Problem sa zelucem- kako ga reshiti?

gde ga kupujes?prvi put cujem za taj caj ja sam za helikobakteriju dobila amoksicilin controlok i zimbaktar i pomogli su mi pila sam ih samo nedelju dana a nasla sam na netu da je caj od brusnice odlican za helikobakteriju a i sve ostale ponekad kad me mrzi da kuvam caj ja pojedem pet zrna imala sam neke bakterije u mokraci i brusnica mi je pomogla nisam pila nikakve lekove
Brusnica, pelin, kadulja i bijeli luk su najbolji prirodni antibiotici!!! Ništa nijesi pogriješila!

Gde ces pasulj na takav zeludac... Hranu treba da jedes po malo i polako, cesce i u malim kolicinama, da bi zeludac imao stalno sta da vari, jer kad nema hrane on pocne sam sebe da rucka...Ja takodje imam problema sa istim, pa sam se zato raspitivala dosta o tome... Ono sto ne bi trebala da jedes, pa sta god je u pitanju su: kisela i kvasna testa, nikako kupus (bilo svez bilo kiseo), luk se takodje ne preporucuje, sveze voce, jer sadrzi vocne kiseline koje su invazivne za ostecen zeludac, alkohol , crna kafa, jaki cajevi i gazirana pica... Naravno tesko je sve to izbaciti iz ishrane,ali bar gledaj da smanjis...Meni je licno jogurt jako prijao kada pocne da me boli... Da li te boli kao da ti gori nesto u njemu ili imas ostar bol u odredjenom delu zeludca? Za pomenutu babu sam cula mislim da je ona negde u kamenici ili tako nesto, i ona navodno popravlja polozaj njega ukoliko je spusten ili sta vec... A cir, da li je moguce da je mozda to u pitanju?

I ja sam se raspitivala i meni su rekli da je preporucljivo da se jede kupus kao salata. U stvari, savetuju me leakri da jedem od svega, ali polako i u umerenim kolichinama i da izbegavam kafu i gazirana pica. Od gaziranih smem samo kiselu vodu, i to u malim kolichinama, jer ona, kada se kroisti kako treba, moze i da pomogne protiv gorushice- meni bar pomaze.

Trenutno pijem chaj od biljke koja se kod mene u kraju zove hajduchki tutun. Ne znam kako se zove na srpskom i stvarno mi pomaze. Pije se ujutru na prazan stomak, a priprema se tako shto se tri lista tog chaja stavi u sholju za kafu i prelije hladnom vodom i ostavi da prestoji jednu noc.

Dobar dan , ja imam slican problem sa zeludcem ali kod mene ne radi tj ne vari hranu samo u slucaju kad pijem alkohol.Desava mi se da posle popijenih 2-3 casica rakije jednostavno stane i proradi tek nakon nekoliko sati .ako neko ima ili zna nekoga sa slicnim problemom spreman sam da detaljnije opisem svoj....

Treba jesti pet obroka ali po malo i polako zvakati bez nervoze i frke...caj od brusnice kao i sushena brusnica su preporuchene protiv heliko bak.ujutru piti malu sholjici soka od svezeg kupusa,svako juto na prazan zeludac makar mesec dana...ne jesti teshku hranu tipa pasulj,grashak,kelj ...to se inache teze vari...srrediti sopstveni mozak,pola bolesti dolazi iz mozga...ko spava na levoj strani treba da podmesti jastuk ispod stomaka:ok:

Evo dva predloga koji ti mogu pomoci a mozda i ne, ali u svakom slucaju ne mogu nikako da skode.

Mene kad zeza stomak uzmem cucnem ali noge sakupljene i rukama ih obgrlim. To je jedan stav u jogi. Nekada davno jedan moj ucitelj tai chi chuan-a mi je to objasnio da covek popije i otrov u tom stavu moze da prezivi. I za divno cudo kad god i zasta god imam problema sa stomakom prestaje posle par cucnja. A cucis malte ne dokle god mozes ako u pocetku ti je neobican polozaj i bole te noge ili krsta onda se podupri uza zid. Vremenom ces se navici bez problema i bez zida kad se razgibas. Znaci kad jedes i pocnes da osecas te probleme sa stomakom odma idi u taj cucanj, pa mozda pomogne. Nekada kad nisu postojale WC solje prirodan stav za veliku nuzdu je bio bas taj cucanj, na zalosd danasnji moderan nacin zivota polako je unistio sve normalno i onako kako je genetski namesteno stotinama hiljada godina.

To je jedno, a drugo lezeci polozoj jako opterecuje citavo telo a samim tim i organe za varenje. Ako si vidla u onim americkim filmovima kad prikazuju krevete i bolesnike koji leze nikad ne leze vodoravno vec polusedeci. Znaci imaju u tim americkim bolnicama kkrevete takve da je podignuto malo i bolesnici nikad ne spavaju i ne leze vodoravno. Znaci praktikuj par nedelja tako da lezis u taj neki polulezeci stav i mozda ti se namesti sve kako treba. Ja sam imao problema sa zgaravicom i podrigivanjem i cim sam krenuo tako da spavam vise nemam tih problema nikad. Evo slika kako se lezi u tim nekim bolnicama:

hospital-acute-care.jpg

Prilozi

• hospital-acute-care.jpg
    hospital-acute-care.jpg
    30,4 KB · Pregleda: 12
Poslednja izmena:
Dobar dan , ja imam slican problem sa zeludcem ali kod mene ne radi tj ne vari hranu samo u slucaju kad pijem alkohol.Desava mi se da posle popijenih 2-3 casica rakije jednostavno stane i proradi tek nakon nekoliko sati .ako neko ima ili zna nekoga sa slicnim problemom spreman sam da detaljnije opisem svoj....
Ako ti zeludac ne vari hranu " samo u slucaju kad pijes alkohol" pa prestani da pijes .
Zar ces da upropastavas zdravlje zbog pica?

Zdravo. Pishem ovde, zato shto stvarno ne znam shta vishe da radim i kome da se obratim. Vec godinama imam jedan problem. Posecivala sam lekare, ali nishta nisu otkrili. Prvo su mi prepisivali gelusil lak, imunogast, ili neshto slichno i sve neke tako tablete za umirenje bolova u zelucu+ lorazepam, jer je jedan od njih smatrao da je moj glavni problem nervoza. Ko zna, mozda je u pravu, ali mene lorazepam tako oshamuti, da posle nisam ni za shta. Ostalo mi nishta nije pomoglo. Proshle godine sam ishla na gastroskopiju. Tad mi je lekar rekao da mi je, zbog visine, zeludac spushten i izduzen (visoka sam 183 cm) i da za to nema leka, vec da se to, samo od sebe, reshava s godinama i da ce muchnine u zelucu prestati tek kad budem doshla na kraj chetvrte, ili u petoj deceniji zivota. Imam 28 godina, a problem je sve veci. Od sedam dana u nedelji, ja bar chetiri dana imam uzasne muchnine. Moj zeludac iritira sve shto pojedem- ali bash sve, koliko god to malo ili mnogo jela bilo. Deshava mi se da ne podnosim ni obichnu supu, bez ikakvih dodataka. Zeludac uopshte nece da vari hranu. Tako se bar meni chini. Ja too trpim oko tri dana, dok mi se ne uchini da mi je hrana doshla do grla i da vishe ne mogu da jedem. Onda stavim prst u usta i ispovracam skoro sve shto sam jela u prethodna tri dana, i onda se iznerviram. U poslednje vreme jedem samo zato shto znam da moram. Uopshte ne osecam glad. Ne gubim na tezini (imam izmedju 70 i 72 kg). Volela bih da smrsham samo par kilograma, ali to mi nije prioritet. Stalno podrigujem i imam utisak kao da me neshto jako gori u zdrelu. Taj osecaj ne prestaje nikad, osim kad spavam. Koristim chaj od nane, takodje i chaj protiv tegoba u zelucu (prirodni chaj- meshavina nane, kamilice i josh nekih sastojaka). Sve to pomaze samo trenutno. Ima i dana kada normalno jedem i ne bude mi nishta, ali ti dani su sve redji. Ne znam shta vishe da radim :( Ne jedem teshku hranu. U stvari, meso jedem samo ponekad. Pochela sam sve cheshce da jedem plazmu sa mlekom. Ima dana kad nishta drugo i ne mogu. Danas samza doruchak jela makarone sa sirem, za ruchak kremsir, a za vecheru alo ushenog mesa i opet mi je muka- gori e u zdrelu, osecam se ko da sam se prejela. Kada bih sad gurnula prst u usta, odmah bi se ispovracala. Od skro imam roblema kad pojedem przeno jaje- bude mi josh veca muka i osetim se malaksalo. Snimila sam zucnu kesu na ultrazvuku- sve je ok, jedino shto imam malo peska u bubrezima. Pochela sam da pijem vodu iz flasha. Krvna slika ne ukazuje na bolest. Molim vas, pomozite :(

Probala klekove bobice i med?

Ako ti zeludac ne vari hranu " samo u slucaju kad pijes alkohol" pa prestani da pijes .
Zar ces da upropastavas zdravlje zbog pica?

Ma naravno da ne pijem ali mora se priznati da to nije zdravo stanje pa sam hteo da cujem jos nekoga sa slicnim problemom .Obicno jedna casica sluzi upravo da odradi suprotno tj da zeludac proradi a kod mene naopako .Nisam se mnogo raspitivao kod doktora za ovaj moj problem jedino mi je jednom stariji gospodin farmaceut rekao da ima takvih slucajeva ali sam kasnije izgubio vezu s njim tako da nisam saznao nesto vise....

Problemi sa želudcem i crevima, odnosno sa varenjem hrane se često javljaju zbog kandide i heliko bakterije. Simptomi su dosta slični. Za utvrdjivanje prisustva helikobakterije je najpouzdaniji izdisajni ureaza test, a za kandidu ig test iz krvi. Alkohol, kafa i slatkiši samo pogoršavaju stvari. Kandida se može javiti i zbog upotrebe antibiotika. Uz lekove koje prepiše lekar postoji i ozbiljna dijeta gde je osnova ishrane povrće. Preporučuje se šargarepa, zelena salata, kupus, boranija, brokoli itd. Za mene je pravo otkrovenje bila čičoka http://www.lekovitebiljke.com/lekovitobilje/cicoka-moze-zameniti-krompir, povrće o kome se kod nas malo zna, a sjajno je za želudac i creva. Možda može da se nadje na pijaci, a ja ga ponekad nadjem u maksiju

Back