Problem s novcem

• Začetnik teme Začetnik teme koto
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Spremala bih stanove. Čuvala bih decu. Radila bih poslove u plastenicima, jer sada dolazi branje spanaća, pa sejanje paprike, pa ovi što proizvode cveće stalno imaju posla oko njega.

Da, ni meni ne bi dozvolio da čistim kuće. A ja se uvek prvo toga setim kada razmišljam o nezaposlenosti. Ne razumem u čemu je problem - pa to bi bio napredak, sada spremam (svoju) kuću za dž, za lovu bih spremala pevajući.

Добро, кад би певала..Остави препоруке и тарифу, с обрзиром да сте почетнице, доста вам је 250 за сат времена.. Клозет да блиста, бејбе. :lol:

Kako preporuke, ako nisam do sada to radila. :roll: Ko će da me preporuči. Pričamo hipotetički. Još nisam dobila (radnu) dozvolu da se bacim na posao. Znači, morala bi neka dobra dušica prvo da me angažuje na nepreporučeno, pa za dalje da vidimo.

RAZVIGOR, ne znam gde živiš, ali ovde kod mene za 250 din/h rade one koje nisu početnice.

Kako preporuke, ako nisam do sada to radila. :roll: Ko će da me preporuči. Pričamo hipotetički. Još nisam dobila (radnu) dozvolu da se bacim na posao. Znači, morala bi neka dobra dušica prvo da me angažuje na nepreporučeno, pa za dalje da vidimo.

RAZVIGOR, ne znam gde živiš, ali ovde kod mene za 250 din/h rade one koje nisu početnice.

Овде је 350 сат, а чишћење гаража, богами, иде и 400 (Бг). 300 мислим да је мининум, тешко да може да се нађе за те паре.
А препоруке ти треба јер тешко бих дао баш свакоме кључ у руке или послао родитељима неког непознатог...Уигран посао, жене то раде деценијама као основни посао и озбиљне паре зараде. Башка што им страда здравље што од физикалчења по 12 сати дневно, што од хемије...

Добро, кад би певала..Остави препоруке и тарифу, с обрзиром да сте почетнице, доста вам је 250 за сат времена.. Клозет да блиста, бејбе. :lol:

Hvala ti, ako ne bude posla u struci, javljam se : )

Овде је 350 сат, а чишћење гаража, богами, иде и 400 (Бг). 300 мислим да је мининум, тешко да може да се нађе за те паре.
А препоруке ти треба јер тешко бих дао баш свакоме кључ у руке или послао родитељима неког непознатог...Уигран посао, жене то раде деценијама као основни посао и озбиљне паре зараде. Башка што им страда здравље што од физикалчења по 12 сати дневно, што од хемије...

Pa ja bih počela kod prijateljica mojih prijateljica, one bi me preporučile.

Пе ем му мауса, и вама је ваљда битно да знате код кога идете....одеш код неког манијака, док пајаш он гледа порниће, па те штипне. Мислите, то је хоби, разонода, певање? ехехе..

...e pa ovako, ja sam resila da dam oglas da cuvam decu na sat, i to prvenstveno u vecernjim casovima kad mlade mame i tate hoce da izadju u grad,
a nemaju kome da ostave decu....ako to bude krenulo, i ako neki budu bas fini i budu imali potrebe i za dnevnim cuvanjem lako cemo se dogovoriti...
...posto sam cula da je to ovde bas deficitarno...ajde bas da probam pa javljam kakvo je interesovanje....

Ne mogu puno pričati o finansijama, jer ne zarađujem sama, al kao i svima, prilično je loše.
Živim sama sa mamom, koja ima dobru platu, imam i penziju, ali opet... Tu su krediti, režije su skupe, jer je stan veliki... A ja ne zarađujem, što znači da keva na grbači nosi i mene i sebe, i stan i sestri ponekad da pare ... I divim joj se zbog toga, zaista.

Ima mjeseci kad se jedva dobaci do plate, ne putujem po svijetu, ne jedem po restoranima i nemam najskuplju brendiranu odjeću, al niti sam gladna, ni bosa...
Imam para da izađem u grad, za kafe, kupim ponekad odjeću, obuću, odem na more, obično i još negdje tokom godine... i više mi ne treba.

Htjela bih zarađivati odmah, ali kontam da mi je pametnije da se oko fakulteta potrudim i završim ga što prije.
Sada sa gimnazijom ne mogu zaraditi koliko ću zarađivati kao pravnik za 2,3 godine :)

eto, sve u rimi sve u stihu..:mrgreen:
a sad ozbiljno..
u skrsenoj, i finansijski opustosenoj srbiji, novi talas poskupljenja mozda ce biti poslednja kap u casi..
imate li probleme s novcem?
da li se, i kako odrazavaju na vas i vase rasoplozenje?
da li kukate ili trazite resenja?
da li ocekujete od svojih muzjaka da rese sve?
aj da cujem..
zene i novac, u doba krize..:)

Ruku na srce ne osecam da imam problem sa novcem. Mozda zato sto imam obaveza preko glave pa ne stizem ni da mislim kamoli da previse trosim, takodje nemam dece...racunam da ona menjaju vizuru u potpunosti.
Kada je pocela ona prosla kriza otac je preuzeo stvar u svoje ruke i da, spasio je nasu porodicu. Mislim da nije osecao obavezu kao muskarac vec je naprosto imao profitabilnu vestinu u rukama.
Pocela sam da zaradjujem sa 15 godina, drugarica me je povela na sudjenje. Mec po mec ostala sam sest godina i mogu reci da nikad vise para nisam imala nego tada. Kasnije sam radila ad hoc poslove, najcesce kao volonter (ali za preporuku) a nesto kontam da bih u slucaju totalne krize jedino mogla da trazim decu za privatne casove jezika.

Ruku na srce ne osecam da imam problem sa novcem. Mozda zato sto imam obaveza preko glave pa ne stizem ni da mislim kamoli da previse trosim, takodje nemam dece...racunam da ona menjaju vizuru u potpunosti.
Kada je pocela ona prosla kriza otac je preuzeo stvar u svoje ruke i da, spasio je nasu porodicu. Mislim da nije osecao obavezu kao muskarac vec je naprosto imao profitabilnu vestinu u rukama.
Pocela sam da zaradjujem sa 15 godina, drugarica me je povela na sudjenje. Mec po mec ostala sam sest godina i mogu reci da nikad vise para nisam imala nego tada. Kasnije sam radila ad hoc poslove, najcesce kao volonter (ali za preporuku) a nesto kontam da bih u slucaju totalne krize jedino mogla da trazim decu za privatne casove jezika.

......meni ovo nije jasno, kakvo sudjenje u 15 godina????

......meni ovo nije jasno, kakvo sudjenje u 15 godina????

...ajoj da, kosarkasko...:lol:
...to je uobicajan prelet, kosarkaski treninzi - zapisnicari (pomocne sudije) - sudije...sjajan i vrlo unosan hobj, ja sam prestala zbog obimnih ispita ali neke moje drage kolege su polozile za medjunarodne sudije dok sam ja ostala na mlakom republickom zvanju ali zato unistavam drugare dok gledamo utakmice, posebno nove ljude koji nisu posebno upuceni buduci da ne delujem ni k'o kosarkasica kamoli k'o sudija:lol:

Poslednja izmena:

Back