Problem oko narezivanja

lela.jelic

Zainteresovan član
Poruka
189
Drugari, potrebna mi je pomoc. Imam problem sa narezivanjem tj. sa dorezivanjem....

Imam obicaj da slike iz digitalca slazem u foldere po datumima i tako ih i dorezujem na cd i to mi je htelo uvek sve do sinoc....

Sinoc nema sanse da dorezem, ono mi kao kaze da je narezalo ali kad vratim disk da to proverim - nista mi ne otvara i samo mi upropasti i prethodno narezano....

Sta je u pitanju?

HVALAAAAAAAAAAAAAAAAAA

P.S. Za narezivanje koristim ''Nero Burning ROM'', koristim ga vec 8 godina i zadovoljna sam sa njim....

kada prvi put rezes idi start multisession,kada dorezujes idi na continue multisession,a kada zelis da ga zakljucas od dorezivanja end multisession,samo obrati paznju kada budes nastavljala dorezivanje da ti bude sve oznaceno kao na slici
to sve mozes preko nero burning rom-a

nero.jpg

Probala sam i uradila sam sve kako ste rekli ali se ista stvar ponavlja.... Kao reze ali ustvari nista nema ili nareze i pokaze folder ali nece da otvori slike.... Ne znam vise sta da radim....

Disk nije pun, moze vise od pola da stane

Ja mislim da je njoj taj disk postao neupotrebljiv....možda je izgreban. Koliko puta se on može dopisivati, ima li neki limit...Ja jesam narezivao tako cd-ove ali možda maximalno tri, četiri puta da sam dodavao, ne više...

Ljudi, imam jedno pitanje
Naime na dvd narezujem folder veličine 3.28gb. To je veličina fajlova koji su presnimani sa dvd-a na komp, i koje prikazuje propertis prozor.
Kada iste te fajlove narežem na novi dvd, propertis prozor pokazuje 4.13gb.
Zanima me na koju foru je veličina istih 874 fajla i 203 foldera porasla za 0.85gb? Da li je u pitanju neki virus, ili je normalna pojava?
Uključio sam hidden files u foder options, al ne vidim ništa čudno.
Znam za foru da je size i size on disk uglavnom različit podatak, ali uvek se radi o par mb...
Koje je vaše mišljenje?

Poslednja izmena:
Naime na dvd narezujem folder veličine 3.28gb. To je veličina fajlova koji su presnimani sa dvd-a na komp, i koje prikazuje propertis prozor.
Zanima me na koju foru je veličina istih 874 fajla i 203 foldera porasla za 0.85gb? Da li je u pitanju neki virus, ili je normalna pojava?
Znam za foru da je size i size on disk uglavnom različit podatak, ali uvek se radi o par mb...
Koje je vaše mišljenje?
Mislis Show Hidden files.Probaj svaki fajl koji treba da narezes idi na desni klik pa propertis,pa saberi koliko ima.Ima nekad da pokazuje manje kolicinski podataka nego sto prikaze,jer se i meni desavalo da nesto hocu da narezem i po pokazateljima ima mesta za CD,a kad ubacim podatke onopredje u cevenu zonu i obavesti da nema dovoljno mesta na CD-u.tako sam sabirao njihove podatke aplikacija i dodataka sto idu uz njih,pa posle tako na propertis i bude popri;icne razlike.Veruj mi i ja sa googlao,ali nisam nasao konkretan odgovor.

Koje je vaše mišljenje?
fajlovi na disku i hardu nisu isto i ne zauzimaju isti prostor mnogo zavisi gde i na koji deo harda učitava fajl uzmite malo knjige u šake i naučite kako se slažu podaci na hdd i šta je MBR i klasteri i sektori pa će vam biti mnogo jasnije - mnogo mi je da držim predavanje ovde o tome

a zašto vi odgovarate na post ster 3 godine?
Pogledaj malo bolje .Covek nije otvarao novi post vec nastavio na prethodni.

- - - - - - - - - -

Jedno pitanje... Da li vi to prženje (snimanje) CD/DVD-a zovete narezivanje? :eek: CD/DVD koji se snima kod kuće snima se kemijskim putem, dok se tvornički snimani diskovi snimaju mehaničkim putem
Pa da,mi nemamo przilicu vec DWD rezac-citac.

Back