Problem ZLA

smeš naravno, ali osnova tvoje sumnje daje svojevrsni odgovor
pa šta uopšte 'dokazuješ' ?
aj se malo saberi pa se vrni
Osnova moje sumnje da ne postoji bog daje odgovor zasto ja ne verujem u boga?

Evo postavio sam logicku premisu koja pokazuje da "svemocan, svedobar i sveznajuci" bog ne moze postojati ako postoji zlo, i obrnuto. To je za "svemoguceg, svedobrog i sveznajuceg boga"

Ti odgovorio i adresio uopste ista od toga nisi. Vec si postavio pitanje od kulina bana. Saberi se covece, ne pitam te u koju smenu ti radi tatko, pitam te koliko je sati(ovo je znaci samo kao..znas ne pitam te bukvalno okej??)

Osnova moje sumnje da ne postoji bog daje odgovor zasto ja ne verujem u boga?

Evo postavio sam logicku premisu koja pokazuje da "svemocan, svedobar i sveznajuci" bog ne moze postojati ako postoji zlo, i obrnuto. To je za "svemoguceg, svedobrog i sveznajuceg boga"

Ti odgovorio i adresio uopste ista od toga nisi. Vec si postavio pitanje od kulina bana. Saberi se covece, ne pitam te u koju smenu ti radi tatko, pitam te koliko je sati(ovo je znaci samo kao..znas ne pitam te bukvalno okej??)

opet ti kažem, čoveče Ajnaštajnov, da ne možeš kidati niz nastanka svega, na epizode kako ti odgovara
ne možeš prekinuti činjenicu da je iz Ničega postalo Nešto samo zbog toga što si besan na boga...ili već šta

ali to opet ide u psihološku analizu prihvatanja boga..."zašto je neko kivan na boga i zašto ga ne priznaje "

jevreji nemaju svoju "veru" ?
Jevreji su rasa. Po poslednjim statistikama vrsenim nad jevrejima, 2010 godine
8% se izjasnjavaju kao ultra-ortodoksni hriscani
12% kao ortodoksni
13% kao tradicionalno-religiozni(judeizam)
25% kao judeisti
42% kao sekularni(ateisti)
I generalno se broj od 42% povecava dok ostalo se smanjuje.

Tako su se izjasnjavali jevreji 2010 godine. Nzm kako su tacno jevreji svi iste religije kad kao sto vidis, tek 38% veruju u stari zavet odnosno judeizam

Jevreji su rasa. Po poslednjim statistikama vrsenim nad jevrejima, 2010 godine
8% se izjasnjavaju kao ultra-ortodoksni hriscani
12% kao ortodoksni
13% kao tradicionalno-religiozni(judeizam)
25% kao judeisti
42% kao sekularni(ateisti)
I generalno se broj od 42% povecava dok ostalo se smanjuje.

Tako su se izjasnjavali jevreji 2010 godine. Nzm kako su tacno jevreji svi iste religije kad kao sto vidis, tek 38% veruju u stari zavet odnosno judeizam

a ti si ?

šta ti je cilj da dokažeš ?
Postojanje ili nepostojanje "Svemoguceg, sveznajuceg i svedobrog boga" Kao sto sam ti i odgovrio

Da se razjasnimo i za to.
Ateizam ne znaci vera u nepostojanje boga.
Ateizam je bezverje. Neverovanje u i jednog boga. Odnosi se na veru ne na znanje. A znaci bez, teizam se odnosi na veru. Ateizam bez vere

Agnostik sam, ne znam da li postoji ili ne postoji bog. Za sada nemam razloga verovati u postojanje jer ne postoji ni jedan jedini dokaz za to, a i da postoji, to bi bio dokaz deistickog a ne teistickog boga. Teisticki bogovi imaju jasnu definiciju i opis pa neki od njih padaju u vodu

Back