Problem postojanja zla

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nema ni jednog proročanstva da je ispunjeno.

Evo ti samo jedan deo za novi zavet:

Zato ću Mu dati deo za mnoge, i sa silnima će dijeliti plijen, jer je dao dušu svoju na smrt, i bi metnut među zločince, i sam nosi grehe mnogih, i za zločince se moli. (Isa. 53:12) Razapet sa zločincima Tada raspeše s Njime dva hajduka, jednog s desne a jednog s lijeve strane. (Mat. 27:38)
Opkoliše me psi mnogi; četa zlikovaca ide oko mene, probodoše ruke moje i noge moje. (Ps. 22:16) Probodene ruke i noge Potom reče Tomi: Pruži prst svoj amo i vidi ruke moje; i pruži ruku svoju i metni u rebra moja, i ne budi nevjeran nego vjeran. (Jn. 20:27)
Dele haljine moje među sobom, i za dolamu moju bacaju žrijeb. (Ps. 22:18) Razderana haljina I kad Ga razapeše, razdijeliše haljine Njegove bacajući kocke za njih ko će šta uzeti. (Mk. 15:24)
I govore oslonio se na Gospoda, neka mu pomogne, neka ga izbavi, ako ga miluje. (Ps. 22:8) Ismijavan zbog svog pouzdanja u Boga On se uzdao u Boga: neka mu pomogne sad, ako mu je po volji, jer govoraše: Ja sam sin Božji. (Mat. 27:43)
Za ljubav moju ustaju na mene, a ja se molim. (Ps. 109:4) Moli za neprijatelje A Isus govoraše: Oče! Oprosti im; jer ne znadu šta čine. A dijeleći Njegove haljine bacahu kocke. (Lk. 23:34)
Daju mi žuč da jedem, i u žeđi mojoj poje me octom. (Ps. 69:21) Ponuđen sa žuči i octom Dadoše Mu da pije sirće pomiješano sa žuči, i okusivši ne htje da pije. (Mat. 27:34)
Bože, Bože moj! Zašto si me ostavio udaljivši se od spasenja mog, od riječi vike moje? (Ps. 22:1) Vapaj sa krsta A oko devetog sata povika Isus glasno govoreći: Ili! Ili! Lama savahtani? To jest: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio? (Mat. 27:46)
I u onaj dan, govori Gospod Gospod, učiniću da sunce zađe u podne, i pomračiću zemlju za bijelog dana. (Am. 8:9) Tama na zemlji A od šestog sata bi tama po svoj zemlji do sata devetog. (Mat. 27:45)
I izliću na dom Davidov i na stanovnike jerusalimske duh milosti i molitava, i pogledaće na mene kog probodoše; i plakaće za njim kao za jedincem, i tužiće za njim kao za prvencem. (Zah. 12:10) Proboden Nego jedan od vojnika probode Mu rebra kopljem; i odmah iziđe krv i voda. (Jn. 19:34)
Čuva Gospod sve kosti njegove, ni jedna se od njih neće slomiti. (Ps. 34:20) Kosti mu nisu slomljene A došavši na Isusa, kad Ga videše da je već umro, ne prebiše Mu noge. (Jn. 19:33)
Odrediše Mu grob sa zločincima, ali na smrti bi s bogatim, jer ne učini nepravdu, niti se nađe prevara u ustima Njegovim. (Isa. 53:9) Sahranjen u grobu bogatog čoveka A kad bi uveče, dođe čovek bogat iz Arimateje, po imenu Josif, koji je takođe bio učenik Isusov. Ovaj pristupivši k Pilatu zamoli ga za telo Isusovo. Tada Pilat zapovijedi da mu dadu telo. I uzevši Josif tijelo zavi Ga u platno čisto; I metnu Ga u novi svoj grob što je bio isjekao u kamenu; i navalivši veliki kamen na vrata od groba otide. (Mat. 27:57-60)
Jer nećeš ostaviti dušu moju u paklu, niti ćeš dati da Svetac Tvoj vidi trulost. (Ps. 16:10) Vaskrsenje A kad iđahu da jave učenicima Njegovim, i gle, srete ih Isus govoreći: Zdravo! A one pristupivši uhvatiše se za noge Njegove i pokloniše Mu se. (Mat. 28:9)
Ti si izašao na visinu, doveo si roblje, primio darove za ljude, a i za one koji se protive da ovde nastavaš, Gospode Bože! (Ps. 68:18) Vaznesenje I ovo rekavši vidješe oni gde se podiže i odnese Ga oblak iz očiju njihovih. (Dela 1:9)

Opkoliše me psi mnogi; četa zlikovaca ide oko mene, probodoše ruke moje i noge moje. (Ps. 22:16)

kako je psalmopevas mogao da zna sta ce se Isusu desiti?
A gde piše da će se to desiti Isusu? z:shock:

Psalmopevac peva o sebi. A on svakako nije Isus, jer u istom psalmu kaže:
У Тебе се уздаше оци наши, уздаше се, и Ти си их избављао.

(daklem, nije Isus, nego neki zemaljac, a koliki zemaljac vidi se iz : )

А ја сам црв, а не човек; подсмех људима и руг народу.

z:D

E zazi samo ti zavaravaj sebe.
Jel psalmospevac bio razapet ,jel su mu bile probodene ruke i noge?
Dakle prorocanstvo je i to koje se obistinilo.

Mnogim ljudima su u ono vreme probadane ruke i noge. Nema nikakvog dokaza da se priča odnosila na Isusa.
Daklem, ako oćeš da se pozoveš na proročanstva iz Bibilije, moraš dati proročanstva koja imaju veze sa određenom ličnošću, a ne sa nekim od desetina hiljada ljudi koji su završili razapeti.

To je inače primer proročanstva koje se garantovano ostvaruje.

Daklem, ako kažem "i razbiće glavu i krv će teći i sedište će plivati u krvi"
I ti onda možeš izvući zaključak da će neki samodržac napustiti ovaj svet tako što će ga ubiti na prestolu, nakon čega će početi građanski rat u presolnici, ali proročanstvo se može primeniti na mnoge žrtve saobraćajnih nesreća. z:lol:

Tako da se zavaravaš ti. z:)

Mnogim ljudima su u ono vreme probadane ruke i noge. Nema nikakvog dokaza da se priča odnosila na Isusa.
Daklem, ako oćeš da se pozoveš na proročanstva iz Bibilije, moraš dati proročanstva koja imaju veze sa određenom ličnošću, a ne sa nekim od desetina hiljada ljudi koji su završili razapeti.

To je inače primer proročanstva koje se garantovano ostvaruje.

Daklem, ako kažem "i razbiće glavu i krv će teći i sedište će plivati u krvi"
I ti onda možeš izvući zaključak da će neki samodržac napustiti ovaj svet tako što će ga ubiti na prestolu, nakon čega će početi građanski rat u presolnici, ali proročanstvo se može primeniti na mnoge žrtve saobraćajnih nesreća. z:lol:

Tako da se zavaravaš ti. z:)

Ta prorocanstva su o Isusu i to preko 600.
Ako nadjes nekog takvoga iz biblije na koga su se ta prorocanstava ostvarila ili nekoga van nje onda ces imati pravo sto si ovo napisao ako ne onda cuti i veruj.:)

Ta prorocanstva su o Isusu i to preko 600.
Ako nadjes nekog takvoga iz biblije na koga su se ta prorocanstava ostvarila ili nekoga van nje onda ces imati pravo sto si ovo napisao ako ne onda cuti i veruj.:)

Opet te pitam - ko kaže da su proročanstva o Isusu?
Zatim, ko kaže da su uopšte proročanstva?

A onda, ako baš insistiraš, moglo se odnositi i na onog lopova desno od Isusa koji je takođe bio razapet. :hahaha1:

Daklem, brzo si odustao od pokušaja da dokažeš svoju netačnu tvrdnju i umesto da lepo kao čovek priznaš, pokušavaš da me ućutkaš trabunjanjima. z:((

Opet te pitam - ko kaže da su proročanstva o Isusu?
Zatim, ko kaže da su uopšte proročanstva?

A onda, ako baš insistiraš, moglo se odnositi i na onog lopova desno od Isusa koji je takođe bio razapet. :hahaha1:

Daklem, brzo si odustao od pokušaja da dokažeš svoju netačnu tvrdnju i umesto da lepo kao čovek priznaš, pokušavaš da me ućutkaš trabunjanjima. z:((

Na lopove hahahahah
Dele haljine moje među sobom, i za dolamu moju bacaju žrijeb. (Ps. 22:18) Razderana haljina I kad Ga razapeše, razdijeliše haljine Njegove bacajući kocke za njih ko će šta uzeti. (Mk. 15:24)

Nemoj slučajno okriviti čoveka.....nego je Bog kriv za ljudsku sebičnost.
Kada ti ide dobro, kada ti sve cveta, nikada se ne setiš da kažeš Bože hvala ti, već kad čovek nešto uprska, kada čovek počne da seje zlo...e onda ćemo se obratiti Bogu, i da Ga kritikujemo i hulimo. Ovo samo pokazuje koliko si opsednut demonima, jer zdravim razumom ovo nikada ne bi rekao.
Božji slugo ja Boga ni za šta ne krivim.

Ne mogu da krivim onoga koji po mojem mišljenju ne postoji.

Mene u stvari intereuje, kako to vi, koji u njega vjerujete, mirite uporednu egzistenciju omnipotentnog apsoluta i sveprisutnog zla.

Nema ni jednog proročanstva da je ispunjeno.
Ne, pošto te nije stalo da saznaš.
Šta ćemo sa Vavilonom i Tirom? Bog je rekao da se tamo niko nikada neće naseliti. Dovoljno je da se okupe ateisti i da tamo izgrade par kuća, da naprave "mali" Vavilon....i pobili su celu Bibliju! Pogledaj kako je prošao Aleksandar "veliki"....Hoćeš da se suprostaviš Bogu...izvoli...Vavilon je pravo rešenje za to, pa da vidimo kako ćeš da prođeš.

Nemo se ljutis al cinjenica da ti boga dozivljavas ko uciteljicu koja ce da te isiba po guzi ako nisi bio dobar je urnebesna :hahaha:
Pogrešan zaključak. Bog, kao dobar roditelj....mora da vaspita svoju decu, tako što će ih podstaknuti da razmišljaju.....mi vidimo danas, da je jedini način da se ljudi prizovu pameti neka prirodna katastrofa. Na taj način će se neki prizvati pameti, a nekima ni to neće pomoći....tu Bog ne može ništa, već da ih pusti da hule.

Back