Problem postojanja zla

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Iako je sveznajuc opet ne moze da se kaze da slobodna volja ne postoji. Sam biras put kojim ces da ides.Imas izbor. Dosao si na svet koji je pun iskusenja , svega i svacega .Tvoj izbor je da li ces postati narkoman ili neces, pijanica, tabadzija…ili ces se truditi da budes dobar covek.To vazi za sve nas bili mi vernici, ateisti ili nesto drugo .Biras dobro ili zlo.
Po stvaranju sveta Bog je stvorio Adama i Evu .Dao im je da zive u rajskom vrtu…da ne prepricavam, zna se kako se prica zavrsava.Pocinjen je greh bez obzira na upozorenje sta moze da se desi ako…
Imali su slobodnu volju.Eva je ubrala jabuku uprkos tome sto je Bog upozorio da to ne cini.Zasto Bog to nije sprecio? Zato sto je ljudima dao slobodu izbora, slobodnu volju da sami izaberu svoj put.

Knjiga Paralelni svet... bilo da si vernik ili ne, daje odgovore na mnoga pitanja prvenstveno ova koje je Jacob postavio.
Kaze da smo mi koji smo na zemlji u stvari svi Luciferovi podanici jer smo iz onog sveta zeleli pobeci zbog mogucnosti samostalne moci vladanja, bogatstva i licnog potomstva. Otuda zlo.

Bog ih je stvorio sa slobodnom voljom kao i ljude ..nisu to roboti

Svi oni imaju svoj sopstveni Um i razmisljanje

Koliko ja znam, andjeli nemaju slobodnu volju, samo ljudi je imaju.

Ali opet nista od ovoga ne objasnjava zasto bog ne iskoreni zlo? Zasto je dozvolio da Satana stvori zlo? Jel mozda nije dovoljno mocan da to uradi ili ne zeli?

Koliko ja znam, andjeli nemaju slobodnu volju, samo ljudi je imaju.

Ali opet nista od ovoga ne objasnjava zasto bog ne iskoreni zlo? Zasto je dozvolio da Satana stvori zlo? Jel mozda nije dovoljno mocan da to uradi ili ne zeli?
Anđeli imaju slobodnu volju...kao i sva bića koja Bog stvara.

Ne znam da li se praviš slep, pa ignorišeš moj post...da bi nastavio da se obrušavaš i huliš na Boga.
Da li si svestan šta bi se deslilo da je Bog uništio Lucifera?

Pa znaš sigurno. :D
Elem, došao neki siroma kod rabina da se požali kako čitava njegova porodica i tašta žive u jednom bednom sobičku.
I sad, nadao se da će ga rabin naučiti kako da se reši tašte, al ovaj mu kaže da nabavi kozu. On to i učini, ali život postade upravo nepodnošljiv. Zato se vrati rabinu, a ovaj mu kaže nek proda kozu. Nakon toga, siroma je bio vrlo zadovoljan svojom kućicom. :)

Back