Problem s punjenjem mobilnog

Nije problem koliko ce ciklusa odraditi baterija , ja moj cesto punim svaki drugi dan a ove li-po baterije imaju cesto i preko 1000 ciklusa punjenja.
Fabricki su na 4.45v a cesto se pune i na manje od toga kako bi ispostovali cikluse.
Mislim da proizvođači baterija ugrađuju dosta veći kapacitet od deklarisanog. Godinu i po dana sam punio tel ne znajući za ovaj detalj oko punjenja i isto mi držala oko 2 dana a tek od aprila pazim na nivo. I pored toga, prema aplikaciji, kapacitet je opao samo oko 2%.

Mislim da proizvođači baterija ugrađuju dosta veći kapacitet od deklarisanog. Godinu i po dana sam punio tel ne znajući za ovaj detalj oko punjenja i isto mi držala oko 2 dana a tek od aprila pazim na nivo. I pored toga, prema aplikaciji, kapacitet je opao samo oko 2%.
Da, to sam primetio kod Sony ćelija 18650 , često napišu 2Ah a zapravo je 2.2Ah kada se testira.

Imaš ovde kako da prebaciš telefon u 'safe mode': https://www.hardreset.info/devices/oukitel/oukitel-c17-pro/safe-mode/
Probaj da ga puniš u safe mode, ako hoće tada verovatno te zeza neka aplikacija ili zabagovan sistem, pobriši sve pa iz početka. Ako i dalje neće onda moguće da je baterija ili nešto drugo u telefonu, nosi u servis (punjač si već proverio, pretpostavljam).

Meni je kineski tel kršomi pravio užasne probleme samo se restartovao ušao u neki loop. Onda ja uđem nekako u safe mod pa aninstaliram neke app i obrišem keš. Onda đubre proradi pa ponovo zeza posle nedelju dana. I kako je počeo tako je i prestao da se restartuje. Jednom rečju kineski krš telefoni nema šanse da budeš zadovoljan i miran jedva godinu dana sastave.
Zato i ne daju nikakvu garanciju osim provajdera.

Za nekoga ko ne koristi uopšte tel možda i sastavi 2 god.

Možda je i baterija, primećujem od juče da se brže prazni.

Sad sam probao safe mode i puni! Je l to znači da treba da brišem sve aplikacije? I koliko dugo može da mi bude u safe mode?
Ako puni bez problema u sejf modu ostaju dve mogućnosti, ili neka podešavanja u sistemu ili neka od aplikacija. Sad čačkaj, najlakše pobrišeš sve aplikacije prvo pa ako radi vraćaš jednu po jednu.

---

Mož u sejf modu koliko hoćeš ali su ti ograničene mogućnosti šta radi + nema aplikacije.

Kako nisam imao sreće, skoro 2.5 godine nikakav problem nisam imao s telefonom.
Ma pusti njega, on se zali na svoj telefon a vrv je kupio preko nekog provajdera,lose dekodiran, los telefon a ocekuje da mu radi kao S20.
Ja sam poslednja tri telefona kupovao kineze, samo je P30 lite bio budzetska varijata, i ni jedan mi nije pravio probleme. Lenovo posle skoro 3 godine crkla baterija, sve ostalo bez zamerki. A ja koristim telefon maksimalno, sto za pozive sto za internet.
Probaj ovako kako ti je Forke rekao, pa vidi kako se ponasa dalje...

Back