Problem sa grafickom karticom

• Začetnik teme Začetnik teme boky
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

boky

Obećava
Poruka
87
Pre jedno mesec dana crkao mi ventilator na grafickoj. Zamenio ga i do juce radilo normalno. Medjutim juce mi se zadimi napajanje i komp se ugasi. Ja otvorim i vidim da mi i ventilator na grafickoj ponovo izgoreo. Danas kupim novo napajnje i stavim nov ventilator na grafickoj, medjutim on nece da upali. Probao sam svasta i sad provalim da kad skinem graficku, kompjuter se upali i ventilatori vrte i on kao radi, kad vratim graficku nazad on ponovo ne reaguje.

E sad me zanima, ako neko zna da li to znaci sigurno da je crkla graficka ili je mozda maticna, mislim neznam sta sad da mu menjam?:deda:

Poslednja izmena:
Pre jedno mesec dana crkao mi ventilator na grafickoj. Zamenio ga i do juce radilo normalno. Medjutim juce mi se zadimi napajanje i komp se ugasi. Ja otvorim i vidim da mi i ventilator na grafickoj ponovo izgoreo. Danas kupim novo napajnje i stavim nov ventilator na grafickoj, medjutim on nece da upali. Probao sam svasta i sad provalim da kad skinem graficku, kompjuter se upali i ventilatori vrte i on kao radi, kad vratim graficku nazad on ponovo ne reaguje.

E sad me zanima, ako neko zna da li to znaci sigurno da je crkla graficka ili je mozda maticna, mislim neznam sta sad da mu menjam?:deda:

GRAFIČKA JE U ...KRATKOM SPOJU....drugim rečima ...CRKLA...i... SREĆOM...samo povukla ..DA IZGORI NAPAJANJE...z:(

Moguće je i da ti je...MATIČNA ... MALO STRADALA...
z:hm:

Pri...KRATKOM SPOJU GRAFIČKE...preko nje su išle...VELIKE STRUJE..
z;) ( z:( )
-----------------------------------
Preporučujem ti da ...VIŠE NE KORISTIŠ SLOT U KOME JE BILA TA GRAFIČKA...
z;)

Poslednja izmena:
GRAFIČKA JE U ...KRATKOM SPOJU....drugim rečima ...CRKLA...i... SREĆOM...samo povukla ..DA IZGORI NAPAJANJE...z:(

Moguće je i da ti je...MATIČNA ... MALO STRADALA...
z:hm:

Pri...KRATKOM SPOJU GRAFIČKE...preko nje su išle...VELIKE STRUJE..
z;) ( z:( )
-----------------------------------
Preporučujem ti da ...VIŠE NE KORISTIŠ SLOT U KOME JE BILA TA GRAFIČKA...
z;)

AHA, logično objašnjenje, HVALA.

Onda je najbolje da ga ipak nosim u servis, plašim se da mi ne izgori i nova grafička ako ima neki problem matična.

Primetio sam da sada kada ga upalim bez grafičke, ne cuje se onaj bip pri startu vec se samo vrte ventilatori, mislim ako to ima neke veze.

Verovatno si u pravu za matičnuz:cry:

Brate mili, ovaj nas EPS me je kostao Woofer`a i Monitora, od tad lepo UPS, njega preko USB spojim na komp i samo gledam i slusam kako skljoca i pegla struju, brate, bolje i on da rikne nego opet isto ili nedaj boze cela konfa. A posto je danas struja takva kakva je zbog ove hladnoce, svima toplo i brzo preporucujem da sto pre vade pare iz steka i idu da kupuju UPSove, nikakve produzne sa satro osiguracem, taj me je i ispalio. A ko ima love jedan dobar Alienware ili Asus gamer`ski laptop i nema zime, ja sam ipak za ovu drugu varijantu. Cak se cudim i ovi ljudi sto im komp treba za office varijante, sto uzimaju desktop, kad mogu za jeftine pare to da imaju sve na 12V.

Vremena se menjaju, 12V je buducnost....

Poslednja izmena od moderatora:
Pozzz svima ;)
Ljudi nisam neki ekspert za pc-eve ali pokusacu da vam objasnim moj problem...
Imam graficku karticu marke "MSI" 256mb-a i 64bit-a.. Nosi oznaku NX6200AX, sta god to znacilo :D. To je ova graficka :
http://prntscr.com/fn6ww
E sada, problem je u tome sto kada ja ovu graficku karticu, ubacim u pc, ona jednostavno nece ni da pokrene kompjuter.. Pri samom dizanju sistema, ona se ukoci i to je to :( Da zlo bude vece, odnesem je kod ortaka i njemu radi ko sat.. Igra igrice, ama ko nova! A kada je donesem kuci ona nece :( Sa druge strane, kada stavim drugu graficku koja je znatno slabija "Nvidia" 64mb-a, 32bit-a ona radi.. Ali mi je preslaba :( Neki su mi rekli i da mi je napajanje slabo.. Ja promenio napajanje (imo od 230 a sada kupio 500) ali opet isto :((( Da li mozete da pretpostavite o cemu se radi ??
Unapred puno Hvala :bye:

Ljudi, ja se izwinjavam, sto vam ovako dugo nisam odgovaro.. Nisam mogo da se setim lozinke, na ovom sajtu :rumenko: Medjutim sada sam probavo, probavo i uspeo.. Posluso sam vase savete i uspeo :D Uso sam preko Safe Moda, obriso stare drajvere, skino nove.. I evo, graficka vec nekih nedelju dana, radi ko sat.. :D Hvala vam PUNOOO, mnogo ste mi pomogli :worth: E sada imam neki drugi "problemcic", tacnije ako ste voljni da mi date savet.. :) Imam neki anti virus, ali mi se uopste ne svidja.. Mislim da je tu cisto reda, radi i takodje sumnjam da sam pun virusa :dash: PC, mi sasvim normalno radi ali imam takav predosecaj.. Komp mi nije mnogo jak : 1gigabajt ram-a (DDR1), procesor 2.53ghz takodje starije generacije, 256mb graficka (mada to sada nije ni bitno, toliko).. Dao sam vam to, cisto da vidite jacinu komp-a, pa da mi predlozite neki Anti-Virus, koji mi nece PUNO, usporavati rad... Unapred Hvala :bye:

Pozzz.. Skino sam Panda Cloud Antivirus , kao sto ste mi rekli.. ALi nekako mi je malo previse jednostavna.. Potom sam skino i instaliro ovaj : AVG antivirus 2013.. Avg sam koristio veoma dugo.. Imo sam dobra iskustva sa njim.. Ali je ovo neka novija serija, koja mi se na prvi pogled cini veomaa dobra i mnogo bolja od prethodnih serija.. Imate li iskustva sa njom i da njie ona previse zahtevna za konfiguraciju mog PC-a ? Komp mi radi fenomenalno i ne oseca rad ovog antivirusa.. :super:

Komp mi nije mnogo jak : 1gigabajt ram-a (DDR1), procesor 2.53ghz takodje starije generacije, 256mb graficka (mada to sada nije ni bitno, toliko).. Dao sam vam to, cisto da vidite jacinu komp-a, pa da mi predlozite neki Anti-Virus, koji mi nece PUNO, usporavati rad...

Ti si tražio antivirusni program koji ti neće PUNO usporavati sistem, nisi tražio program koji ima bolju Real-Time zaštitu iliti proaaktivnu zaštitu....Ako hoćeš puno bolji program deinstaliraj taj AVG. Skini sa interneta Avast Internet Security a ja ću ti objasniti kako da ga registruješ do 2050 i kako da podesiš njegov Firewall...

Ti si tražio antivirusni program koji ti neće PUNO usporavati sistem, nisi tražio program koji ima bolju Real-Time zaštitu iliti proaaktivnu zaštitu....Ako hoćeš puno bolji program deinstaliraj taj AVG. Skini sa interneta Avast Internet Security a ja ću ti objasniti kako da ga registruješ do 2050 i kako da podesiš njegov Firewall...

Sad cu i ja da se ubacim :D... Hocu da mi kazes koji antivirus je bolji taj "avast" ili "microsoft security essentials"
Ovaj drugi koristim posto je on jedini koji ima da se nadje da se skine sa neta od boljih antivirusa koji je besplatan, a ako je avast bolji, i ti znas da "hakujes" licencu onda da mi pokazes kako da to uradim.......

Sad cu i ja da se ubacim :D... Hocu da mi kazes koji antivirus je bolji taj "avast" ili "microsoft security essentials"
Ovaj drugi koristim posto je on jedini koji ima da se nadje da se skine sa neta od boljih antivirusa koji je besplatan, a ako je avast bolji, i ti znas da "hakujes" licencu onda da mi pokazes kako da to uradim.......

Nema njega više na forumu. On je banovan....:mrgreen:

dobrovece...

Ovo zasluzuje da se isprica drustvu:

Vec duzi niz godina se bavim kompjuterima..malo ciscenje od virusa, malo od prasine, instaliranje, re-instaliranje i tako to..
Po terenu, prijateljima, poznanicima, firmama...i svima koji ne umeju sami da se izbore sa kompjuterima, a voljni su da plate 10 evrica i da skuvaju kafu...

Danas sam otisao kod prijatelja koji je kupio neki dzigi-bau kompjuter, tamo 2007-me...i na kojem je vrisnula graficka karta.
On ga je nosio do DELL-ovog servisa, pa kod Pere, Zike i Laze u privatnim servisima, i svi su mu rekli: leka nema!
Nova grafika kosta oko 600 eur(jeste, dobro ste procitali!), on zapuca u DELL i kupi novi komp, a ovaj ostavi meni na poklon "da se igram, ako mislim da moze nesto da se uradi"

E, igrao sam se...dok nisam video na youtubetu da se navedeni problem nalazi u svim kompovima zbog fabricke greske u Nvidia grafici...(ako nekome nesto znaci, komp je DELL XPS m1710)
Razocaram se, jer je najjeftinija varijanta bila da se kupi nova graficka, za koju nisu sigurni da ne bi osakatila komp, kostala 150 eur.

Rekoh sam sebi:" pa, sacekace dok ne sakupim pare za to..."

Medjutim, malko kasnije, naletim na youtubetu na uputstvo sledece sadrzine:

"Izvadite vasu graficku karticu.
Umotajte je u alu-foliju.
Zagrejte rernu na 200' c
Stavite graficku u rernu i pecite 10 min.
Ugasite rernu i pustite da se graficka ohladi.
Ubacite je u komp.
radi 100%"

A sta imam da izgubim?

Pocnem ja da rasklapam komp i kazem zeni da zagreje rernu..(pogledala me je vrlo cudnim pogledom)..umotam grafiku u foliju, i da ne duzim: Sada sam ponosni korisnik Laptopa koji radi 100%

Back