Problem za osnovnu skolu

• Začetnik teme Začetnik teme 069
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vratila se Dru na palubu posle duzeg vremena. I kao po pravilu odmah iskrsao problem sa sibicama. Naime, zidari u Tirani treba da renoviraju zatvor. Ima manje prestupnika pa od 4 celije treba napraviti tri ali tako da se pomere samo tri zida. Albanci nemaju bas mnogo para na kompletnu rekonstrukciju.

02z.gif

Kod utovara uglja desio se problem. Jedan je ugalj natovario u kolica i odneo kod sebe kuci. Uhvatili su ga i treba da ga strpaju u zatvor. Medjutim, imaju samo 4 celije.

01z.gif

Sada dvojica imaju zadatak da naprave petu celiju da bi mogli da smeste ovog lopova. Svaki moze da ponese jedan pregradni zid i to samo jedanputa. Posle toga su toliko umorni da vise ne mogu da nose. Da li njih dvojica mogu da prebace dva zida tako da naprave 5 celija?

Aj sad lupam, al pokusacu. Ne vidi se prednje staklo, auspuh, vrata, putnici, retrovizori. To je sve sto bi moglo da pomogne.
Najlogicnije je da su vrata kljuc, jer bi i auspuh i prednje staklo i retrovizori dali tacan smer, dok vrata mogu postojati sa druge strane. A zna se da su kod autobusa vrata na desnoj strani kada se gleda od pozadi, pa iz ove perspektive treba da ide u levu stranu.
Osim ako nije fora u trik pitanju (autobus stoji jer nema vozaca :) ).

Konacan odgovor na pitanje "Na koju stranu ide ovaj autobus?" je: na levu.
(ne znam da li u Eng menjaju strane (trebalo bi), ali mi smo jos u Albaniji) :)

dollar MC:
Aj sad lupam, al pokusacu. Ne vidi se prednje staklo, auspuh, vrata, putnici, retrovizori. To je sve sto bi moglo da pomogne.
Najlogicnije je da su vrata kljuc, jer bi i auspuh i prednje staklo i retrovizori dali tacan smer, dok vrata mogu postojati sa druge strane. A zna se da su kod autobusa vrata na desnoj strani kada se gleda od pozadi, pa iz ove perspektive treba da ide u levu stranu.
Osim ako nije fora u trik pitanju (autobus stoji jer nema vozaca :) ).

Konacan odgovor na pitanje "Na koju stranu ide ovaj autobus?" je: na levu.
(ne znam da li u Eng menjaju strane (trebalo bi), ali mi smo jos u Albaniji) :)
Ne mogu da se vide putnici jer je to zatvorski albanski autobus koji vozi onu petoricu u zatvor.:p

U Albaniji voze desnom stranom, kao kod nas i u Grckoj. ;) Dakle, ulazna vrata su sa one druge strane pa autobus ide u levo.:lol: :lol: :lol: Cestitam dollare! (Sumnjiv si mi, citao si Dnevnik ;) )

Rekoh ti da sam procitao prvih stotinak strana, ostalo sam prelistao. A koliko sam zapamtio od svega toga... :) Mozda sam nesposoban, a mozda ima previse materije za jednog slepog putnika :D

Iskreno, mislio sam da je trik pitanje. Ali kad je vec postavljeno "Na koju stranu ide", ostalo je levo ili desno. Levo bilo logicnije :)

Hvala na paznji i do sledecih pustolovina. Moram se odmorim malo :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back