Похвално, тако се и треба понашати, свако ко може, има времена, и зна...
Уједно, веома је добро што је покренуо ту тему, у Виндовсу јесте вечити проблем око резања, посебно је битно сам избор програма за резање, као и стање самог система у датом тренутку.
Много пута се деси да или слабо нареже медијум, или не препознаје, или упропасти. Запазио сам и то одавно, да и кад се нареже нешто како треба, на исту врсту медија, век трајања није исти.
Зато је најбоље резати у Линуксу, било са дефолт програмом за резање, било са К3б.
Век трајања нарезаног је много дужи, а уједно у Линуксу је искоришћеност медија у потпуности, што у Виндовсу није. Мислим на пример, капацитет ДВД медија, његове величине...
Задњих пар месеци, у Виндовсу сам скидао Линукс дистрое, и скоро ниједан нарезани ДВД није ваљао, и помислио сам да сам скинуо ИСО фајл са грешкама.
Међутим није тако.
Сам Виндовс као и антивирусни програми, програми за заштиту Виндовса, бришу неке фајлове у ИСО, и док се скида са нета, а поготово приликом резања.
Приликом провере Чексума, пријављује сасвим исправан ИСО фајл, и нареже га са фалинком.
Коначно сам пронашао, схватио где је грешка, у ком грму лежи зец...