S_K_V_O
Iskusan
- Poruka
- 6.181
to je ok...ta kampanja mi se mnogo svidja...tacnije bila sam odusevljena kad sam je videla...tvoja predstava propagande nema veze sa onim na sta ja mislim... ja recimo mislim vise na stvari tipa rekalmmne kampanje kompanije DOVE... nista agresivno, nego da se uobicajena ljudska tela (koja nisu manekenska) mogu videti i na drugim mestima, osim u politickim emisijama.

ne toliko zbog anoreksije...nego generalno zbog ljudi koji su optereceni tezinom i izgledom i muce sebe (iako to ne prelazi u bolest) da bi to postigli...promovise se dobar izgled po svaku cenu...od mrsavosti, preko plasticnih operacija do mode...
i tacno je da je nesto trigeruje bolest, uvek...po onome sto sam ja procitala zivotne okolnosti koje su vezane za individuu (npr. obicno smrsaju pa im neko kaze kako dobro izgledaju; jedna devojka je raskinula vezu i srozalo joj se samopouzdanje, a ujedno je prestala da jede; jedna se kada je zatrudnela opteretila izgledom jer joj je muz bio sa bivsom misicom (to joj je bila druga epizoda anoreksije - crta tih ljudi je, izmedju ostalog, da vape za prihvatanjem))...ali prvenstveno dolazi iznutra... e onda na scenu stupa proana...koja to podrzi...
a opet, na ovoj temi se samo ukazuje na taj spoljni faktor. i retko ko uopste hoce da procita neki strucan tekst i da se udubi u razloge. i da shvati dubinu i tezinu te bolesti, a mnogo je teska, sa proanom ili bez nje.

sve me to podseca na slucaj mog dede koji je bolestan od depresije, a kome kazu da bi mu bilo bolje da proseta jednom dnevno, ali je on lenj, pa eto nece.
Poslednja izmena: