PROANA??????

Mislim da u osnovi i jeste problem muskarac, kad zena ne nadje muskarca mkisli da je ona kriva, tj. njen izgled. A shvatila sam da to nije uvek tako i to na osnovu licnog primera, kad sam najbolje izgledala, u mladjim danima, a jesma bas bila dobra ribica, nisam mogla da nadjem decka lako. Ovo nije hvalospev o sopstvenom izgledu, vec realnost, ali tad sam mislila da nisam zgodna i pored komplimenata, zbog gradje koju je oblikovao sport, znas ono nisam bila kao vecina devojaka sa kojima sam se u to vreme druzila. Naknadno sam shvatila da je problem u mom dugackom jeziku, mojim stavovima, mojim kriterijumima i svemu sto nije vezano za izgled. Pogresni muskarci i to je to, hteli su da budem ono sto nisam. Ali valjda iskustvo ide sa godinama, a sporije ucim stvari vezane z amusko-zenske odnose.

Nisam do sada videla ovu temu
i sada sam sat vremena provela
citajuci, gledajuci slike i vedea sa tih sajtova
a sta reci...jos sam pod utiskom..
Ne mogu da verujem da nekome logoraski izgled moze biti privlacan
i ne mogu da verujem da modne agencije uposljavaju te bolesne devojke
(da ne kazem nakaze)...

Slučajno nabasah na jedan od sajtova Proana pa sam se setila da je bila tema
Evo tabele idealne težine u odnosu na visinu.
Catégorie Poid idéal:
1m50= 32 kg
1m55= 35 kg
1m60= 38 kg
1m65= 41 kg
1m70= 44 kg
1m75= 47 kg
1m80= 50 kg
Saveti na sajtu su blago rečeno nemoralni: između ostalog i kako dobro prikriti gladovanje.
Uh pripade mi muka :(

:eek::eek::eek:

Ужас! Требало би да имам 46 кила???:eek:
Немогуће!

Па има везе са допадањем другима и са допадањем себи, тачније са прихватањем себе.....
Мислим да има и везе са (не)прихватањем сопствене сексуалности....
ja citala sinoc na ana focude kako ne vide...mada je cudjenje potpuno razumljivo...to je bolestan um, potpuno poremecena percepcija stvarnosti...
i ja mislim da takva (i svaka) autodestruktivnost ima veze sa nedostatkom ljubavi prema sebi - ogromnim manjkom samopozdanja, nedostatkom ljubavi prema sebi, neprihvatanjem sebe i posledicnim samokaznjavanjem...vecini se problem pojavio nakon nekih dogadjaja koji su to samopouzdanje poljuljali...
secam se i da je anakin je takodje rekla da je citala se neprihvatanje seksualnosti javlja kao posledica poremecenog odnosa sa majkom i pojave zenskih (majcinih) karakteristika...
devojke su navodile da uzivaju u osecaju potpune kontrole nad svojim telom koje im to pruza...
gotovo sve govore kako su veliki perfekcionisti - mozda je problem u prevelikim ocekivanjima okoline koja ne mogu nikada do kraja da ispune? a anoreksija im, pak, daje taj privid potpune kontrole nad bar necim...u zivotu?

to je bolestan um, potpuno poremecena percepcija stvarnosti...
neprihvatanje seksualnosti javlja kao posledica poremecenog odnosa sa majkom i pojave zenskih (majcinih) karakteristika...
devojke su navodile da uzivaju u osecaju potpune kontrole nad svojim telom koje im to pruza...
anoreksija im, pak, daje taj privid potpune kontrole nad bar necim...u zivotu

Sve si lepo objasnio,kao sto je i psihijatrija objasnila taj poremecaj licnosti.
Dodala bih jos i pojam "iskrivljenog ogledala",te devojke sebe u ogledalu i dalje dozivljavaju kao da su debele,one i ne vide svoju pravu sliku i koliko su daleko otisle.

Ako se moze zakljuciti iz tvojih postova na onoj temi (sad bi bilo dobro da me ne mrzi da citiram), nisi ti daleko od ovog....:u svakom slucaju dajes svoj nesvesni doprinos. :D

Sta si ti zakljucila vise govori o tebi nego o meni. ;)
Ako nisam debela,znaci da sam anoreksicna :ok:
Ti si jos jedan dokaz koliko su ljudi na ovom forumu bukvalisti.
Nisam ja anoreksicna a ni debela.
Ja sam normalno uhranjena,postoje i takvi ljudi.

I kada sam već slučajno naišla na sajt za anoreksičarke, rekoh hajde da vidim i sajtove za bulimičarke kad ono:

(odgovor nekoj devojci koja je pitala kako da izazove povraćanje)
Ne znaš da izazoveš povraćanje? Pa kakva si ti bulimičarka?! Jedna prava bulimičarka mora da se snadje i da sama nadje način!:eek:

Nagrdiše je što nije dovoljno kvalitetna bulimičarka :roll:

Ostatak saveta je isti: kako potrošiti što više kalorija i kako što manje jesti uz obaveznu napomenu da je važnije biti mršava nego zdrava, da nećeš biti voljena ako nisi mršava i da nikada nisi dovoljno mršava.

I mi se posle čudimo kad jedna devojčica od 15 godina podlegne ovakvom ispiranju mozga :(

Poslednja izmena:
Nisi me razumela. Kako izgledas nemam pojma (mozda si i debela), ali mentalno zvucis ko ove propagandne poruke sa sajtova. :D
Zato sto sam rekla da ne bih bila sa nekim ko je debeo i da se Beyonce na onoj slici malo ubucila?
Lep zakljucak :)
Evo priznajem...Ja sam Nina..i ja sam...ovaj..ja sam...anoreksicna :lol:
Hoces da ti posaljem sliku na pp?

I
Ostatak saveta je isti: kako potrošiti što više kalorija i kako što manje jesti uz obaveznu napomenu da je važnije biti mršava nego zdrava, da nećeš biti voljena ako nisi mršava i da nikada nisi dovoljno mršava.

I mi se posle čudimo kad jedna devojčica od 15 godina podlegne ovakvom ispiranju mozga :(
Uzas...
To su sve ektremi.
Danasnji mediji umesto da neguju kult zdravlja,oni propagiraju kult lepote.
Oni devojkama,zenama ne govore da treba da obracaju paznju na kilograme zbog svog zdravlja,nego zbog lepote,nece biti voljene ako su debele.

Da se ne lazemo, gojaznost nije zdrava. Ali postoji veeeeeeeelika razlika izmedju gojaznih osoba i nekoga ko ima celulit na dupetu a normalne je kilaze.

Ove dve stvari se u medijima cesto izjednacavaju...

Sto se tice Beyonce, ona ne moze, i ne treba da bude Kejt Mos. Sad cu da zvucim politicki nekorektno, ali crnkinje imaju jace butine i guzu, to je normalna gradja. Ako se ugojila nek se ugojila (prica se da je trudna), ali da bude daskara ne moze nikako.

Uzas...
To su sve ektremi.
Danasnji mediji umesto da neguju kult zdravlja,oni propagiraju kult lepote.
Oni devojkama,zenama ne govore da treba da obracaju paznju na kilograme zbog svog zdravlja,nego zbog lepote,nece biti voljene ako su debele.
nažalost, globalni fenomen i stvarno ne znam u čijem je to interesu???

U redu je da neko vodi računa o kilaži i zbog lepote, zašto da ne, ali ovo ne da nije lepota nego je horor, a drugo pošto mediji definišu šta je šta u svim oblastima pa i ovde na kraju će biti ovo biti promovisamo kao lepota.

Manekenke stvarno nekada izgledaju grozno, kao da njihov izgled kreira neko ko mrzi žene.

Ipak ako pogledate izbor za mis, one devojke nisu mršave već odlično izgledaju. Kako to da takva kilaža nije ideal već kost i koža?

Mogu samo da zamislim sa kakvim se osećajem krivice muči jadno petnaestogodišenje dete zato što jede, tj zato što ima nagon za životom. :sad: To je sukob dve vrlo jake potrebe: biološke, da se hrani i živi i sa druge strane potrebe za ljubavlju (tj. njenim manifestacijama, pohvalom, divljenjem, prihvatanjem).

Da se ne lazemo, gojaznost nije zdrava. Ali postoji veeeeeeeelika razlika izmedju gojaznih osoba i nekoga ko ima celulit na dupetu a normalne je kilaze.

Ove dve stvari se u medijima cesto izjednacavaju...

U medijima da.
Ali zasto bi neku prosecnu srpsku tinejdzerku trebalo da zanima sto Beyonce prozivaju zbog celulita.
Beyonce je javna licnost,kakve veze ona ima sa nama smrtnicima.
A i primetila sam da su sad muskarci poceli da primecuju celulit kod svojih drugarica,devojaka...
smesni su

Ekstremi bas tako... a mnogima je vidim svet ili crn ili beo; na slikama sam ja + / - 3, 4kg. I jedno i drugo spada u normalno s tim sto se meni licno na meni vise dopada kad imam manje nego kad imam vise; na temi "debela, a lepa" se diskutovalo o sopstvnom dozivljaju sopstvenog tela, nas par je konstatovala da je najlepse - normalno uhranjeno i po mogucstvu zategnuto redovnim umerenim fizickim aktivnostima, ostatak se nasao prozvan ne znam cime i evo odmah teme o anoreksiji... koja je bolest, bas kao sto je i prekomerna gojaznost bolest. I rest my case stvarno, ako je nekome anoreksija izgovor za prekomerno debljanje onda je to van moje moci poimanja razumnog.

Ekstremi bas tako... a mnogima je vidim svet ili crn ili beo; na slikama sam ja + / - 3, 4kg. I jedno i drugo spada u normalno s tim sto se meni licno na meni vise dopada kad imam manje nego kad imam vise; na temi "debela, a lepa" se diskutovalo o sopstvnom dozivljaju sopstvenog tela, nas par je konstatovala da je najlepse - normalno uhranjeno i po mogucstvu zategnuto redovnim umerenim fizickim aktivnostima, ostatak se nasao prozvan ne znam cime i evo odmah teme o anoreksiji... koja je bolest, bas kao sto je i prekomerna gojaznost bolest. I rest my case stvarno, ako je nekome anoreksija izgovor za prekomerno debljanje onda je to van moje moci poimanja razumnog.

:worth:

Smorila sam se,kao da pricam u prazno,ali drago mi je da ima nekog ko slicno razmislja,bez uplitanja licnih frustracija :bye:

Back