Problem postojanja zla

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Problem teodiceje je krucijalni problem religioznosti i u stvari taj paradox postojanja zla je i najvažniji generator ateizma i apostazije.

Ja sam spreman priznati da ja vjerovatno nisam objektivan, ali za mene su svi gore izneseni argumenti teista "presipanje šupljeg u prazno".

Pomiriti postojanje Boga sa ovim

21mu2ix.jpg

ovim

211mauo.png

ovim

j9c38g.jpg

ili ovim

vy1uur.jpg

je najblaže rečeno mission impossible!

Nemoj slučajno okriviti čoveka.....nego je Bog kriv za ljudsku sebičnost.
Kada ti ide dobro, kada ti sve cveta, nikada se ne setiš da kažeš Bože hvala ti, već kad čovek nešto uprska, kada čovek počne da seje zlo...e onda ćemo se obratiti Bogu, i da Ga kritikujemo i hulimo. Ovo samo pokazuje koliko si opsednut demonima, jer zdravim razumom ovo nikada ne bi rekao.

Nemoj slučajno okriviti čoveka.....nego je Bog kriv za ljudsku sebičnost.
Kada ti ide dobro, kada ti sve cveta, nikada se ne setiš da kažeš Bože hvala ti, već kad čovek nešto uprska, kada čovek počne da seje zlo...e onda ćemo se obratiti Bogu, i da Ga kritikujemo i hulimo. Ovo samo pokazuje koliko si opsednut demonima, jer zdravim razumom ovo nikada ne bi rekao.

Da,ljudima je najlakse okriviti drugoga za njihove greske.
Tako je u prirodi coveka, jer kada je Bog pitao coveka zasto je pojeo sa drveta znanja dobra i zla?
On je odmah optuzio zenu da ga je ona prevarila a zena zmiju i nisu prihvatili svoju gresku i pokajali se.
Zato su izopsteni iz vrta,tako i danas ljudi rade.

Naravno. A u to vreme bio je besmrtan jer se ranio šniclama od brontosaurusa i krilcima pterodaktila. :lol:

Nije tacno :azdaja:covek je tad bio travojed!Zato je i ziveo vecno!:rotf:
Ne pratis na casu!

Niste oboje pratili na času. Ljudi su živeli sa dinosaurusima i nakon što su bili izbačeni iz Edemskog vrta, kada su postali smrtni.
Kanarinkice, čovek je i danas travojed, tj. biljojed.

Back