Problemi mentalnog zdravlja su u porastu širom sveta

ali bez obira odakle stižu podaci mislim da je očigledno da raste broj ljudi koji prijavljuju poremećaj mentalnog zdravlja
Већ сам објаснио. Да се баве нечим конкретним и умарају, престали би да смарају.
Отиђи у Ирак, Сирију, неку сиромашну Афричку земљу и видећеш да за то нико није чуо. Баве се преживљавањем

Запосли те са проблемима, да ринтају физички, и проблеми нестају као руком иднешени.
Ја ринтам физички на послу и по цео дан вртим негативне мисли и унутрашњи монолог док радим, толико да излудим, како то? А кад се забављам онда не већ ми је тад лепо, које је објашњење?

Кад направиш скривену камеру у западној Европи или у Америци, у неком богатијем друштву, већина је опуштена, кад направиш скривену камеру у Пакистану где људи живе тешко и преживљавају само што те не бију и због неке ситнице, баш су задовољни због свог преживљавања.

Треба се бавити интересантним и пријатним стварима и имати могућност избора да бираш, то је лек, а бављење оним што мрзиш а мораш, и што ти одузима време за неке лепше ствари, ја не видим какав је то лек, то није тачно једноставно. Мотика уз ракију, друштво и зезање, и ако знаш да ти је то исплативо, то може да буде лековито, али мотика без свега тога и уз размишљање како би било боље да си тад негде другде, тешко да може, и то је толико тачно у пракси да су све те приче о мотици углавном глупост. Мора да постоји нормалан склад између награде и казне.

Poslednja izmena:
Točno tako, kakvi crni kemijski disbalansi, neurotransmiteri i slična sranja, ljudi se osjećaju nesigurno, sve su siromašniji, sve usamljeniji i posljedično sve je više mentalnih poremećaja. Društvo je uzrok većeg broja mentalnih poremećaja, a jedini način za smanjenje broja mentalnih poremećaja je uništenje kapitalizma, ali malo je to van teme🙂
Капитализам је само задњи облик друштвеног уређења… у средњем веку су користили мучење на различитим справама,
сад то раде суптилиније, дрогама, али и бруталним методима као што су електрошокови и лоботомија...

Chuj, ne postoji fizichki nachin da se dijagnostikuje psihicka bolest. Da postoje neke fizichke indikacije to bi bila nauka, gde bi se skeniranjem
mozga utvrdilo. No dijagnostika se radi na osnovu onoga shto kazhesh, shto drugi kazhu o tebi i ono kako izgledash.
Dakle nikakve nauchne metode se ne koriste, niti se mentalna bolest mozhe detektovati nekim testom, tako da batali materijalistichku religiju :P
Ti to iz strucnih izvora ili onako odokativno? Posto je totalni promašaj to sto ne napisano. U mozgu se itekako vide promene u mozgu kod mentalnih bolesti. Recimo kod šizofrenije:

“Specifically, 2020 researchTrusted Source has found that people early in their condition have less gray matter in the prefrontal and temporal lobes.

On the other hand, people with chronic schizophrenia are more likely to have reduced gray matter in the frontal, temporal, superior parietal, and occipital lobes.

Changes in gray matter are linked to changes in cognitive (thinking) and motor (movement) functions. These functions include storing and retrieving verbal information.

These changes are progressive, which means they worsen over time.”

Isto tako se kod psihopata jasno vidi da im je deo mozga koji je odgovoran za emocije I odlučivanje ili totalno nerazvijen ili slabo razvijen. Kreni malo da čitaš neuroscience, puno toga se da naučiti

Ti to iz strucnih izvora ili onako odokativno? Posto je totalni promašaj to sto ne napisano. U mozgu se itekako vide promene u mozgu kod mentalnih bolesti. Recimo kod šizofrenije:

“Specifically, 2020 researchTrusted Source has found that people early in their condition have less gray matter in the prefrontal and temporal lobes.

On the other hand, people with chronic schizophrenia are more likely to have reduced gray matter in the frontal, temporal, superior parietal, and occipital lobes.

Changes in gray matter are linked to changes in cognitive (thinking) and motor (movement) functions. These functions include storing and retrieving verbal information.

These changes are progressive, which means they worsen over time.”

Isto tako se kod psihopata jasno vidi da im je deo mozga koji je odgovoran za emocije I odlučivanje ili totalno nerazvijen ili slabo razvijen. Kreni malo da čitaš neuroscience, puno toga se da naučiti
To su materijalisticke tlapnje… pre svega sto se sizofrenija pausalno dijagnostikuje, na osnovu onoga sto cuju o nekom i sta ovaj prica,
ne na psomatranju mozga, sto je zesca glupost.. nema nikakvog lociranja delova mozga za emocije i odlucivanje, to je isto
glupost..

Poslednja izmena:
Ја ринтам физички на послу и по цео дан вртим негативне мисли и унутрашњи монолог док радим, толико да излудим, како то? А кад се забављам онда не већ ми је тад лепо, које је објашњење?

Кад направиш скривену камеру у западној Европи или у Америци, у неком богатијем друштву, већина је опуштена, кад направиш скривену камеру у Пакистану где људи живе тешко и преживљавају само што те не бију и због неке ситнице, баш су задовољни због свог преживљавања.

Треба се бавити интересантним и пријатним стварима и имати могућност избора да бираш, то је лек, а бављење оним што мрзиш а мораш, и што ти одузима време за неке лепше ствари, ја не видим какав је то лек, то није тачно једноставно. Мотика уз ракију, друштво и зезање, и ако знаш да ти је то исплативо, то може да буде лековито, али мотика без свега тога и уз размишљање како би било боље да си тад негде другде, тешко да може, и то је толико тачно у пракси да су све те приче о мотици углавном глупост. Мора да постоји нормалан склад између награде и казне.
Да би се бавио оним што волиш, отвори приватан посао или заврши неку добру школу која ће ти омогућити да бираш посао.

U kom li ti svetu zablude živiš, sto je na kraju krajeva totalno ok za tebe samog/samu ali bar onda ne širi dezinformacije drugim ljudima.
Њему је хоби да иде около и прича како је све о чему у животу није научио ништа материјалистичка глупост или измишљотина. Не обраћај превише пажње на такве небитне провокаторе који се само кревеље и лупетају, таквих је увек било и увек ће их бити.

Back