problem sa udovcem

• Začetnik teme Začetnik teme dzeka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dzeka

Početnik
Poruka
1
Molim za savet.
Od pre nekoliko meseci radim u novoj firmi. S jednim kolegom sam uspostavila prijateljski odnos, bar sam tako mislila dok nije poceo da mi se nabacuje. Njemu je pre toga iznenada umrla zena. Strasno tuzan, trazio je razgovor i savet. Bilo mi zao pa sam mu davala savete o vodjenju domacinstva. Sve je bilo lepo dok nije krenuo sa muvanjem. Trazi da idemo u hotel. Ja necu to.
Ne mogu da verujem da covek muva u takvoj situaciji. Nosi crnu plocicu na odelu i prica tuzne price, a u stvari hoce da me kresne. Sve mi se smucilo, i on i njegove price i ponasanje. Ne mogu da ga ne srecem, a on je sve navalentiji. Kako da se otkacim od njega??? Ne mogu da se zalim nikom, plasim se da ce mi smestiti otkaz.
Sta da radim?

Molim za savet.
Od pre nekoliko meseci radim u novoj firmi. S jednim kolegom sam uspostavila prijateljski odnos, bar sam tako mislila dok nije poceo da mi se nabacuje. Njemu je pre toga iznenada umrla zena. Strasno tuzan, trazio je razgovor i savet. Bilo mi zao pa sam mu davala savete o vodjenju domacinstva. Sve je bilo lepo dok nije krenuo sa muvanjem. Trazi da idemo u hotel. Ja necu to.
Ne mogu da verujem da covek muva u takvoj situaciji. Nosi crnu plocicu na odelu i prica tuzne price, a u stvari hoce da me kresne. Sve mi se smucilo, i on i njegove price i ponasanje. Ne mogu da ga ne srecem, a on je sve navalentiji. Kako da se otkacim od njega??? Ne mogu da se zalim nikom, plasim se da ce mi smestiti otkaz.
Sta da radim?

Zamoli druga (najvećeg i najstrašnijeg) da te sačeka posle posla, ili svrati na posao, i da ga mrko pogleda.

(Da li je stvarno udovac taj tip, ili mu je to taktika za muvanje? I o tome treba razmisliti : )

Molim za savet.
Sta da radim?

Prvo mu otvoreno i kulturno reci da nisi zainteresovana za njega, a ako ne odustane tada, onda ga prijavi nadleznima za uznemiravanje na poslu (u pismenoj formi sa naznacenim datumom jer posle toga svako njegovo smestanje otkaza tebi biva zakonski tumaceno kao posledica tvoje prijave i nece moci da ti smesti nikako).

Molim za savet.
Sta da radim?
ja bi mu reko...slušaj magarče...još ti se žena nije oladila tibi da me odvedeš u krevet...

šalim se...otvoreno mu reci šta misliš...i ćao...to je najpoštenije...

Реци му да би могао да легне поред жене уколико те не остави на миру... Ал' стварно би могли да ме зову да глумим у Куму први део уместо Бранда..

Ako si sto posto sigurna da on nije onaj pravi uradi sledece:

1. nemoj ni da ga gledas ako te on ne pozove na neki razgovor
2. ako nisi iz patrijarhalne porodice, moras da se ponasas kao da jesi, tj. odgovori mu na neku poruku, a posle mu reci da si se salila, da bi shvatio da imas granicu preko koje ne prelazis
3. naglasi mu da postoje osobe sa kojima komuniciras i sve ostale sa kojima ne progovaras nista osim ako ne moras (ali to moras na finjaka)
4. pravi se nevesta ukoliko ti posalje poruku trazeci nesto od tebe, tipa da kao da ne shvatas o cemu se radi i kako bi ti mogla njemu da odgovoris
5. ako bas moras da se nadjes negde sa njim, obavezno povedi jednu ili vise drugarica
6. ako ga slucajno sretnes negde, na 10 do 20 metara od njega spusti glavu kao da ga nevidis (bolji efekat ces postici ako ga prvo pogledas, a zatim okrenes glavu jer ce on u tom slucaju ispasti neko od koga treba bezati - kao u filmovima strave i uzasa)
7. nikada, ali nikada nemoj prva da mu se obracas ili da mu saljes poruku iako ti je ne znam koliko potreban.

Ovo sve su na meni oprobale devojke koje nisu htele da budu sa mnom i vredi veruj mi!

Molim za savet.
Sta da radim?

Pa sto si taka nadji se coveku u muci..ajd kao ne mora u hotel privedi ga gajbi..zvao bi te on al nie u redu na krevetu de je sa zenom bog da joj dusu prosti:cry:

Molim za savet.
Sta da radim?
Prestani da radiš ono što si radila do sada.
Da bi se došlo do toga da ti predloži odlazak u hotel,trebalo je nešto i da prethodi tom predlogu.

Postoji još i ta mogućnost da on jednostavno pogrešno tumači ljubaznost,u tom slučaju mu moraš odlučno pokazati koju granicu ne sme da pređe u kontaktu sa tobom.

A to što je udovac, nema nikakve veze sa tvojim problemom.

Molim za savet.
Sta da radim?

Tvoj je bar udovac. Meni se otvoreno nabacivao kolega iz druge škole (samo sex i ništa više), jer mu žena mesecima ne da, mnogo je debela, stalno umorna i nikad neće.
Lepo sam mu rekla da mi je i ovaj moj previše, te da ne troši reči više uzalud. NaraFski, lagala sam, moj mi je baš tamAn.:lol:

Molim za savet.
Sta da radim?
Ma kresni se sa njim, šta si se stegla. Davala, nedavala umrećeš sve jedno.

:D:D:D E svasta na svetu ima.
Misliš na njegovu ženu ili na njega?
crazy-1.gif

Molim za savet.
Sta da radim?

malo ne razumem
suspect-1.gif

i ja sam imala slucajeva da mi se nabacaju neko kog ja necu.i otvoreno mu to stavim do znanja.posle par pokusaja on odustaje,jer sta bi drugo.

namece mi se-ili mu ti pruzas otvorenu podrsku za to nametanje,ili je tip lud

Tvoj je bar udovac. Meni se otvoreno nabacivao kolega iz druge škole (samo sex i ništa više), jer mu žena mesecima ne da, mnogo je debela, stalno umorna i nikad neće.
Lepo sam mu rekla da mi je i ovaj moj previše, te da ne troši reči više uzalud. NaraFski, lagala sam, moj mi je baš tamAn.:lol:

tvoj bese ima bradu?
jel ti upadne nekad dlaka kad se ljubite :rumenko:

@tema

vidis sta se desava dobrim ljudima, pa ti posle opet budi dobra i rame za plakanje..

za slucaj da tema nije postavljena da razbije trenutnu zamrlost dijaloga na zenama, za.jebano stvarno..
ne znam da li ste se nalazaile u slicnim situacijama, ali jako je tesko podvuci granicu kad iz ljudskih pobuda sebe stavljate nekome na raspolaganje i povlacenja granice kada taj neko pocinje da vas zloupotrebljava..

pre dve godine umrla mi je strina..
stric je citavog svog zivota imao imperativno posesivan stav..prema svemu oko sebe..
imaju jednu cerku, sad je vec u cetrdesetim..i genetiku je povukla na strica..
u smislu, ne hebe zivu silu, radi po svom..
stric i ona zive u dva odvojena stana..
ja sam sa stricem imala relaciju - vidimo se kod mame na slavi i to je to..respect zbog tate koji vise nije ziv..to mu je jedini brat..
i pocelo je lagano..malo malo pa me pozove ( a ranije se nikad nismo culi telefonom) da trazi savet jer se ne snalazi u kuhinji..
sate i sate sam provela objasanjavajuci mu i diktirajuci recepte kako da spremi sataras, kuvani kupus, snenokle i ono sto voli, a nije umeo sam da spremi..
dok nije preslo u zloupotrebu - poceo je, da bi se zahvalio za paznju, da me bombarduje stvarima koje meni ne trebaju, ali je on video da su mnogo korisne..
pa sam bila prinudjena da uzmem na poklon magnete za hemoroide (sa sve usmenom detaljnom prezentacijom kako da ih koristim, jer su njemu jako pomogli), sapun od kozjeg mleka za psorijazu, i ne znam sta sve vise ne..
da ga ne uvredim odlagala sam poziv na pecenje tamo negde na kraju grada gde ga neki markovic najbolje sprema (a ja ne jedem pecenje)..
diskretno da ga ne uvredim, njegove pozive u sred sastanka (da mi kaze da moram da spremim i po kom receptu jelo koje je upravo spremio) pomerala za kasnije..
i tako sve dok mi nije pukao film..
prosle godine mi se zaglavio kamen u bubreznom kanalu i sve sam zvezde prebrojala zbog bolova..trajalo je desetak dana..insistirao je da dodje, iako sam zelela da vidim samo dr koji mi je ukljucivao infuziju sa analgeticima zbog dehidracije i dosao je..
a onda krenuo da mi soli pamet kako mnogo radim i kako to ne valja i kako moram da se stedim..
ali me nije savetovao - naredjivao je!
e to je bila kap!
em me uhvatio u bolovima, em mi je do tada mozak isprao..i nisam vise mogla..
i nisam bila (po mojim kriterijumima) ni neprijatna..po maminim i sestrinim - jesam!
iz mene je izletela bujica..bez uvreda..samo realno kako jeste, a on me posle toga vise nikad nije pozvao..
cuje se sa mojom mamom i dalje povremeno..
tako i treba..
u velikoj vecini ljudi kad im date mali prst, uzimaju mnogo vise od toga bez pitanja..

Poslednja izmena:
@tema

vidis sta se desava dobrim ljudima, pa ti posle opet budi dobra i rame za plakanje..

za slucaj da tema nije postavljena da razbije trenutnu zamrlost dijaloga na zenama, za.jebano stvarno..
ne znam da li ste se nalazaile u slicnim situacijama, ali jako je tesko podvuci granicu kad iz ljudskih pobuda sebe stavljate nekome na raspolaganje i povlacenja granice kada taj neko pocinje da vas zloupotrebljava..

pre dve godine umrla mi je strina..
stric je citavog svog zivota imao imperativno posesivan stav..prema svemu oko sebe..
imaju jednu cerku, sad je vec u cetrdesetim..i genetiku je povukla na strica..
u smislu, ne hebe zivu silu, radi po svom..
stric i ona zive u dva odvojena stana..
ja sam sa stricem imala relaciju - vidimo se kod mame na slavi i to je to..respect zbog tate koji vise nije ziv..to mi je jedini brat..
i pocelo je lagano..malo malo pa me pozove ( a ranije se nikad nismo culi telefonom) da trazi savet jer se ne snalazi u kuhinji..
sate i sate sam provela objasanjavajuci mu i diktirajuci recepte kako da spremi sataras, kuvani kupus, snenokle i ono sto voli, a nije umeo sam da spremi..
dok nije preslo u zloupotrebu - poceo je, da bi se zahvalio za paznju, da me bombarduje stvarima koje meni ne trebaju, ali je on video da su mnogo korisne..
pa sam bila prinudjena da uzmem na poklon magnete za hemoroide (sa sve usmenom detaljnom prezentacijom kako da ih koristim, jer su njemu jako pomogli), sapun od kozjeg mleka za psorijazu, i ne znam sta sve vise ne..
da ga ne uvredim odlagala sam poziv na pecenje tamo negde na kraju grada gde ga neki markovic najbolje sprema (a ja ne jedem pecenje)..
diskretno da ga ne uvredim, njegove pozive u sred sastanka (da mi kaze da moram da spremim i po kom receptu jelo koje je upravo spremio) pomerala za kasnije..
i tako sve dok mi nije pukao film..
prosle godine mi se zaglavio kamen u bubreznom kanalu i sve sam zvezde prebrojala zbog bolova..trajalo je desetak dana..insistirao je da dodje, iako sam zelela da vidim samo dr koji mi je ukljucivao infuziju sa analgeticima zbog dehidracije i dosao je..
a onda krenuo da mi soli pamet kako mnogo radim i kako to ne valja i kako moram da se stedim..
ali me nije savetovao - naredjivao je!
e to je bila kap!
em me uhvatio u bolovima, em mi je do tada mozak isprao..i nisam vise mogla..
i nisam bila (po mojim kriterijumima) ni neprijatna..po maminim i sestrinim - jesam!
iz mene je izletela bujica..bez uvreda..samo realno kako jeste, a on me posle toga vise nikad nije pozvao..
cuje se sa mojom mamom i dalje povremeno..
tako i treba..
u velikoj vecini ljudi kad im date mali prst, uzimaju mnogo vise od toga bez pitanja..

Imala sam slično iskustvo,i naučila sam da moram da slušam sebe.
Ponekad ljudi jednostavno obzirnost protumače kao slabost,pa se posle iznenade.:whistling:
Od tada reagujem na vreme,tada je i reakcija mnogo blaža.

Back