Problem oko narezivanja

Idi 14 postva ianad tebe pa ces videti da je covek postavio pitanje u nastavku starog posta i to juce.Po tim velikim slovima zakljucujem da se deres.deri se na nekog u kuci,a meni se skini,ako mislis tako da razgovaras.Covek je postavio post juce,sad sto ti ne mozes da vidis i da nadjes nisam ti ja kriv.kad budes naisao na mrava koji seta vidi kad je postavio post.

Ljudi, imam jedno pitanje
Naime na dvd narezujem folder veličine 3.28gb. To je veličina fajlova koji su presnimani sa dvd-a na komp, i koje prikazuje propertis prozor.
Kada iste te fajlove narežem na novi dvd, propertis prozor pokazuje 4.13gb.
Zanima me na koju foru je veličina istih 874 fajla i 203 foldera porasla za 0.85gb? Da li je u pitanju neki virus, ili je normalna pojava?
Uključio sam hidden files u foder options, al ne vidim ništa čudno.
Znam za foru da je size i size on disk uglavnom različit podatak, ali uvek se radi o par mb...
Koje je vaše mišljenje?
hajde da ti olaksam i evo ti pogledaj kad je covek postavio post.Nadji ga gore iznad pa proveri.

i prva dva posta su bila odgovor na njegovo pitanja ostali postovi počev od georgijunea odgovori na prvi post- zato ti i vičem ČITAJ
Pa i ti si odgovarao na taj post i sta ti imas da mi pricas sta cu ja da citam.glrdaj svola posla.Imamo na ovu temu "Problem sa Rezanjem",vise postova medjusobno nego sto smo coveku uspeli da pomognemo.I kako mozesreci da odgovaramo na posta od kolko si rekao 3 godine,kad je post od juce.I nemoj mi vise odgovarati po tom pitanju.Ima da odgovaram na post i posle 10 godina,ako treba.

Jedno pitanje... Da li vi to prženje (snimanje) CD/DVD-a zovete narezivanje? :eek: CD/DVD koji se snima kod kuće snima se kemijskim putem, dok se tvornički snimani diskovi snimaju mehaničkim putem

ОТВОРЕНО ЗАБАВИШТЕ...:rotf::rotf::rotf:

Pogledaj malo bolje .Covek nije otvarao novi post vec nastavio na prethodni.

БРЕ МИШО...

СИМУЛАНТ, ЗАЈЕБАНТ И ПРЕВАРАНТ...:hahaha::zcepanje:

zenon-1.png

ВЕЧИТИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЧЛАН ( од 08.07.2004 ) ...ТО РАДИ СВАКИХ 6 МЕСЕЦИ...:hahaha1:

Избунари десетак старих тема и надовеже се ( остави лепак за слепце )...:lol::lol::lol:

МИШО....ово ти је...ДРУГИ ПУТ...:fdlan:

БРЕ МИШО...

zenon-1.png

ВЕЧИТИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЧЛАН ( од 08.07.2004 ) ...ТО РАДИ СВАКИХ 6 МЕСЕЦИ...:hahaha1:

Избунари десетак старих тема и надовеже се ( остави лепак за слепце )...:lol::lol::lol:

Dobro lupaj crte,pa kad dodje ona da se prekrize,ja cu prestati.Svaka cast ti si duze ovde na forumu i poznajes dosta.Otkud sam mogao znati,da je neki provokator.Hvala ti zapamticu:worth:

- - - - - - - - - -

БРЕ МИШО...

zenon-1.png

A i snejks nije los decko i isto tako mi je mogao napisati,a ne upozoravati krupnim slovima.takve stvari ne volim.

Ukratko o snimanju na cd/dvd

Snimanje na CD
Snimanje obavlja laserski snop paleći rupice na površini kompaktnog diska. Od njega se izrađuje glavni disk. Glavni disk utisku je i umnaža rupice na prozirne plastične diskove. Izbušena strana prekrivena je aluminijem i slojem laka, a potom se na nju stavlja naljepnica. S donje strane diska, naličje rupica izgleda poput uzorka sastavljenog od ‘izbočina’ i ravnina’ (bez izbočina). Ravnina predstavlja 1 u binarnom sustavu, a izbočina predstavlja 0. U CD-gramofonu laserski snop očitava strukturu izbočina i ravnina na unutarnjoj strani CD-a. Elektronski krugovi pretvaraju taj obrazac u električne signale koji služe za stvaranje zvukova koje slušamo ili riječi i slika što ih vidimo na ekranu monitora.

Izvor: http://e-kako.geek.hr/tehno/racunala/kako-se-snima-na-kompaktni-disk-cd/#ixzz3oCu078Jy

Vidim da se gore provukla tema o nekim mojim provokacijama? Pa još i skrinšotovan profil.
Aj odmah da kažem, nikog nisam provocirao. Koja je poenta i satisfakcija provokacije nekog na forumu? U krajnjem slučaju i zašto bih, i to još i provocirao ljude koje ne znam i ne vidim?
Na forum dođem kad imam neko pitanje, na koje odgovor ne mogu da nađem na guglu. Uglavnom se nađe neko ko mi odgovori, i ja zadovoljan.
Što se tiče zainteresovanog ili nezainteresovanog člana nisam ja taj koji je dodelio tu karakteristiku profilu. To je uradio softver il administrator, ni sam ne znam kako to funkcioniše.
Pozdrav.

Vidim da se gore provukla tema o nekim mojim provokacijama? Pa još i skrinšotovan profil.
Aj odmah da kažem, nikog nisam provocirao. Koja je poenta i satisfakcija provokacije nekog na forumu? U krajnjem slučaju i zašto bih, i to još i provocirao ljude koje ne znam i ne vidim?
Na forum dođem kad imam neko pitanje, na koje odgovor ne mogu da nađem na guglu. Uglavnom se nađe neko ko mi odgovori, i ja zadovoljan.
Što se tiče zainteresovanog ili nezainteresovanog člana nisam ja taj koji je dodelio tu karakteristiku profilu. To je uradio softver il administrator, ni sam ne znam kako to funkcioniše.
Pozdrav.
Samo sam hteo da odgovorim i ako mogu da pomognem.I ne mogu da ubedim neke ljude da si juce postavio post.Izvini za to provokator,ali niki ovde su hteli da te prikazu takvim,a stariji su na forumu,al po godinama nisu i ja ne bi trebao nasedati na takve stvari.******,valjda smo ovde da se pomognemo,a ne da uturamo,jedni drugima.

Pozdrav.

А...што онда " бунариш " и отвараш туђе и старе теме...:think:...штедиш форумски папир....:huh:².....:lol::lol::lol:
Отвори лепо...СВОЈУ ТЕМУ...са...ТВОЈИМ ПИТАЊЕМ....па макар на један дан....да те ми који чешће свраћамо схватимо као некога коме је ПОМОЋ ПОТРЕБНА...:think:

Туђе и старе теме...отварају само " почетници " и они који долазе на форум да се спрдају и зајебавају...:aha2:

Ти би као " стари корисник из 2004 " требао то да знаш, али не знаш...јер дођеш једанпут у шест месеци...решиш или не решиш свој проблем и не стигнеш да научиш ..Форумски Бонтон...:aha2:

Ти и јеси прави " Заинтересовани члан ", али само за ...СЕБЕ
-----------------------------​
Кад си свратио да...НЕКОМЕ НЕШТО ПОМОГНЕШ...:think:

НИЈЕ МОГУЋЕ...:nono3:...да ...НИШТА НЕ ЗНАШ...и да ти је стално ...ПОТРЕБНА ПОМОЋ...:per:

Drugari, potrebna mi je pomoc. Imam problem sa narezivanjem tj. sa dorezivanjem....

Imam obicaj da slike iz digitalca slazem u foldere po datumima i tako ih i dorezujem na cd i to mi je htelo uvek sve do sinoc....

Sinoc nema sanse da dorezem, ono mi kao kaze da je narezalo ali kad vratim disk da to proverim - nista mi ne otvara i samo mi upropasti i prethodno narezano....

Sta je u pitanju?

HVALAAAAAAAAAAAAAAAAAA

P.S. Za narezivanje koristim ''Nero Burning ROM'', koristim ga vec 8 godina i zadovoljna sam sa njim....

Типично за Неро.. :)

Једина верзија која добро ради је Неро 7 на данашњим Мицрософтовим платформама. Па чак зна да и ту некад омане, јер то је Виндовс!

Да се разумемо, није грешка до Виндовса, већ до стања ОСа, који буде "збогом памети", а све због свих оних других пратечих програма и свега што се инсталира у Виндовс. Највише проблема око резања задаје сам антивирус.... ЊАК! :lol:

Инсталирај Линукс и немаш никаквих проблема са резањем. :per:

Похвално, тако се и треба понашати, свако ко може, има времена, и зна... :)

Уједно, веома је добро што је покренуо ту тему, у Виндовсу јесте вечити проблем око резања, посебно је битно сам избор програма за резање, као и стање самог система у датом тренутку.

Много пута се деси да или слабо нареже медијум, или не препознаје, или упропасти. Запазио сам и то одавно, да и кад се нареже нешто како треба, на исту врсту медија, век трајања није исти.

Зато је најбоље резати у Линуксу, било са дефолт програмом за резање, било са К3б.
Век трајања нарезаног је много дужи, а уједно у Линуксу је искоришћеност медија у потпуности, што у Виндовсу није. Мислим на пример, капацитет ДВД медија, његове величине... :)

Задњих пар месеци, у Виндовсу сам скидао Линукс дистрое, и скоро ниједан нарезани ДВД није ваљао, и помислио сам да сам скинуо ИСО фајл са грешкама.
Међутим није тако.
Сам Виндовс као и антивирусни програми, програми за заштиту Виндовса, бришу неке фајлове у ИСО, и док се скида са нета, а поготово приликом резања.
Приликом провере Чексума, пријављује сасвим исправан ИСО фајл, и нареже га са фалинком.
Коначно сам пронашао, схватио где је грешка, у ком грму лежи зец... :)

Poslednja izmena:
Похвално, тако се и треба понашати, свако ко може, има времена, и зна... :)

Уједно, веома је добро што је покренуо ту тему, у Виндовсу јесте вечити проблем око резања, посебно је битно сам избор програма за резање, као и стање самог система у датом тренутку.

Много пута се деси да или слабо нареже медијум, или не препознаје, или упропасти. Запазио сам и то одавно, да и кад се нареже нешто како треба, на исту врсту медија, век трајања није исти.

Зато је најбоље резати у Линуксу, било са дефолт програмом за резање, било са К3б.
Век трајања нарезаног је много дужи, а уједно у Линуксу је искоришћеност медија у потпуности, што у Виндовсу није. Мислим на пример, капацитет ДВД медија, његове величине... :)

Задњих пар месеци, у Виндовсу сам скидао Линукс дистрое, и скоро ниједан нарезани ДВД није ваљао, и помислио сам да сам скинуо ИСО фајл са грешкама.
Међутим није тако.
Сам Виндовс као и антивирусни програми, програми за заштиту Виндовса, бришу неке фајлове у ИСО, и док се скида са нета, а поготово приликом резања.
Приликом провере Чексума, пријављује сасвим исправан ИСО фајл, и нареже га са фалинком.
Коначно сам пронашао, схватио где је грешка, у ком грму лежи зец... :)
Koji je program za rezanje i brisanje DVD RW-a dobar za Ubuntu?Koristim brasero za rezanje,ali ne mogu da mu nadjem komandu za Erase diska.

Dobar je i sistemski, BRASERO, ali najviše se koristi K3b.

snapshot13.jpg

Skini najbolje preko terminala, komandom:

" sudo apt-get install k3b "

Nezaboravi najpre da ideš redom, update, upgrade, pa onda instaliraj komandom koju sam ti dao. :)

Ubuntaši kažu da je i ovaj program jedan od najboljih za Ubuntu, Gnome Baker.

FSM%20-%20GnomeBaker.jpg

Kod:

sudo add-apt-repository ppa:gnomebaker/stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install gnomebaker

Poslednja izmena:

Pogledajte prilog 361793

Nezaboravi najpre da ideš redom, update, upgrade, pa onda instaliraj komandom koju sam ti dao. :)

FSM%20-%20GnomeBaker.jpg

Kod:
Hvala ti.nasao sam K3B i savrseno radi i odgovara mi,ali cu brasero ostaviti u rezervi posto si mi vec objasnio sta treba.

Pogledajte prilog 361793

FSM%20-%20GnomeBaker.jpg

Kod:
Hvala ti.nasao sam K3B i savrseno radi i odgovara mi,ali cu brasero ostaviti u rezervi posto si mi vec objasnio sta treba.

Back