Problem, a problema nema (imaju ga samo neki)

pa i Krivu Reku su upalili neki koji su bili po nemackim uniformama a govorili srpski..zatvorili sve koji su se tu nasli..i zene i decu i starce u crkvu i zapalili..
znaci to je problem protiv koga se MORAMO izboriti..da prestanemo sebi biti najveci krvnici..

Upravo tako Navar, upravo tako. To i danas radimo, samo što niej rat, pa ne možemo da otvoreno potkažemo ili ubijemo komšiju da bi ga opljačkali, pa se služimo perfidnijim sistemima. To se mora saseći u korenu. Recimo da se počne od korupcije, kad odeš na šalter u svom gradu, a "prijatelj" ti kaže da se to može brže odraditi uz podmazicvanje. Kad polomiš takvog čoveka tu na licu mesta, pa ga prijaviš, pa ga i panduri polome, a i njegovog šefa i advokata, pa ga sud osudi na robiju, e tad ćemo krenuti da se krećemo na bolje.

Ovo mi je najbolje.
Cementaru u Futogu kupili Francuzi, pa ponudili veliku lovu onima koji hoce dobrovoljno da odu. Lencuge se polakomile iako su ih kolege odvracale, ovi pokupovali luksuzne automobile, spiskali sve, pa sad traze da ih prime nazad. Jos zameraju ostalim radnicima sto ih nisu sprecili.
Kad samo pomislim na te koji su omastili brke na raznoraznim privatizacijama. Procitala sam da je jedan bracni par dobio 500 000 €. Koje razbacivanje para!

Седи један

pa i Krivu Reku su upalili neki koji su bili po nemackim uniformama a govorili srpski..zatvorili sve koji su se tu nasli..i zene i decu i starce u crkvu i zapalili..
znaci to je problem protiv koga se MORAMO izboriti..da prestanemo sebi biti najveci krvnici..

ФОЛКСДОЈЧЕРИ ДОНАУШВАБЕ ЗАТО СМО ИХ И ПРОТЕРАЛИ

da ne pominjem spoljlnopoliticke aspekte ove vlasti koja je po svojoj sustini antisrpska..i ne radi u interesu OVE zemlje..i OVIH gradjana u njoj..vec za interese hrvatske slovenije..nemacke francuske pa i albanije..*** to je jasno ko dan svakom ko ima bar pola otvorenog oka..*** sistemastki se unistava sopstvena privreda ..sopstveni finansijski sistemi..i tako je gradjanin ove zemlje doveden u situaciju da bude SRECAN sto radi za nekog nemackog italijanskog francuskog dripca za 200E..dok taj dripac bere extra profit ..jer radnu snagu..jednostavno NE MORA da plati vise..
da ne pominjem i to hasko obaveizvanje..
jer po logici stvari..ako sloba seselj ili bilo koji drugi srbin u hagu ne bude kriva za to sto ga terete..onda je u ocima svetske javnosti..amerika i nato..kriminalci..u skladu s tim..srbin u hagu MORA biti osudjen..da bi se sve sto su cinili godinama unazad naslo opravdanje..
jednostavno interes Srbije da bude jaka stabilna i razvijena zemlja u kojoj se normalno zivi..u suprotnsoti je sa interesima evropske unije nato i amerike..
pomenucu samo jedan od ciljeva nato bombardovanja..kada su ciljevi prosireni na tzv 3 nivo ..cilj je bio unistiti srpsku privredu tako da ne moze da se oporavi bez spoljne pomoci..imas o tome dosta snimljenih emisija na youtube..koje su radili nemci i koje su emitovane po nemackim televizijama..recimo ARD..pa cak i o tome kako je nemacka BND jos 60ih uspostavila kontrolu nad hrvatskim i slovenackim nacionalistima..obecala im nezavisnost ako se u potpunosti potcine i rade kako im se naredi
da ne trubim dalje..
ovo je toliko istinito da boli....

Nije to baš tako jednostavno....prosečan Srbin je polupismen ili funkcionalno nepismen...može se zaključiti to i po gomili gramatičkih grešaka i na samom forumu, o načitanosti da ne pričam....slabo obrazovanje naroda je glavni adut svake dosadašnje vlasti i nešto što vlast maksimalno koristi....ne možeš tako generalizovati...poenta je da Srbi nemaju dovoljno znanja da shvate kojim ih putem gura vlast...mene čudi da nemaju ono osnovno osećanje pravde...da li je nešto pravedno...a što svakodnevno osećaju na svojoj koži.

tacno...samo da dopunim....za vlast ocigledno rade psiho timovi koji tacno imaju sistem da dopru upravo do polupismenih i nepismenih...u cilju njihove manipulacije...ja drugacije ne mogu da objasnim ponasanje biraca u srbiji.....a vlast je obesmislila posten rad i njegove vrednosti....na ceni su druge osobine---beskrupuloznost,malogradjanstina,besramana kradja,bezosecajnost za probleme komsije,prijatelja--takoreci opsti moralni pad drustva.....

tacno...samo da dopunim....za vlast ocigledno rade psiho timovi koji tacno imaju sistem da dopru upravo do polupismenih i nepismenih...u cilju njihove manipulacije...ja drugacije ne mogu da objasnim ponasanje biraca u srbiji.....a vlast je obesmislila posten rad i njegove vrednosti....na ceni su druge osobine---beskrupuloznost,malogradjanstina,besramana kradja,bezosecajnost za probleme komsije,prijatelja--takoreci opsti moralni pad drustva.....

Državu nam vodi psiholog. Šta misliš da mi je primarna delatnost?

Znam :lol:
Samo, ja ne generalizujem naš narod i karakterišem ih lopovima...
Govorim o našem neverovatno tolerantnom mentalitetu (koliko god to nekom zvučalo smešno) i narodu koji ne želi da uči, sazna, bori se za svoja prava (jer i ne zna koja su mu iz navedenih razloga)
Generalizujem u tom smislu...zato nam se sve ovo dešava...
Ja bih ovo nazvala lenjost.
Hoće Srbin sve, al' na tanjiru.
Ako neko drugi može da sredi i državu i vlast i ekonomiju i za njega lično sve zahteve i žalbe da preda i oko svega da se iscima, onda OK, hoće Srbin, što da ne.
Ali da on ima maximum koristi uz minimum uloženog rada.

Kod nas je još uvek vest u novinama (i na forumu) kad se organizuju školska deca da skupljaju đubre pred reke ili meštani sela da podignu crkvicu. Ebt, ne možeš u zgradi da organizuješ ljude za krečenje ulaza, ko da drugome treba da okreči, a ne sebi. Nije to normalno.

ma kakav psiholoshki rat..
tadic je retard kome u normalnoj zemlji ne bi dali ni ovce da chuva lol
njegov"uspeh"je u tome shto nema apsolutno nikakvu alternativu jer je sve politichke protivnike kupio
mi smo jednopartijska zemlja bili i pod slobom a ostali i posle"demokratskih"promena 5.oktobra
situacija je do te mere komichna da nekim sluchajem 90% izashlih na izbore glasa za tomu ili chedu ili one radikalske idiote opet bi u nekoj"kolaiciji"posle izbora zuti imali svu vlast lol
a i jak uspeh je voditi ovu ruiniranu zemlju da tone i dalje
to samo oni najveci partijski poltroni i crvi mogu time da se hvale kao "pobedio"nekog tamo drugog slepca koji mu nikad i nije bio stvarna pretnja nego imitacija alternative
jeste da je ova zemlja puna budala ali na jednu te istu foru da te zayebu n-puta je nemoguce shto ovi poslednji mini-probni balon izbori za opshtine pokazuju
35-38% upisanih izadje..missim o chemu mi tu onda prichamo?
kakva pobeda bilo koga kad maltene 2/3 biracha ne zeli da glasa ni za koga jer kapira da tu nema nikakve razlike
zuti josh uvek jedre na tom tzv."civilnom sektoru" koji preko medija ispira mozak nebulozama sumiranim u"evropa nema alternativu"
ali na veeliku zalost kupljenih otpada postsocijalizma "evropa" se ne jede
zato sad ubrzano i osnivaju te iinstaant seljoberske stranke tipa SNS i gej21 da navataju na to josh par budala ba da im bude osiguranje za postizbornu koaliciju kad izduvaju na sledcim izborima

Poslednja izmena:
ja sam Srbin..i moja drzava je Srbija..i ja prihvatam kao sebi ravnog svakog ko zivi u ovoj zemlji i u potpunosti je priznaje kao svoju..ma koje nacionalznosti da je..bio on madjar rumun..cak i albanac..meni smetaju oni koji u ovoj zemlji zive a ne priznaju je kao svoju..pa tako imamo 100 000 crnogoraca u beogradu koji ne priznaju srbiju za svoju zemlju na primer..a u njoj zive..u njoj rade..u njoj im i deca zive..u njoj su im i dedovi ziveli..
e takvi ljudi zasluzuju samo i iskljucivo ..prezir

slazem se potpuno...najgori su oni koji imaju 2 drzave i mogu da biraju....nisu u sustini verni ni jednoj...tuzno za njih ali i za nas....

Pa slažem se, ali...zvučaću kao Dalibor...zar opet to nismo mi dozvolili?
JESMO, NAŽALOST! Imam i konkretan primer iz ličnog iskustva, koji nije za forum...gde se pokazalo da Srbi nemaju hrabrosti da se uhvate sa takvim problemom u koštac...kao i sa većinom problema...samo ćute i trpe

Studentski domovi, školovanje, funkcije...sve je to odliv para iz budžeta

studenske domove kontrolisu crnogorski studenti od kad ja znam za sebe....prvi su poceli sa korupcijom na fakultetima...kontrolisu menze.itd..a drzava ih stavila u isti polozaj sa nasim studentima...kazu reciprocitet sa podgorickim fakultetima ?????? pa dal ima 3 studenta iz srbije u podgorici ???? VS im besplatno vrsi kontrolu vazdusnog prostora itd...al je crnogorac mora da je funkcioner....secate se izjave bivseg ministra jocica kad se crna gora odcepila---na pitanje novinara oce li traziti srpsko drzavljanstvo---covek odgovara da nece i ne pada mu na pamet....i sta reci ...kad je moguce u srbiji biti i ministar a nemati drzavljanstvo....

Nesto razmisljam a i vidim, nisam slep. Ljudi dobijaju otkaze, nekakvo siromastvo, jedva zive. A da je to tako kao sto se prica, ne verujem da je neko toliki idiot da bi si to uistinu dozvolio i trpeo takvu vlast.

Izgleda da je ovaj narod daleko od siromastva.
Izadjete na ulicu a na ulici debele guzice, turisticki aranzmani svi prodati i da ne nabrajam dalje. Tako nesto siromasan covek sebi ne moze priustiti.

Sta mislite da li na kraju ipak siromasnih ima najvise oko 10 posto?

Има и више од 10% али изгледа ми гледамо само оне који иду на лјетованју док сиромаштво неможемо видети.А где чемо видеи те лјуде кад осим нјиве и немају где да иду.

Nesto razmisljam a i vidim, nisam slep. Ljudi dobijaju otkaze, nekakvo siromastvo, jedva zive. A da je to tako kao sto se prica, ne verujem da je neko toliki idiot da bi si to uistinu dozvolio i trpeo takvu vlast.

Izgleda da je ovaj narod daleko od siromastva.
Izadjete na ulicu a na ulici debele guzice, tur
isticki aranzmani svi prodati i da ne nabrajam dalje. Tako nesto siromasan covek sebi ne moze priustiti.

Sta mislite da li na kraju ipak siromasnih ima najvise oko 10 posto?

Bez' bre!!!

Back