PROANA??????

ovako.
bila sam ironična jako u prvoj rečenici,
ali u drugoj i ne.. žao mi je, helen je u pravu i ovakva tema treba da postoji i sve.. ali je činjenica da se pretvorila u.. ono... u šta se sve bolne teme ovde pretvore =(
što bre ljudi, što?

u još jedno ono o tome kako su debeli(!) ljudi vaki i naki
a kako mršave treba namlatiti, pa da im dijete više ne padnu na pamet..
vašar primitivizma, ja da ti žemka..
ah, da i nezaobilazno pedu j. lo....

pa ja lepo pisem
al mene niko ne cita
ili bar ne shvata ozbiljno

kada bi svako seo pa pogledao sebe
ne bi imao kada da gleda tudje bolesti
nego svi imaju resenja za nekog drugog
i najbolje znaju kako bi oni kad bi bili
drn zvrn
ali i ovo nije tamo neka rupa na saksiji

ja se brate palim na samu sebe
i na moju nazovite je mrsavost
i dobro mi je
i nosim sve usko da se vidi da sam ko
glista
ili virsla, kako ko izvoljeva,al meso je meso

i meni lepo

i ajd da vidim ko ce da me izmlati
nego,naviklo to da mlati praznu slamu

hihi vidi struju sto
sto mu dala po chukanju
e struki struki
barabo jedna!

pretvorila se u gomilu plitkih i neodmerenih komentara.
od cesto promasene teme,
preko ljudi koji se hvale se svojom kilazom (a jedu sve),
onih koji se bez ikakvog razumevanja podsmevaju bolesnim ljudima, zgrazavaju se i kritikuju ih,
a koji su samo mala podkategorija pametnjakovica (iju, c c c).
tu su recimo i radoznali koji bi da saznaju ko je to ovde bolestan od anoreksije.
da ne nabrajam dalje...
zar nije poenta da se nesto nauci, razume, udje u sustinu problema; mozda se nekada neko od nas susretne sa ovom bolescu...a sa druge strane pokaze neka ljudskost i briga za drugo ljudsko bice...jer, na ovom forumu i temi su pisali ljudi koji su bolovali od anoreksije...a neko ko je bolestan mozda i cita ovo. a ovde se od jedne ozbiljne teme pravi jeftin cirkus i zabava.

nije obavezno da svi koji su tanani boluju od anoreksije
i povracaju
Prema onome što sam do sada videla i zaključila, svako ko je "tanan" ili boluje od anoreksije (pa i bulimije) ili je sklon tome..... stvarno.

I sada sam počela da pizdim zbog određenih događaja. Nije što me lično dotiču ali me dovode u situaciju da nekoga napušim i išamaram, a maksimalno se suzdržavam.

zar nije poenta da se nesto nauci, razume, udje u sustinu problema; mozda se nekada neko od nas susretne sa ovom bolescu...a sa druge strane pokaze neka ljudskost i briga za drugo ljudsko bice...jer, na ovom forumu i temi su pisali ljudi koji su bolovali od anoreksije...a neko ko je bolestan mozda i cita ovo. a ovde se od jedne ozbiljne teme pravi jeftin cirkus i zabava.
Prema bolesti imam razumevanje i doživljavam je kao vrstu mentalnog oboljenja. Ne zavisnosti, ne opsesije, ništa manje od mentalnog oboljenja. Ipak;

ne znam da li si imala kad priliku da razgovaraš sa tim ljudima i da se ubeđuješ sa njima, da ih slušaš kad ne znaju kako svaki TVOJ gram kritikuju i smatraju suvišnim dok uistinu samo imaju problem u glavi, da slušaš komentare o tome kako je hrana koju jedeš toliko masna da bi se oni ispovraćali, da je jedno kuvano jaje nešto što u njima izaziva gađenje i dok te gledaju kako jedeš, njima se povraća..... ne znam da li si kad pokušala takvoj osobi makar izokola, ono..... u radijusu od 100 metara :D reći da ima problem i ne znam da li si se suočila sa njihovim ogavnim agresivnim negiranjem?

Sve je to meni lično jako iritantno i uopšte ne mislim da je do mene, mislim čak da se izuzetno dobro nosim sa time. Ali razumevanje za takve ljude se negde u razgovoru s njima prilično..... izgubi :neutral:

cekaj
ti kazes da oni imaju problem sto ti jedes mnogo
i kaloricno
i trazis da te shvate jer je tebi to tvoje stanje normalno
a njihove potrebe za drugacijim ne razumes
zar tebi nije tu nesto cudno?
upadam ja sad u taj neki intimni razgovor
sklona povrsnom citanju
ali evo ovo me bas zanima

Је л' ове причамо о праву на лични избор и пропагирање истог?
Ок.
Лични избор је и наркоманија, и наркоману је такође лепо када се фикса...и наркоман такође умире од своје болести као и анорексичар...

И сутра треба да кажемо деци: ако је вама лепо, ок?

Ало, људи, реч је о БОЛЕСТИ, не о томе ко шта воли да једе или какви му се физички облици тела више допадају...

И коме је лепо што је болестан?

Да додам: говоримо о људима који болују од болести зване анорексија, а не о људима који су мршавије грађе (и сама спадам међу њих)...

Poslednja izmena:
Ne želim da razgovaram (trenutno) sa nekim kome je važnije da se predstavi na forumu kao mastermind umesto da razgovara o temi koja mi je i iritantna i zanimljiva i odvratna u isto vreme. Kad definišeš svoj stav rado ću ti odgovoriti na pitanja da li ja sa svojih 49 kila jedem masno i kalorično i kakve ima veze da jedem, ako mi dobro stoji... a ni zdravstvenih problema nemam, bar ne tog tipa.

Back