Problem postojanja zla

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Božji slugo ja Boga ni za šta ne krivim.

Ne mogu da krivim onoga koji po mojem mišljenju ne postoji.

Mene u stvari intereuje, kako to vi, koji u njega vjerujete, mirite uporednu egzistenciju omnipotentnog apsoluta i sveprisutnog zla.
Zašto onda postavljaš slike, gde deca pate sbog ljudske sebičnosti?
Potrebno je prvo da se upoznaš sa osnovnim stvarima...kako je sve poteklo...da bi ti bilo šta drugo bilo jasno.

Ne, pošto te nije stalo da saznaš.
Šta ćemo sa Vavilonom i Tirom? Bog je rekao da se tamo niko nikada neće naseliti. Dovoljno je da se okupe ateisti i da tamo izgrade par kuća, da naprave "mali" Vavilon....i pobili su celu Bibliju! Pogledaj kako je prošao Aleksandar "veliki"....Hoćeš da se suprostaviš Bogu...izvoli...Vavilon je pravo rešenje za to, pa da vidimo kako ćeš da prođeš.
Koliko vidim na karti, mesto gde je nekada bio Vavilon prilično je gusto naseljeno. :)
A Tir je još uvek na obalama Mediterana. z:shock:

Ovo opet nešto kao amiško vakcinisanje? :mrgreen:

Ne, pošto te nije stalo da saznaš.
Šta ćemo sa Vavilonom i Tirom? Bog je rekao da se tamo niko nikada neće naseliti. Dovoljno je da se okupe ateisti i da tamo izgrade par kuća, da naprave "mali" Vavilon....i pobili su celu Bibliju! Pogledaj kako je prošao Aleksandar "veliki"....Hoćeš da se suprostaviš Bogu...izvoli...Vavilon je pravo rešenje za to, pa da vidimo kako ćeš da prođeš.

O cemu ti dizvines trucas? :lol:

Tyre is an ancient Phoenician city and the legendary birthplace of Europa and Elissa (Dido). Today it is the fourth largest city in Lebanon and houses one of the nation's major ports. Tourism is a major industry. The city has a number of ancient sites, including its Roman Hippodrome which was added to UNESCO's list of World Heritage Sites in 1979

http://en.wikipedia.org/wiki/Tyre,_Lebanon

Ali ni jedna bez slobode biranja,recimo potop se desio ali su ljudi bili upozoreni,dato im je vreme od 120 godina da se poprave i nisu.

O ovome nema nista u Bibliji...mozda ima u pravoslavnim tradicijama, ali s'time nisam upoznat.

Drugo sodoma i gomora nije imala ni jednog pravednika osim lota,zato su unisteni jer su ogrezli u zlo,

Da--to je moje poenta. Unisteni su iako njihovi grehovi nisu bili ozbiljni kao, recimo, Hitlerovi. Prema tome, biblijski Bog ocigledno nemari sa slobodnu volju.

Posto ostale primere nisi adresirao, pretpostavicu da se slazes sa mnom.

Tyre is an ancient Phoenician city and the legendary birthplace of Europa and Elissa (Dido). Today it is the fourth largest city in Lebanon and houses one of the nation's major ports. Tourism is a major industry. The city has a number of ancient sites, including its Roman Hippodrome which was added to UNESCO's list of World Heritage Sites in 1979

:rotf: He got owned! Bravo, pobio si celu Bibliju!

O ovome nema nista u Bibliji...mozda ima u pravoslavnim tradicijama, ali s'time nisam upoznat.

Da--to je moje poenta. Unisteni su iako njihovi grehovi nisu bili ozbiljni kao, recimo, Hitlerovi. Prema tome, biblijski Bog ocigledno nemari sa slobodnu volju.

Posto ostale primere nisi adresirao, pretpostavicu da se slazes sa mnom.

1. Мојсијева, глава 6

1. А кад се људи почеше множити на земљи, и кћери им се народише.

2. Видећи синови Божји кћери човечије како су лепе узимаше их за жене које хтеше.
3. А Господ рече: Неће се дух мој до века прети с људима, јер су тело; нека им још сто двадесет година.

Znam da bi ti voleo da je to taj Tir, ali nije...Davno sam imao sačuvan sajt o pravom Tiru koji je Bog uništio, ali ne mogu da ga nađem. Ali imaš ovde lep opis: Proročanstvo o gradu Tiru.

Ono dete koje boluje od raka ili leukemije ne pati od ljudske sebicnosti.
Nego zašto pati? Oboleo tek tako? Iz čista mira.

"There is a growing suspicion that immunization against relatively harmless childhood diseases may be responsible for the dramatic increase in autoimmune diseases since mass inoculations were introduced. These are fearful diseases such as cancer, leukemia, rheumatoid arthritis, multiple sclerosis, Lou Gehrig's disease, lupus erythematosus, and the Guillain-8arre syndrome.
“An autoimmune disease can be explained simply as one in which the body's defense mechanisms cannot distinguish between foreign invaders and ordinary body tissues, with the consequence that the body begins to destroy itself. Have we traded mumps and measles for cancer and leukemia?"- Robert Mendelsohn, How to Raise a Healthy ChIld, p. 211.

U avramskim religijama Bog je svemoguc, savrseno dobar i sveznajuc.

Kako ako je to tacno objasniti postojanje zla?

Primer:

1.Jacob postoji

2.Jacob je svemoguc, sveznajuc i savrseno dobar jer se u protivnom ne bi mogao baviti procenjivanjem Boga.

3.Jacob bi zeleo da iskoreni zlo za koje on misli da potiče od Avramskih religija

4.Jacob zna sve moguce nacine kako iskoreniti zlo Avramskih religija

5.Jacob zna sve nacine kako zlo religije moze nastati misli da ima moc da spreci zlo i pre nego sto nastane.

6 Jacob, koji zna kako je zlo religije nastalo, misli da ima moc da to spreci i koji to zeli, iskorenio bi zle religije (Avramske).

7.Ako postoji Jacob kao svemoguce i sveznajuce bice, onda zlo Avramskih religija ne postoji.

8. Avramske religije postoje

9. Ako Avramske religije postoje onda ne postoji Jacob.
:hahaha:

Znam da bi ti voleo da je to taj Tir, ali nije...Davno sam imao sačuvan sajt o pravom Tiru koji je Bog uništio, ali ne mogu da ga nađem. Ali imaš ovde lep opis: Proročanstvo o gradu Tiru.

To je itekako taj Tir.

The present-day city of Tyre covers a large part of the original island and has expanded onto and covers most of the causeway

Vidis Tir je bio na ostrvu, Aleksandar je izgradio nasip da bi ga osvojio, a danasnji Tir je i dalje na tom istom ostrvu, tako da je to taj Tir, ergo Biblija je pobijena :mrgreen:

Ne postoji zlo, ne postoji dobro. Postoji samo covek i situacija..

Bog je samo objasnjenje za nepoznato..
Medjutim, to objasnjenje datira iz vremena kad ljudi behu neuki, ne?
Jer kako vreme tece i nauka daje odgovre na neka od pitanja tako je i Bog sve vise mrtav.

Bog nikad nije bio nesto vise do metafora..

To je itekako taj Tir.

The present-day city of Tyre covers a large part of the original island and has expanded onto and covers most of the causeway

Vidis Tir je bio na ostrvu, Aleksandar je izgradio nasip da bi ga osvojio, a danasnji Tir je i dalje na tom istom ostrvu, tako da je to taj Tir, ergo Biblija je pobijena :mrgreen:

Što si taki bukvalista? z:shock:
Tir je sigurno metafora za nešto.
Možda za Jagodinu. :mrgreen:

Back