UnixUser
Ističe se
- Poruka
- 2.612
Idi na mars. A ne mozes, kako onda imas slobodnu volju??Ali ne mozes.
Kako onda imas slobodnu volju?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Idi na mars. A ne mozes, kako onda imas slobodnu volju??Ali ne mozes.
Kako onda imas slobodnu volju?
Pa nisam jedini koji tu talasnu duzinu vidi, vide i zivotinje, kamera zabelezi itd. U biti, talasna duzina jeste crvena za mene, tako je zovem.
Pa ako ne moze primenom logike da se nesto dedukuje, kako da dedukujes nesto?Ја нисам рекао да си глуп. Нисам ни рекао да га не можеш схватити, само га не можеш схватити на начин на којити инсистираш. Као што ја не могу гледати реку која тече са затвореним очима, колико год њушкао носем.
Svi majmuni vide crveno isto kao i ti. Neke bube vide crveno kao i ti. Ptice vide crveno.Пас је не види тако, већ је види другачије. Камера је не види уопште. Само је ти видиш.
Postoje nerazumna pitanja ne da li mozes.Ali pitanje je da li mozes a ne da li hoces. Tako da i neces, mozda mozes...mesas malo pojmove
I onda kazes ovo. A sam mesas "moci" i "hteti"

Svi majmuni vide crveno isto kao i ti. Neke bube vide crveno kao i ti. Ptice vide crveno.
I svima je bas ta talasna duzina jelte crvena.
Pa ako ne moze primenom logike da se nesto dedukuje, kako da dedukujes nesto?
Postoji drugo pitanje.Idi na mars. A ne mozes, kako onda imas slobodnu volju??
Sta ne postoji. Ja je vidim, oko na tu talasnu duzinu tako reaguje i u mozgu dobijam boju CRVENA. To ne znaci da ne postoji. Kao sto rekoh, i simpanze, i gorile i neki insekti kao i jos zivotinja, vide crveno kao imeНе, не постоји. Није да ти само зовеш ту таласну дужину црвеном, као што неку другу зовеш ФМ, него ти видиш ту црвену.
Zaboga, ekran crven... nije ekran crven već u tvom mozgu se pravi oset crvenog... crveno nigde ne postoji osim u našem doživljaju.A znas sta je softver na kompjuteru? Samo gomila zica koja ili imaju ili nemaju struju. i sta je crveno na ekranu? Znamo koje nule i jedinice su za crveno, pa eto znamo i sta je crveno na racaru, kraj price.
Ne pricaj napamet za ovo ostalo, pogledaj na primer Sam Harrisa
To je irelevatno. Ja tu talasnu duzinu kako vidim, ili ti. I tebi i meni se zove crvena. To je crvena boja, defacto. bas ta talasna duzina. I da ih zamisljamo drugacije, i dalje ih zovemo isto za isti predmetЧак ни то не знамо. Одакле знаш да је црвна у твојој глави идентична црвеној у мојој? Да ли постоји експеримент који ће то да докаже?
Nisam rekao da je sve u mozgu reseno. No povez duse i uma je resen. Nema duse. pominjem Sam Harrisa jer je bas to istrazivao. I vidim nisi pogledala ko je i sta je. A bice neodgovorenih pitanja kad ti neces da prihvatis odredjena istrazivanja. Jednostavno ti se ne svidja i ajdeee, nije tacnoDa je tako ne bi postojalo sijaset neodgovorenih pitanja i izazov za mnoge istraživače
Ali molim te razlikuj kad neko moze, ima mogucnost i zeli.Moze li Bog da pobije sva ziva bica?
Moze.
A zasto ih ne pobije ako moze?
Zbaci ne moze.
Postoji drugo pitanje.Idi na mars. A ne mozes, kako onda imas slobodnu volju??
Takodje, nezavisno od toga kako vidim crvenu ja, ili ti. odredjeni stapici se aktiviraju za bas tu talasnu duzinu. Te mozak to registruje kao crveno, nebitno koje je boje tebi ili meni. Crveno je i dalje ta talasna duzina. I vidimo na istom objektu nesto sto zovemo crveno.
Sad kad vidim koliko insistiraš na tom crvenom... dođe mi uzaludno da idem dalje...Takodje, nezavisno od toga kako vidim crvenu ja, ili ti. odredjeni stapici se aktiviraju za bas tu talasnu duzinu. Te mozak to registruje kao crveno, nebitno koje je boje tebi ili meni. Crveno je i dalje ta talasna duzina. I vidimo na istom objektu nesto sto zovemo crveno.
Mozes sam sebi iseci patkuMozes li da iseces sebi da izvinete, p...tku?
Mozda ne zeli.Mogu.
Pa odseci, jer inace ne mozes
Sve je ovo lepo i krasno. Pa gde je onda problem? Zašto postoji ono što nazivamo "zlo"?Ucenja vecine religija i jesu u osnovi takva, da covek sam sa sobom raskrsti i otkrije dobro u sebi, i sto vise ljudi to uradi,okolina je manje zatrovana mrznjom ili zlom. Ovde o tome neces cuti,zato sto su ljudi previse indooktrinisani i / ili imaju zadatak da pisu agresivno da bi sto vise ljudi privukli sebi, uglavnom kroz zastrasivanje (razni Armagedoni, konacni obracuni, krugovi pakla, demoni, djavoli,...),dok pravi duhovnici propovedaju dobro kao glavni i jedini cilj prihvatanja Vere.
Nisu bez razloga glavni postulati ili Bozje zapovesti vecine vera ustvari osnovni moralni principi ponasanja.
Pretostavljam da ti misliš da je dobri bog uradio ovo drugo.Ja kako vidim Stvoritelj svega je imao mogućnost da napravi robote koji nemaju svoju slobodnu volju i koji čine sve programirano dobro. A druga je da stvori stovrenja sa slobofnom voljom koja će sve da odlučuju u vezi sa svojom egzistencijom: koliko će i šta da čine drugim ljudima, životinjama, da li će i koga će da vole, sa kim će da prave potomstvo, šta če da rade, to ide toliko daleko da imaju slobodno volju da ugrožavaju druge itd.