Problem vezan za SCSI...

cvele2

Ističe se
Poruka
2.133
Drugaru se javlja jedan problem sa hard diskom. Formatirao ga je i probao da instalira Windows XP, ali mu to nije bilo dozvoljeno iz nekog razloga. Probali smo da u okviru instalacije izbrišemo tu postojeću particiju i da napravimo novu, ali problem se sada promenio. Novoformiranu particiju treba prvo formatirati, što je u ovom slučaju nemoguće. Dođe formatiranje do nekle i onda stane sa nekom porukom, nešto vezano za SCSI ili tako nešto.

Dalje probam ja da ubacim neku live verziju Linuxa (probao sam Ubuntu i Kubuntu) i neće ni jedna da se pokrene, sada zbog toga što ne prepoznaje CD-Rom, opet nešto vezano za SCSI.

Znam sa računarima, ali se do sada nisam susretao sa ovakvim problemom, pa vas molim da mi pomognete da ga rešim, ako ga je moguće rešiti.

O SCSI-u znam samo da je to neki protokol koji povezuje periferni hardver sa matičnom pločom ili nešto slično. Da li je u pitanju softverski ili hardverski problem?
 
Ma daj bre čoveče, da je tako prosto rešenje ne bih ni postavljao ovde pitanje... I to sam radio. Ma CD-ROM lepo radi, skoro kupljen nov, znam da manipulišem ono kad sa kog da startuje i tako to. Ali eto. Windows se budi oko hard diska, a Linux oko CD-roma.
 
Mislis na onaj blue screen na pocetku instalacije XP-a?
Pa sad kad si ga pomenuo, secam se da sam vidjao tu opciju, ali mi do sada nije privukla paznju (jer mi ocito nije ni trebala). Hvala ti, moracu to da probam!
 
glupi scsi nece da se instalira na xp-u bez diskete sa drajverom za njega! da, dobro si procitao- diskete! vecu glupost vezanu za windows ni ja nisam video... anyway- sadrzaj za disketu ces naci na netu a mozda ga mozes uzeti i sa drivera za maticnu plocu... ubacices disketu u floppy drive (ako ga imas kao sto ja nisam imao pa sam se menjao sa hdd-ovima sa sestrom), i u toku instalacije windowsa sa CD-a, pritisnuti F6 kada ti to instalacija ponudi... driveri ce se ucitati sa diskete i instalacija normalno nastaviti. pretpostavljam da je o ovome rec...
 

Back
Top