ancika
Iskusan
- Poruka
- 5.441
Zdravo. Pishem ovde, zato shto stvarno ne znam shta vishe da radim i kome da se obratim. Vec godinama imam jedan problem. Posecivala sam lekare, ali nishta nisu otkrili. Prvo su mi prepisivali gelusil lak, imunogast, ili neshto slichno i sve neke tako tablete za umirenje bolova u zelucu+ lorazepam, jer je jedan od njih smatrao da je moj glavni problem nervoza. Ko zna, mozda je u pravu, ali mene lorazepam tako oshamuti, da posle nisam ni za shta. Ostalo mi nishta nije pomoglo. Proshle godine sam ishla na gastroskopiju. Tad mi je lekar rekao da mi je, zbog visine, zeludac spushten i izduzen (visoka sam 183 cm) i da za to nema leka, vec da se to, samo od sebe, reshava s godinama i da ce muchnine u zelucu prestati tek kad budem doshla na kraj chetvrte, ili u petoj deceniji zivota. Imam 28 godina, a problem je sve veci. Od sedam dana u nedelji, ja bar chetiri dana imam uzasne muchnine. Moj zeludac iritira sve shto pojedem- ali bash sve, koliko god to malo ili mnogo jela bilo. Deshava mi se da ne podnosim ni obichnu supu, bez ikakvih dodataka. Zeludac uopshte nece da vari hranu. Tako se bar meni chini. Ja too trpim oko tri dana, dok mi se ne uchini da mi je hrana doshla do grla i da vishe ne mogu da jedem. Onda stavim prst u usta i ispovracam skoro sve shto sam jela u prethodna tri dana, i onda se iznerviram. U poslednje vreme jedem samo zato shto znam da moram. Uopshte ne osecam glad. Ne gubim na tezini (imam izmedju 70 i 72 kg). Volela bih da smrsham samo par kilograma, ali to mi nije prioritet. Stalno podrigujem i imam utisak kao da me neshto jako gori u zdrelu. Taj osecaj ne prestaje nikad, osim kad spavam. Koristim chaj od nane, takodje i chaj protiv tegoba u zelucu (prirodni chaj- meshavina nane, kamilice i josh nekih sastojaka). Sve to pomaze samo trenutno. Ima i dana kada normalno jedem i ne bude mi nishta, ali ti dani su sve redji. Ne znam shta vishe da radim
Ne jedem teshku hranu. U stvari, meso jedem samo ponekad. Pochela sam sve cheshce da jedem plazmu sa mlekom. Ima dana kad nishta drugo i ne mogu. Danas samza doruchak jela makarone sa sirem, za ruchak kremsir, a za vecheru alo ushenog mesa i opet mi je muka- gori e u zdrelu, osecam se ko da sam se prejela. Kada bih sad gurnula prst u usta, odmah bi se ispovracala. Od skro imam roblema kad pojedem przeno jaje- bude mi josh veca muka i osetim se malaksalo. Snimila sam zucnu kesu na ultrazvuku- sve je ok, jedino shto imam malo peska u bubrezima. Pochela sam da pijem vodu iz flasha. Krvna slika ne ukazuje na bolest. Molim vas, pomozite 

Poslednja izmena: