Paganko, verovatno je previd, 90[sup]o[/sup]=pi/2
Jeste previd...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Paganko, verovatno je previd, 90[sup]o[/sup]=pi/2

Hvala vam, nije toliko tesko kao sto sam mislila... Sutra cu detaljnije da razmotrim ovo, pa cu pitati ako nesto ne razumem... Inace, genije sam za postavljanje glupih pitanja. Ja mnogo bolje razumem neke komplikovane stvari, a ove proste ne kontam.
 Hvala vam, nije toliko tesko kao sto sam mislila... Sutra cu detaljnije da razmotrim ovo, pa cu pitati ako nesto ne razumem... Inace, genije sam za postavljanje glupih pitanja. Ja mnogo bolje razumem neke komplikovane stvari, a ove proste ne kontam.  Hvala, u svakom slucaju.
 Hvala, u svakom slucaju. 
Shvatam!Hvala vam, nije toliko tesko kao sto sam mislila... Sutra cu detaljnije da razmotrim ovo, pa cu pitati ako nesto ne razumem... Inace, genije sam za postavljanje glupih pitanja. Ja mnogo bolje razumem neke komplikovane stvari, a ove proste ne kontam.
Hvala, u svakom slucaju.

Kupis dvolitru, izmeris, popijes, izmeris, nadjes razliku, podelis sa 2
Salim se, trebalo bi da je oko 1kg, +-100g. Proguglaj malo.
Pa šta je presek dva skupa? Skup svih zajedničkih (istih) elemenata.Prema tome izjednačiš x i y, rešiš jednačinu i dobiješ sve k-ove koji zadovoljavaju rešenja.e - pripada
Dati su skupovi X={x|x e Z, i x = (2k-3)/(k+1) i k e Z, i k nije_jednako -1} i Y={y|y e Z, i y=(2k+5)/(k+2) i k e Z, i k nije_jednako -2}. Koliki je skup x presek Y ?
Kako se radi ovo?
Pa šta je presek dva skupa? Skup svih zajedničkih (istih) elemenata.Prema tome izjednačiš x i y, rešiš jednačinu i dobiješ sve k-ove koji zadovoljavaju rešenja.
 Ali kako da odredim koliki je skup X a koliki Y?
 Ali kako da odredim koliki je skup X a koliki Y?Nmg da verujem da mi pises sta je presek 2 skupa... pa to se uci u petom osnovne!Ali kako da odredim koliki je skup X a koliki Y?

I k= -2, k=0
Da bih mogao da predjem na sledeci korak, kazi mi kako si od izraza (2k-3)/(k+1) dobio 2 - 5/(x+1) ?X={x|x e Z, i x = (2k-3)/(k+1)}
Imas 2 uslova:
1. elementi skupa x su celobrojni.
2. x = (2k-3)/(k+1)
Iy drugog uslova se deljenjem 2 polinoma dobije da je:
x = (2k-3)/(k+1) = 2 - 5/(x+1)
Ocito da ce prvi uslov biti zadovoljen samo za k=-6 i k=4 (i k=0 i k=-2) pa je skup X:
X={-3,1,3,7}
Onda isto uradis za skup Y.
x = (2k-3)/(k+1) = 2 - 5/(x+1)
Kako ti se iz ovog 1. podvucenog izraza samo izgubilo (k+1)?dobro.... onda se posluži trikom:
2k-3/k+1 = 2k+2-5/k+1 = 2(k+1)-5/k+1 = 2 - 5/k+1
lepo:
(2k-3)/(k+1) = (2k+2-5)/(k+1) = (2(k+1)-5)/(k+1)= 2(k+1)/(k+1) - 5/(k+1)= 2 - 5/(k+1)
jel sad jasnije?
 ma zbunilo me sto nisi stavio zagrade...
 ma zbunilo me sto nisi stavio zagrade... 
jel zna neko koja se armija borila na Drini u Cerskoj bitci (ili bitki ili bici; nzm kako se kaze ) u I sv. ratu?