PRIZIVANJE DUHOVA

• Začetnik teme Začetnik teme TIJANA T
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hmh, pa i nemam ....

izneo sam svoje misljenje o ovome u ranijim postovima na ovoj temi...

cekam da me neko razuveri...

a plasim se da se ne odmaknemo od teme obzirom na prethodnih par postova...
poz

denis123:
zasto mi ljudi uopce trebamo dozivati duhove?

ili zasto se na vasem mjestu bolje ne pitati treba li za covjeka, zaista postojati majmun da bi tvrdio poslje da je nastao od njega?

Ma da, jos jedan normandijac...Dobro si kazao, ajde da zatvorimo temu i diskutujemo o majmunima na Sf forumu, koji nazalost skakucu ovuda...

Smisli brate neko smisleno pitanje pa ga postuj, a ako neznas, pitaj neko dete, smislice ono za tebe...

Nesto si mi sumnjiv....

denis123:
zasto mi ljudi uopce trebamo dozivati duhove?

ili zasto se na vasem mjestu bolje ne pitati treba li za covjeka, zaista postojati majmun da bi tvrdio poslje da je nastao od njega?
mozda zato da si dokazemo da ipak nesto postoji i kasnije poslje ovog zivota,mozda kad bi i to dokazali mozda bi nam bilo lakse zivjeti u ovom zivotu jer bi mozda znali da kad umremo da nas ceka nesto drugo.. :-D mozda :confused:

Sunch4ny:
mozda zato da si dokazemo da ipak nesto postoji i kasnije poslje ovog zivota,mozda kad bi i to dokazali mozda bi nam bilo lakse zivjeti u ovom zivotu jer bi mozda znali da kad umremo da nas ceka nesto drugo.. :-D mozda :confused:

Ja sam mislio samo s tim reci da se nema potrebe dozivati duhovi , nema razloga.
Nije nam Bog omogucio da mozemo to , vjerovatno s dobrom namjerom.

Mislim da bez fizickog stanja tj. tjela neke stvari nisu moguce.
Nemoguce je definirati sebe kao bice i znati tko si zapravo i sta zelis biti ako nisi fizicki.

Vidite i sami da nas na ovom planetu ima 6 miljardi jer ovdje je zivot , tu je i raj i pakao.

Zato i svi dolazimo opet ovdje i mi zapravo i neidemo nigdje, mi smo uvjek ovdje i sada.

Dusa i tjelo jedno bez drugoga nemogu, nije onda zivot u punoj funkciji.

To isto kao i kad se usporedi recimo kao primjer, imas baterije a nemas aparat,dakle jos uvjek nemozes i nemas nista ako imas samo jedno od to dvoje.

Moras imati obadvoje da bi funkcioniralo i imalo svrhe i smisla.
Tako i ovaj nas zivot ovdje slicno funkcionira.

Treba samo logicno razmisljati i nece nikog biti strah od tog duhovnog svijeta i pitati se sto cu poslje, gdje cu.

Nema brige mi nismo zaduzeni za to, to nije nasa briga.
Nase je samo da zivimo ovaj zivot i da stavramo.

I zato se pazite pogotovo onih koji nude usluge za navodno dozivanje umrlih i to jos za lovu , to je sve manipuliranje ljudskim mozgom,
koji je jako lako zavedljiv.
Onaj tko je dobar moze covjeka u trenutku ubjediti u nesto cega nema ili nije.

Nitko nista nemora i nek je svako uvjeren u sta oce al radi se o vasem novcu.

upravu si mislim da mi se svidja ta teorija mozda bi ljudi mogli nac mir i u jedostavnoj logici prirode i drustva umjesto da ga traze u nadnaravnim pojavama ....mozda si u pravu..
makar da bi ja najvise volio kad bi se mogo reinkarnirat jos 100 puta pa da jedan zivot mazem zene drugi pljackam treci samo pijem itd :-D to bi bio logicno najsavrseniji zivot ;) pozdrav

da, samo se onda taj prosti zivot svodi na produzetak vrste ....
sve ostalo je covek svojom inteligencijom i znatizeljom postigao...

a nekako mi samo produzetak vrste i nije toliko znacajan kada ne znam zbog cega se produzava...da bi mogla da se jos produzi ???

hmh...
mislim da nije lose istraziviati...razmisljati ..pa cak i umisljati stvari kako bi nas mozak evoluirao...do neke granice kada cemo moci da kazemo da su to ili gluposti ili se smejati preostalim skepticima....

poz

Sunch4ny:
upravu si mislim da mi se svidja ta teorija mozda bi ljudi mogli nac mir i u jedostavnoj logici prirode i drustva umjesto da ga traze u nadnaravnim pojavama ....mozda si u pravu..
makar da bi ja najvise volio kad bi se mogo reinkarnirat jos 100 puta pa da jedan zivot mazem zene drugi pljackam treci samo pijem itd :-D to bi bio logicno najsavrseniji zivot ;) pozdrav

Pa i nekako i bi i bilo logicno da reinkarniras da se opet ponovo rodis,zaboravis sve sta je bilo i opet nanovo sve.
Jel tko bi htio zivjet vjecno u jednom te istom tjelu i ako si sve vec prosao i iskusio inako nekad neznas sta bi vise.

No vratimo se na temu duhovi i spiritualizam, necu reci da ne postoje neke nama nevidljive sile ili energije , postoje al ne u takom smislu u kakvom ga mnogi zamisljaju.

Ja sam dosta citao i proucavao to i pokusavao isto zaviriti u te vise horizonte i ponata je uvjek bila na kraju : "Zivi ovaj zivot ovdje na zemlji" .
Izgleda da smo mi jos jedini koji jos stavramo, jel visa sila koja je nas stvorila ili recimo Bog , nema sta vise stvarati.
S njegove strane je sve vec stvoreno, onaj tko se zabavljao i proucavao sve to shvatit ce na kraju da mi ljudi stvaramo Boga.Mi smo oni koji pomicu univerzum.
U kraljevstvu apsolutnoga je dakako isto sve moguce , al ovo sto mi radimo sve ovdje nemoze doci do izrazaja.

denis123:
Ja sam mislio samo s tim reci da se nema potrebe dozivati duhovi , nema razloga.
Nije nam Bog omogucio da mozemo to , vjerovatno s dobrom namjerom.

Mislim da bez fizickog stanja tj. tjela neke stvari nisu moguce.
Nemoguce je definirati sebe kao bice i znati tko si zapravo i sta zelis biti ako nisi fizicki.

Vidite i sami da nas na ovom planetu ima 6 miljardi jer ovdje je zivot , tu je i raj i pakao.

Zato i svi dolazimo opet ovdje i mi zapravo i neidemo nigdje, mi smo uvjek ovdje i sada.

Dusa i tjelo jedno bez drugoga nemogu, nije onda zivot u punoj funkciji.

To isto kao i kad se usporedi recimo kao primjer, imas baterije a nemas aparat,dakle jos uvjek nemozes i nemas nista ako imas samo jedno od to dvoje.

Moras imati obadvoje da bi funkcioniralo i imalo svrhe i smisla.
Tako i ovaj nas zivot ovdje slicno funkcionira.

Treba samo logicno razmisljati i nece nikog biti strah od tog duhovnog svijeta i pitati se sto cu poslje, gdje cu.

Nema brige mi nismo zaduzeni za to, to nije nasa briga.
Nase je samo da zivimo ovaj zivot i da stavramo.

I zato se pazite pogotovo onih koji nude usluge za navodno dozivanje umrlih i to jos za lovu , to je sve manipuliranje ljudskim mozgom,
koji je jako lako zavedljiv.
Onaj tko je dobar moze covjeka u trenutku ubjediti u nesto cega nema ili nije.

Nitko nista nemora i nek je svako uvjeren u sta oce al radi se o vasem novcu.
Uff,odvikao sam se da chitam hrvatski,tek sad shvatam koliko.A i ti ga brate otezha.
Zar ne mislish da je malo malogradjanski posmatrati svet sa pogledom "Zhivi zhivot na Zemlji i ne pitaj se shta je posle" ? Pa da su svi ljudi bili tako nastrojeni nikada ne bismo napravili nikakvu progresiju!Zamisli da je Luter rekao :"Imao sam san...al necu sad da razmishljam o tome" ???Tako bismo josh valjali kamenje buraz...

jaooo meni konacno argumenti padaju sa obje strane neznam vise na koju bi stranu stao po meni svi ste u pravu ..ali sta ako je nasa svrha na zemlji samo produzetak vrste a igrom slucaja postali smo inteligentniji nego sta bi trebali biti i sta ako za 100 000 postanemo jos inteligentniji i onda stvarno shvatimo kako je jedini nas smisao nazalost ipak produzetak vrste nastao igrom slucaja u supi atoma i molekula i dogurao do ovdje i kad to shavatimo dodje meteor i sjebe zemlju u 100 komadica hehehehe to bi bio jedan pravi mega LOL :-D (nemojte zamjerit malo da se nasalim ali bome nije nemoguce)

momci nadjite neku pricu....poceli ste da smarate,vasi odgovori sta vi mislite o ovome ponavljate 650 puta pa je zeznuto slusati 10000 puta iste gluposti,u pitanju je da li ste kad to radili i to iskustvo ili price...

S

ja sam postavio sto sam imao...i trudim se da nadjem...rekao sam da ljudi pricaju isto po sto puta i na kraju nastane svadja oko misljenja...sto se tice mene eve ti:
Ja sam vidio NESTO. Kazite mi sta sam ja vidio:

"Imao sam tada oko 6 godina.
Jedne ljetne veceri, uoci nedjelje po obicaju otac je upalio kandilo koje je visilo na istocnom zidu pored ikona. Ja i moj stariji brat otisli smo a spavanje u sobu u kojoj je gorilo kandilo. Nakon kraceg razgovora ucutali smo pripremajuci se za spavanje.Nedugo poslije toga mislio sam da je brat zaspao. Meni se i nije spavalo, no sam onako osmatrao po zidovima sobe odsjaj treperenja plamicka sa kandila.
U jednom momentu zacuo sam sitne sitne glasice, kao smijeh. Pogled mi se prikova na kandilu kad imam sta a vidim: oko kandila igraju se neki mali ljudi ili su djeca. Ne znam sta su. U haljinicama zivih boja: crevenim, plavim, zutim, bijelim... Kikocu se, nesto cavrljaju. Prepadoh se i sakrijem se pod jorgan i zatvorim oci. Ali opet badava: i dalje ih vidim. Sav pretrnuo od straha gurnem brata u namjeri da ga probudim. A on nije ni spavao i znajuci sta se desava tiho mi sapnu:"Cuti, vidim i ja."
Ne znam koliko je to potrajalo, mozda nekoliko minuta, malo veselo drustvance oko kandila napusti nasu sobu odlazeci kroz zatvoreni prozor napolje. Jednostavno su prosli kroz staklo.
Kad odose, brat i ja skocimo sa kreveta i brze-bolje istrcimo u kucu gdje su otac i ostala celjad jos sjedili. Brat sve isprica, a otac nas umiri rijecima:
" Ma vidjao sam i ja to, ali vam nisam htio kazivati, jer ne biste smjeli tamo spavati. Ne bojte se, to su mali andjeli i oni su uvijek oko kandila, samo mi njih ne vidimo."
Ja ih od tada vise nisam vidjao, mada sam ih trazio kad god je kandilo bilo upaljeno.
Poslije, kad sam krenuo u skolu, vidio sam knjigu o Petru Panu i slike slicnih "ljudi" koje sam ja one veceri vidio.
Eto, kazite vi meni sad sta smo ja i brat one noci vidjeli?"

ovo sam negde nasao nije moje...poz

S

TIJANA T:

DA LI NEKO ZNA KAKO SE PRIZIVAJU DIHOVI?
DA LI NEKO VERUJE DA DUHOVI POSTOJE?

CULA SAM DA MNOGI PRICAJU O NEKOM PRIZIVANJU DUHOVA,ZANIMA ME DA LI JE NEKO NEKADA PRIZIVAO DUHOVE,AKO JESTE VOLELA BIH DA MI POJASNI.U SVAKOM SLUCAJU HVALA.
Tijana,molim te da ne čačkaš mečku,te stvari su isuviše opasne i ozbiljne.Mnogo ljudi to izbegava da radi,čak i kad zna dovoljno o silama prirode(veštice i mnogi drugi).Za početnike to je zanimljivo,ali cena je uvek isuviše visoka,mnogo viša nego što zeliš da je platiš.Znam to.

jednastvar:
prizivati duhove je veliki greh...jer ta dusa koja se prizove odma ide u pakao...tako kazu,a ti klanovac dont sh*t nego nam prepricaj nesto ili neko iskustvo...ne svi kazete to je opasno i aj cao

S

Jel ti to rekao onaj shaban Constantine ?Nije istina...nema logike...
Ako je Mojsije prizvao i video lice stvoritelja, sto on nije u paklu ?

Evo moje zadnje iskustvo:

U mojoj lokalnoj birtiji, s vremena na vreme se nesto pojavljuje, ne mogu vam definisati...Elem, sve se okolo zamagli, nekako suzi i onda se to pojavi...
Manifestuje se tako sto, kad narucim jos jednu, konobarica-sisulja me tako gleda, kao da je videla duha....onda pocinju predmeti da nestaju...Pivo, koje sam malopre narucio, NESTALO!..Samo prazna flasa ostala...Pare iz dzepa...NESTALE...Samo sitnina ostala...
Onda, probudim se ujutro i ne mogu da se setim kako sam se materijalizovao u krevetu...Sigurno se tu pojavljuje duh nekog starog cugera, koji nema cash s one strane, pa krade meni i mojoj ekipi cugu iz flasa...A mene nesto voli, jer me kroz svoje duhovne dimenzije smesti da pajkim, a ja se ne secam kako, jer mi je objasnjeno da su te dimenzije previse za zivi mozak, pa ne registruju samo putovanje...

Eto...Ja ne mislim da je prizivanje opasno,cak naprotiv...Jurcam nekog s onu stranu da mi sapne brojeve loto-a...Medjutim, svi se prave shabani...Javlja mi se i BRUCE LEE, zahvaljuje mi sto ga ponekad spomenem, ali za loto se pravi lud...;)

jednastvar:
prizivati duhove je veliki greh...jer ta dusa koja se prizove odma ide u pakao...tako kazu,a ti klanovac dont sh*t nego nam prepricaj nesto ili neko iskustvo...ne svi kazete to je opasno i aj cao

S

Evo da ti ja razjasnim...Ova gospoda nemaju strpljenja...
1. Pod cveno ok saglasan - odgovor možda
2. Pod zeleno je nagađanje i to ovde ne prolazi...
3. Pod plavo razumem zašto se nerviraš ali nemoj ovakve stvari ovde iznositi
koje ljude ne mogu proveriti...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back