cvele2
Ističe se
- Poruka
- 2.133
Drugaru se javlja jedan problem sa hard diskom. Formatirao ga je i probao da instalira Windows XP, ali mu to nije bilo dozvoljeno iz nekog razloga. Probali smo da u okviru instalacije izbrišemo tu postojeću particiju i da napravimo novu, ali problem se sada promenio. Novoformiranu particiju treba prvo formatirati, što je u ovom slučaju nemoguće. Dođe formatiranje do nekle i onda stane sa nekom porukom, nešto vezano za SCSI ili tako nešto.
Dalje probam ja da ubacim neku live verziju Linuxa (probao sam Ubuntu i Kubuntu) i neće ni jedna da se pokrene, sada zbog toga što ne prepoznaje CD-Rom, opet nešto vezano za SCSI.
Znam sa računarima, ali se do sada nisam susretao sa ovakvim problemom, pa vas molim da mi pomognete da ga rešim, ako ga je moguće rešiti.
O SCSI-u znam samo da je to neki protokol koji povezuje periferni hardver sa matičnom pločom ili nešto slično. Da li je u pitanju softverski ili hardverski problem?
Dalje probam ja da ubacim neku live verziju Linuxa (probao sam Ubuntu i Kubuntu) i neće ni jedna da se pokrene, sada zbog toga što ne prepoznaje CD-Rom, opet nešto vezano za SCSI.
Znam sa računarima, ali se do sada nisam susretao sa ovakvim problemom, pa vas molim da mi pomognete da ga rešim, ako ga je moguće rešiti.
O SCSI-u znam samo da je to neki protokol koji povezuje periferni hardver sa matičnom pločom ili nešto slično. Da li je u pitanju softverski ili hardverski problem?