Problem za osnovnu skolu

• Začetnik teme Začetnik teme 069
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
v.v.ilic:
Veliša juri po plaži i skuplja mornare. "Ej,krećemoooo"...radosno poskakuje."Ljudi, idemo na put, ustajte, dosta je sunčanja.Ko ne čuje ovaj poziv ostaće na ostrvu."
Ober se prvi probrao i pakuje stvari. Moramo pokupiti sve odpadke sa plaže jer za nama ne smeju ostajati tragovi niti dokazi da smo neuredni mornari i da zagadjujemo prirodu. Intra to nekako radi kao usporeni film. Lagano skuplja svoje stvari a kroz glavu mu se motaju razne kombinacije.Kako prošvercovati rum a da to kapetan ne vidi.Osim njih dvojice, vredan je i joca111.Vrlo elegantno hoda po pesku, kao da želi svima dati do znanja da ima umešane prste u odluci oko polaska.Iako vama sada ništa nije jasno, a da bude još nejasnije zabranjuje se kapetanu jeele da odgovori na postavljeno pitanje ovim rečima: "Ćuti jeele i gledaj kako se naši mornari ukrcavaju na ladju,kako dižu jedra,kako mašu onom siromahu kome smo uzeli vrećicu bisera,kako im iz vidokruga nestaje arhipelag a ja im dajem zadatak da se prebroje i iz ove priče ustanove: ko se nije ukrcao i ne nastavlja putovanje sa nama?"

Proximo, evo ti priče pa da se uveriš da smo već davno isplovili a iz nje da zaključiš kako je jeele otkrila da je na Galapagosu ostao Veljko!

A iz čega si zaključio da je Veljko gluv? U ovoj priči sve PIŠE i ništa ne "zaključujemo"

Veliša je čuveni tabadžija i fiskulturnik, miš. :lol: Veljko Milković srpski naučnik i pronalazač antigravitacione letilice. Imaš ga i na Wikipediji. :P:P:P:P Ne radi se o istoj osobi. :P

Za ovakva pitanja kapetan daje packe. :wink:

v.v.ilic:
Krećemo ponovo. Ako je neko ostao na ostrvu neka se pridruži onom nesrećniku što mu jeele i ja uzesmo kesu sa biserima. Predpostavljam da će se usrećiti, isto tako kao što smo mi ponovo usrećili onog siromaha.
Eno ti ga na. Trče prvi oni koji se nisu ni pojavljivali na ladji ovih dana. Ako mislite da ćete se tako lako izvući iz sledećeg problema, grdno se varate. Nema bežanja dok ne rešite novi zadatak. Jadnik, naš domorodac, očekuje društvo a izgleda mi da će to društvo biti poveliko.E,ovo nema nigde.Eno sada trči naše fiskulturno odelenje.Ladja se trese od njihovog topota.

Eto, ispričao sam vam dogadjaj pred naš polazak a vi imate zadatak da iz ovoga što sam rekao zaključite ko od naše posade u ovom momentu gleda u zvezde i jede kolače?
v.v.ilic:
Elem, da rezimiram:

Jeele, naš "neustrašivi" kapetan je jedina uzela onoliko "kamenčića" koliko je mogla da ponese.

Jeele, nedaj nikome ni "kamenčić", daj im samo po parče čokolade koju ćeš usput kupovati.

Jeele je jedini clan posade koji se pojavljivao u resavanju problema sa siromahom. Ostali su ili potrcali kada je problem resen, ili ostali pod palubom (kao npr. DkJm i ja). Iz price, u tom momentu, niko nije prikladniji od jeele, jer je ona sve vreme tu... A, takodje, jos uvek ostajem pri tome da je ona jedina imala sredstava da kupi kolace...:)
Ili mozda ona zapravo jede cokoladu, koju je usput kupila (uostalom, ne voli kolace), a za koju mi mislimo da je kolac?:)

jeele:
da ih namamimo sa hranom?
:D :D

A mozda je jeele imala kolace jos pre problema sa siromahom, ali ih je cuvala za slucaj da isceznu mornari, pa kako bi ih namamila (kad vec ne voli kolace)?:):)
Zapravo, sve ukazuje na jeele!
Ne razumem zasto je problem jos uvek otvoren...

Nepismeni u 21. veku nece biti oni koji nebudu znali da citaju i pisu vec oni koji nebudu umeli da uce, koji zaboravljaju nauceno i ponovo uce zaboravljeno. Smatrajte me nepismenim do daljnjeg sve dok neresim problem. ( kontralogika i autosugestija nisu na odmet. Mozda brukanjem nateram sam sebe da bolje mislim) :D :D :D
djate aplauz.

Jeele nisam mislio aplauz po usima. Boliiiiiiiiiiiiiiiiiiii :evil: :evil: :evil:

proximo:
Hmm, da Joca111 nije smutio nesto?
Nije ništa smutio. Samo je svojim izlaskom na palubu pomogao da se ladja pokrene. Bilo nas je u tom momentu više od polovine. Naravno uključujem tu i fiskulturno odelenje koje je uvek spremno za pokret i željno novih susreta sa gusarima. :wink:

Samokritika je za svaku pohvalu. U vezi tvoje konstatacije o sebi :wink: moram da ispričam i moj prvi susret sa regularnim testovima inteligencije.Radio sam ga u trećem gimnazije.

Testovi su bili za merenje IQ od 0-120 . Prva slika: Nacrtano drvo. Ispod drveta tri odgovora na pitanje, "Šta nedostaje na drvetu?"
a) Nož,
b) Čaša i
c) List.

Ravnih 30 minuta sam se zadržao okrećući list na sve moguće načine ne bih li negde uočio nož, čašu ili nacrtani list. Mislio sam da sam gotov. Svi mogući znojevi su me spopali. Posle tih pola sata, odlučim da okrenem desetak stranica testa da vidim kako li su tek ovi zadaci teški. I naravno ustanovio sam da su zadaci do polovine knjige za idiote a ne za mene koji sam treći razred gimnazije. Konačno kada sam "shvatio" da drvetu fali list ostatak od 15 minuta koji sam još imao na raspolaganju bio je dovoljan da rešim sva pitanja bez greške.

Sa vama je ovde isti slučaj. Ja kažem ČITAJ a šta vi radite? Još je samo ostalo da vam kažem ŠTA DA ČITATE. ::P:P:P:P:P

Veljko nije bio član posade. On je preletajući našu ladju u svojoj letilici (antigravitacionoj) pao na nju i ostao pod palubom. Niko ga nije ni primećivao. A Veljko nije izmišljena ličnost. Pronašli smo ga na nekoj temi i našli njegov link. Bila je velika sprdnja sa njim. Ako pronadjem to postaviću ti njegovu adresu.

Veliša juri po plaži i skuplja mornare. "Ej,krećemoooo"...radosno poskakuje."Ljudi, idemo na put, ustajte, dosta je sunčanja.Ko ne čuje ovaj poziv ostaće na ostrvu."

Heheheheheh, ajd sad recite da nije ovo resenje.

Uzecu pocetna slova recenica. U srpskom jeziku se to cini mi se zove akrostih ako je deo neke pesme. Pocetna slova grade smislenu rec. U ovom slucaju:
V - elisa
E - j
Lj - udi
Ko.

A? A? A?

Sada da ja "riješim" odkud jeele:
"Jadnik, naš domorodac, očekuje društvo a izgleda mi da će to društvo biti poveliko.E,ovo nema nigde.Eno sada trči naše fiskulturno odelenje.Ladja se trese od njihovog topota.

Eto, ispričao sam vam dogadjaj pred naš polazak a vi imate zadatak da iz ovoga što sam rekao zaključite ko od naše posade u ovom momentu gleda u zvezde i jede kolače?"

Aplauz!! Pljas, pljas, pljas,pljas.
Trajalo vam je "deset dana" da rešite zagonetke. A mislim da je rešenju doprineo i moj prilog testa za IQ. Najjednostavniji zadaci se rešavaju najduže. Niko ne može da veruje da tako "glupa" zagonetka može da se postavi.

Eto, pogledajte samo kako se raduje fiskulturno odelenje. Stižemo na Tahiti. I tamo ima kafana. Otvorio jedan naš a kafana puna naših ljudi.

Dobrodošlica na Tahitiju. Tahićanke, obnažene, (ups...gutam knedle) dočekuju naše mornare a suknjice od cveća u raznim bojama samo lepršaju. Jeele silazi niz specijalno za nju izgradjene stepenice preko koga je prostrt crveni ćilim. Tahićani se klanjaju i ljube stope kuda je jeele prošla.

Fiskulturno odelenje trči u kafanu.......Milica ih vraća ali ne pomaže.

Za naše Akademce pripremljen je prijem. Tačno na plaži. Stolovi prepuni svih mogućih voćaka. Samo šljive nema. :wink:
Slavi se Zlatan Pehar koji sam dodelio DkJm za vernost i odanost.
Naši mornari, uvaženi Akademici, razmenjuju mišljenja u želji da odgonetnu tazloge: ZAŠTO JE DkJm DOBIO OVO PRIZNANJE?

PS: Nemojte da vaše razmišljanje ponovo traje dve nedelje! :wink:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back