim:
2ztk3nn.jpg
ff4q2u.jpg

Zanimljivo je to da kad sam iz igrice preko Prt Scr dugmeta prebacio u paint tog crnog sa strane nije ni bilo. Je l' zna neko šta je i kako da mi pomogne?

Back