UnixUser
Ističe se
- Poruka
- 2.612
Pa gde se postavlja pitanje o licnog bogu koji je svedobar, svemocan i sveznajuci ako ne na religiju?pa šta ćeš onda na religiji, sine ajnštajnov ?![]()
Mozda u vicevi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa gde se postavlja pitanje o licnog bogu koji je svedobar, svemocan i sveznajuci ako ne na religiju?pa šta ćeš onda na religiji, sine ajnštajnov ?![]()
kog odbacuješ od tih bogova ?Na kog boga? Ima ih malo vise
Znaci ne smem ni da dovedem pitanje postojanja boga?drug član, anti-bogovski, je samo ljut na boga što mu nije podario sedmicu na loto
Pa ne odbacujem ni jednog. Dovodim svakog od njih u pitanje, ko je reko da odbacujem? Ateista sam, agnostican sam.kog odbacuješ od tih bogova ?
smeš naravno, ali osnova tvoje sumnje daje svojevrsni odgovorZnaci ne smem ni da dovedem pitanje postojanja boga?
pa šta uopšte 'dokazuješ' ?Ne dokazujem da bog ne postoji. Negacija se ne dokazuje. U istini postavljam premisu o postojanju svemoguceg, sveznajuceg i svedobrog boga i da li takav moze postojati
smeš naravno, ali osnova tvoje sumnje daje svojevrsni odgovor
pa šta uopšte 'dokazuješ' ?
Osnova moje sumnje da ne postoji bog daje odgovor zasto ja ne verujem u boga?aj se malo saberi pa se vrni
Osnova moje sumnje da ne postoji bog daje odgovor zasto ja ne verujem u boga?
Evo postavio sam logicku premisu koja pokazuje da "svemocan, svedobar i sveznajuci" bog ne moze postojati ako postoji zlo, i obrnuto. To je za "svemoguceg, svedobrog i sveznajuceg boga"
Ti odgovorio i adresio uopste ista od toga nisi. Vec si postavio pitanje od kulina bana. Saberi se covece, ne pitam te u koju smenu ti radi tatko, pitam te koliko je sati(ovo je znaci samo kao..znas ne pitam te bukvalno okej??)
Gde sam ja ovo rekao? Gde tvrdim da je sve nastalo ni iz cega?ne možeš prekinuti činjenicu da je iz Ničega postalo Nešto samo zbog toga što si besan na boga...ili već št
Gde sam ja ovo rekao? Gde tvrdim da je sve nastalo ni iz cega?
Gde pise da ga negiram?a opet pitam : zašto imaš potrebu da negiraš boga ?
ne negiraš ga...prihvataš ga kao stvoritelja ?Gde pise da ga negiram?
Kog boga da prihvatim, moras da budes specifican, ima ih mnogo?ne negiraš ga...prihvataš ga kao stvoritelja ?
jevrej ateista...koji je tvoj fazon ?Kog boga da prihvatim, moras da budes specifican, ima ih mnogo?
Jesam jevrej. Ateista sam.jevrej ateista...koji je tvoj fazon ?
Samo da se razjasnimo, ti znas da jevreji nisu veroispovest, jel da?jevrej ateista...koji je tvoj fazon ?
Jesam jevrej. Ateista sam.
Pa nemam neki fazon poseban, obicno idem sportski obucen, taj fazon furam. Cesto sam u crnoj majici.
jevreji nemaju svoju "veru" ?Samo da se razjasnimo, ti znas da jevreji nisu veroispovest, jel da?
Jevreji su rasa. Po poslednjim statistikama vrsenim nad jevrejima, 2010 godinejevreji nemaju svoju "veru" ?
Jevreji su rasa. Po poslednjim statistikama vrsenim nad jevrejima, 2010 godine
8% se izjasnjavaju kao ultra-ortodoksni hriscani
12% kao ortodoksni
13% kao tradicionalno-religiozni(judeizam)
25% kao judeisti
42% kao sekularni(ateisti)
I generalno se broj od 42% povecava dok ostalo se smanjuje.
Tako su se izjasnjavali jevreji 2010 godine. Nzm kako su tacno jevreji svi iste religije kad kao sto vidis, tek 38% veruju u stari zavet odnosno judeizam
Postoji cela lista sa samo uticajnim jevrejima ateistimajevreji nemaju svoju "veru" ?
a ti si ?
Jesam jevrej. Ateista sam.
Postojanje ili nepostojanje "Svemoguceg, sveznajuceg i svedobrog boga" Kao sto sam ti i odgovriošta ti je cilj da dokažeš ?