Problemi iz matematike, fizike, hemije ...

• Začetnik teme Začetnik teme dragana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel moze neko da mi uradi ove zadatke??:dash:
1.Tripliranjem broja namotaja po jedinici duzine solenoida jacina magnetne indukcije na njegovoj osi unutar solenoida poraste za 6x10na minus 4T.Koliki je intenzitet magnetne indukcije pre ove promene?

2.Kolikom brzinom treba da uleti naelektrisana cestica normalno na linije sila ukrstenog elektricnog i magnetnog polja cije su jacine 40N/C i 0,002T respektivno pa da ne vrsi nikakvo kretanje?
:???:
3.Ako se indukcija spoljasnjeg magnetnog polja smanji za 0,004T,poluprecnik kruzne putanje se poveca 1,4 puta.Kolika je prvobitna vrednost magnetne indukcije?:dontunderstand:

Zdravo.Treba mi pomoć.Naime,ne razumem se baš u linearne jednačine pa da li mi može neko objasniti?Hitno je.Uskoro će i kontolni i pismeni sa linearnim jednačinama sa jednom nepoznatom.

I, bre, Smoki... Daj nesto konkretno pa da ti se na tome objasni.

Poenta je da, postujuci pravila poeracija + i - sve nepoznate prebacis na jednu stranu, poznate na drugu, i onda podelis... Daj konkretno!

2.Kolikom brzinom treba da uleti naelektrisana cestica normalno na linije sila ukrstenog elektricnog i magnetnog polja cije su jacine 40N/C i 0,002T respektivno pa da ne vrsi nikakvo kretanje?
:???:

pa ne znam bas da l' moze da se ne krece:roll:, jer kad uleti u taj prostor, na njega deluju lorencova i elektrostaticka sila... One mogu da ga uspore (mozda i da ga zaustave ali ne odjednom. Lupam napamet pa nisam siguran). A ako treba da se krece ravnomerno pravolinijski, onda je lako... qE=qvB =>v=E/B :D

Ovako,zadatak iz fizike,II godina gimn,oscilacije...

Koliko je telo koje harmonijski osciluje udaljeno od ravnoteznog polozaja ako je njegova kineticka energija 2 puta veca od potencijalne?Telo osciluje u horizontalnoj ravni amplitudom xo.

So...

Ek = 2 Ep

mV^2 = 2 kx^2

mxo^2w^2cos^2wt = 2 kxo^2sin^2wt

k=mw^2

xo^2cos^2wt = 2 sin^2wt....

i....

Sta dalje?
Kako se ovaj zadatak radi?

Resenje je x = + _ 0,58xo

molim vas kazite mi kako se bee resavaju ovi zadaci radio sam pre 2 mesca ali sad mi je mozak u kontru tako da mi bas i ne ide....jao zagubio sam taj papir..u svakom slucaju dat je s(suma resenja kvadratnih jednacina) i p(prozivod resenja kvadratnih jednacina) i sad ako je to dato treba da se formira kvadratna jednacina na osnovu toga kako se to radi bese??ja sad nemam zbirku ali pomagajte molim vas!!!!ako nemozete bez zadatka tropite neke brojke bezveze....:ok::ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back