Problem sa ocem - "Daddy issues" kod žena

Sensei

Master
Moderator
Poruka
55.221
"Daddy issues" su izazovi odraslih osoba koji mogu biti rezultat jednog od dva verovatna prošla iskustva - ili odrastanja sa odsutnim ocem ili abnormalnog ili lošeg odnosa sa ocem koji je bio fizički prisutan.

Nastali psihološki izazovi mogu se manifestovati na nekoliko načina. Obično postoji nemogućnost da žena veruje drugim muškarcima u svom odraslom životu i/ili istovremena snažna seksualna želja za njima (ovo takođe može ukazivati na to da osoba ima nasilnu vezu sa ocem).

Koliko zaista ima odsutnih očeva i koliko je ovaj problem prisutan kod nas?

IMG_0022.jpeg
 
čitam jednu koja kaže za sebe da je "Mlada žena koja je emocionalno nedostupna, oslanja se na muškarce za potvrdu i izlazi sa lošim ili starijim partnerima."
Tela reći da je nedostupna za sex sa muskarcima koji su bolji od nje i upusta se samo sa onima koje moze da kontrolise ili ostavi (s "razlogom" )
Kod zena je problem kao kod pilica, ugradjeni nacin ponasanja, njima je potreban razlog da nesto urade, opravdanje koje su naucile da traze za tatu, čak i onda kada nemaju tatu. To se najbolje vidi kada zive sa očuhom koji moze da bude najbolji tata, ali će uvek biti neprijatelj kome ne žele da se pravdaju.
Ne vidim razlog za izdvajanje "kod nas" i " kod drugih"....
 

Back
Top