Baraba na kvadrat
Elita
- Poruka
- 17.135
brate, nemoguce, racunam 5. put, i sve mi je razlicito.![]()
Da li ti to nesto govori?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
brate, nemoguce, racunam 5. put, i sve mi je razlicito.![]()
Da li ti to nesto govori?
mozes li da izracunas?
586110,7778 C![]()

Epa onda ti nesto nije dobro kao recimo podatak ili formla, mada formula deluje ok
Ali ne iskljucujem i gresku u resenju![]()

Da kazem samo, bio sam drugi.

Super
Sad da castis!
Kolko poena?![]()
Zadatak koji mi je bio na takmicenju i oko koga sam utrosio najvise vremena da bih na kraju odustao
Naizgled je vrlo lagan i poznat ali kada se zadubi ....
Ako je r polprecnik osnove i H visina prave kruzne kupe a p poluprecnik sfere upisane u tu kupu, dokazati da vazi 1/p[SUP]2[/SUP]-1/r[SUP]2[/SUP]=2/(pH)
Pa ko voli nek izvoli ja sam izgubio zivce sa ovim zadatkom![]()

Zadatak koji mi je bio na takmicenju i oko koga sam utrosio najvise vremena da bih na kraju odustao
Naizgled je vrlo lagan i poznat ali kada se zadubi ....
Ako je r polprecnik osnove i H visina prave kruzne kupe a p poluprecnik sfere upisane u tu kupu, dokazati da vazi 1/p[SUP]2[/SUP]-1/r[SUP]2[/SUP]=2/(pH)
Pa ko voli nek izvoli ja sam izgubio zivce sa ovim zadatkom![]()
Prilicno je lagan. Kakvo je to takmicenje. Koja godina?
ma, ustvari, ocekivao sam bar 2 zadatka da uradim. Nastavnik mi je rekao da imam oko 20. Maksimum bio 36. U 6.raz, max je bio 26, a u 7.raz, maksimum je bio 17. Ja sam mestom prezadovoljan ali brojem poena nisam. Koliko si imao ti poena i koje si mesto?
Jooooj, i ja sam imao isti problem. Bio je to 1. zadatak, nesto sa jednakostranicnim trouglom i naelektrisanjima, pisao sam i brisao 100 puta, a razlog je vise nego glup, necu da obrazlozavam, smejaces mi se.![]()

Misio sam da uradis i postavis da svi vidimo. To ,,uradio sam,, meni nista ne znaci dok ne vidim uradjenoPa uradio sam.
Koji razred, koji nivo takmicenja?
narode imam problem....rodica mi ide na takmicenje...i dosla malo kod mene da vezbamo zadatke,ali smo zapele kod jednog,pa ako moze pomoc.....
zadatak:
Resi jednacinu:
4^x+9^x+25^x=6^x+10^x+15^x
bila bih vam zahvalna.....
4[SUP]x[/SUP]+9[SUP]x[/SUP]+25[SUP]x[/SUP]=6[SUP]x[/SUP]+10[SUP]x[/SUP]+15[SUP]x[/SUP]
(2[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]+(3[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]+(5[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]=2[SUP]x[/SUP]3[SUP]x[/SUP]+2[SUP]x[/SUP]5[SUP]x[/SUP]+3[SUP]x[/SUP]5[SUP]x[/SUP]/*2
(2[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]+(3[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]+(5[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]+(2[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]+(3[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]+(5[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]=2*2[SUP]x[/SUP]3[SUP]x[/SUP]+2*2[SUP]x[/SUP]5[SUP]x[/SUP]+2*3[SUP]x[/SUP]5[SUP]x[/SUP]
(2[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]-2*2[SUP]x[/SUP]3[SUP]x[/SUP]+(3[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]+(2[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]-2*2[SUP]x[/SUP]5[SUP]x[/SUP]+(5[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]+(3[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]-2*3[SUP]x[/SUP]5[SUP]x[/SUP]+(5[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]=0
(2[SUP]x[/SUP]-3[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]+(2[SUP]x[/SUP]-5[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]+(3[SUP]x[/SUP]-5[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]=0
Posto je svaki od sabiraka >=0 a zbir je 0, svi sabirci moraju biti 0. A to vazi samo za x=0.

4[SUP]x[/SUP]+9[SUP]x[/SUP]+25[SUP]x[/SUP]=6[SUP]x[/SUP]+10[SUP]x[/SUP]+15[SUP]x[/SUP]
(2[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]+(3[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]+(5[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]=2[SUP]x[/SUP]3[SUP]x[/SUP]+2[SUP]x[/SUP]5[SUP]x[/SUP]+3[SUP]x[/SUP]5[SUP]x[/SUP]/*2
(2[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]+(3[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]+(5[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]+(2[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]+(3[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]+(5[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]=2*2[SUP]x[/SUP]3[SUP]x[/SUP]+2*2[SUP]x[/SUP]5[SUP]x[/SUP]+2*3[SUP]x[/SUP]5[SUP]x[/SUP]
(2[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]-2*2[SUP]x[/SUP]3[SUP]x[/SUP]+(3[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]+(2[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]-2*2[SUP]x[/SUP]5[SUP]x[/SUP]+(5[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]+(3[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]-2*3[SUP]x[/SUP]5[SUP]x[/SUP]+(5[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]=0
(2[SUP]x[/SUP]-3[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]+(2[SUP]x[/SUP]-5[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]+(3[SUP]x[/SUP]-5[SUP]x[/SUP])[SUP]2[/SUP]=0
Posto je svaki od sabiraka >=0 a zbir je 0, svi sabirci moraju biti 0. A to vazi samo za x=0.
ako je x nula, onda, konacno resenje, kada se jednacina sredi bilo bi 3=3, jer, svaki broj ciji je izlozilac nula, jednak je jedinici.![]()