Privilegije koje su date Srbima iz Republike Srpske

Vreme prolazi Srbija tavori ,korak napred dva nazad. Vlada se vise bavi R.Srpskom,GG,Kosovom,Hrvatskom nego Srbijom,koja se prazni. Zasto je tako,pa jel vladu cine decenijama Bosanci,Krajisnici,Crnogorci...sta ih briga za Negotin,Trgoviste? Daju novac za DRVAR? Sad dali 10m. evra za put do Bijeljine. Alo bre ,Srbija je nasa zemlja! Sve smo vam dali ,malo vam je. Hocete da vladate a sta god se dohvatite propadne. Ne mrzim ih ali me njihova tvrdoglavost nervira.Cast izuzetcima ali malo ih je. Oni iskljucivo glasaju za svoje dok autenticnih domacih i nema.Autohtonih. Srpskog kralja ismejavaju.
Okupiranoj zemlji se plaća porez okupatoru. Šta ti nije jasno?
Sram te bilo!
Plaćam struju kao da je zlato zbog Kosova godinama. Je l' mi žao? Do dana današnjeg mi nije žao. Zaradiću za toliko, al' ću da platim i za nekog Kosovca!

Али се и даље титулише овако

Pogledajte prilog 1563798
Лик који може где хоће у Србији да изабере себи најлепше место да сазида кућу, поносно је зида у Бугојну, у ентитету Федерација БиХ, Босна и Херцеговина.

Nema veze, ali velika većina Srba je sa prostora bivše Jugoslavije u kojoj su Srbi bili većina i koju su mahom Srbi stvorili.
Југословенска идеја је ХРВАТСКА идеја. А то што смо ми Србијанци изгинули (60% мушког становништва) стварајући је, мислећи да бранимо нашу Србију и не знајући да смо искориштени за стварање заједничке државе са Хрватима у којој нам је Србија била буквално укинута, то је други пар кобасица.

Jugoslovenska ideja je srpska ideja.
Не, него хрватска идеја. Југословенство, или ЈугослАвенство како му је ХРВАТСКИ оригиналан назив, изворно је представљало хрватску политичку концепцију којим су Хрвати заправо тежили да ојачају положај своје Хрватске у Монархији односно да Хрвати политички ојачају у односу на Беч као свој тадашњи политички центар, као и да Хрвати национално оснаже у односу на германско и угарско становништво у Монархији, и да тако васпоставе јединство хрватских земаља, а сматрали су да то не може да се оствари без ослобођења односно културног уздизања осталих народа у региону које су сматрали Словинима.

Poslednja izmena:
Скићи ли скичи, грокче ли грокче, арлауче ли арлазче србофобично и аутошовинистичко крдо по Српској, угријале се тастатуре.
Како су паћеници изгледа прескочили терапију ево једна пјесмица само за њих, оно за смирење

A postoje i Srbi iz Hrvatske,Bosne,Crne Gore,Makedonije...iz Cikaga 😂,na tvoju veliku zalost.
Немам шта да "жалим"; рекао сам ти да вам не спорим политичко српство.

То ви изБосне жалите што ми Србијанци постојимо и јер постоји наше органско српство, а које има леп назив СРБИЈАНСТВО.

Не, него хрватска идеја. Југословенство, или ЈугослАвенство како му је ХРВАТСКИ оригиналан назив, изворно је представљало хрватску политичку концепцију којим су Хрвати заправо тежили да ојачају положај своје Хрватске у Монархији односно да Хрвати политички ојачају у односу на Беч као свој тадашњи политички центар, као и да Хрвати национално оснаже у односу на германско и угарско становништво у Монархији, и да тако васпоставе јединство хрватских земаља, а сматрали су да то не може да се оствари без ослобођења односно културног уздизања осталих народа у региону које су сматрали Словинима.
Ideja Ilirskog pokreta bila je jedinstvo Južnih Slovena kako bi se zaštitili od germanizacije i mađarizacije ali nije podrazumevala ujedinjenje Južnih Slovena u jednu državu. Tek će Niškom deklaracijom biti predstavljena ideja da se svi Južni Sloveni ujedine u jednu državu, izuzev Bugara naravno.

Sto onda pobjegose iz Jugoslavije kad im je tako prirasla srcu ta ideja?
Ah,da...bili su ugnjetavani.😂

Немам шта да "жалим"; рекао сам ти да вам не спорим политичко српство.

То ви изБосне жалите што ми Србијанци постојимо и јер постоји наше органско српство, а које има леп назив СРБИЈАНСТВО.

Ti ,kao prvo, nisi nikakav "Srbijanac" i lazno se predstavljas.
Kao drugo,mi smo Srbi i politicki i emocionalno i kako god hoces,i ko si ti da nam to zabranis?

Ideja Ilirskog pokreta bila je jedinstvo Južnih Slovena kako bi se zaštitili od germanizacije i mađarizacije ali nije podrazumevala ujedinjenje Južnih Slovena u jednu državu. Tek će Niškom deklaracijom biti predstavljena ideja da se svi Južni Sloveni ujedine u jednu državu, izuzev Bugara naravno.
Бла бла трућ. Дакле, још једном: Идеја југослАвенства рођена је у хрватским интелектуалним круговима.
И да само још додам да је истина о осећањима која су Хрвати гајили према стварању заједничке државе супротна митовима који се данас пласирају из идеолошких центара хрватске деснице, јер када се распадала Аустроугарске монархија сва хрватска интелигенција је подржавала идеју уједињења.

Бла бла трућ. Дакле, још једном: Идеја југослАвенства рођена је у хрватским интелектуалним круговима.
И да само још додам да је истина о осећањима која су Хрвати гајили према стварању заједничке државе супротна митовима који се данас пласирају из идеолошких центара хрватске деснице, јер када се распадала Аустроугарске монархија сва хрватска интелигенција је подржавала идеју уједињења.
Moraš da navedeš koji to dokument poziva na ujedinjenje Južnih Slivena u jednu državu. Mislim da takav dokument sa hrvatske strane ne postoji.

Sto onda pobjegose iz Jugoslavije kad im je tako prirasla srcu ta ideja?
Ah,da...bili su ugnjetavani.😂
Па наравно да су побегли. Од пројектована Србославије Балканског касапина побегао је свако нормалан. Побегла је чак и Црна Гора, а која је у СФРЈ била "привезак" Социјалистичке Републике Србије.

Nije sva. Neki su se otvoreno protivili zajednici sa Srbijom i nakon stvaranja kraljevine SHS govorili da su Hrvati tu zalutali kao guske u magli.

Nesto mislim da je bio neko iz Sumadije ,Nisa ,Kikinde umesto onih satrapa Slobe i Seselja ,sazalio bi se na narod i ne bi bilo bombardovanja. Isto vazi i za Vucica on je predsednik Srbije ,nije R.Srpske ,Kosova itd..... na prvom mestu da se bavi Srbijom. Godinama niko ga ne zove u posetu u Evropi,osim Francuske gde je morao da kupi 18 Rafala i metro.

Predsednik Republike Srbije je, zapravo, predsednik svih Srba, kao što je Patrijarh svima isto. Mi trenutno imamo predstavnike Srba kao što su Dodik i slično, ali zna i Dodik ko je glavni i kome se okreće. Prosto, ko ne shvata to da smo mi svi jedan narod i da imamo jednu vojsku, taj nije normalan.

A svako ko misli samo na svoje dupe i na "neka uzmu Republiku Srpsku i Crnu Goru, bitno je da je meni u Kragujevcu fino", taj treba da ode na lečenje. Taj bi se odrekao i dvorišta, samo mu ostavi kućni prag, samo njegovo malo da se ispoštuje, ne diraj mu dnevni boravak, evo ti hodnik.

Mali ljudi bez ikakve časti i dostojanstva.

Osobe koje otvaraju ovakve mrzilačke teme i na njima pišu gadarije ne treba posmatrati kao dobre ili loše Srbe, ovakve ili onakve Srbe, već ih treba gledati kao na nesrećnike sa psihičkim problemima koje razdiru destruktivne emocije i niske strasti. To pre svega izjeda njih same. Da li su uopšte Srbi to čak nije ni bitno. Ovaj forum jako zagađuju sa svojim zlom.

Sitničari koji nemaju obraza.

Vučić cijeli život u Srbiji. Kao i Dačić npr. Kakve veze Mica Zavetnica ima sa BiH? Onaj Žigmanov? Vučević iz NS tj Vojvodine.

Какве то има везе ?!? ко се где родио ?!?

Није ни ствар динароидског менталитета, који је расно-антрополошки увек у праву и неће да се мења, неће да призна грешку, није ни ствар динарског егоцентризма да друштво и јавна ствар не меша се културолошки са приватном, није ни ствар што динароиди не знају шта је грађански законик из 1844, када су прешли дрину и 1944. били највећи титоисти, па све то укинули итд, итд, итд...

Има ли шансе да се икада укључи културолошка интелигенција бар код неких динароида црвеног наслеђа, менталитета и сталежа и треба ли коначно да признају - да не знају да направе државу и друштво !!!

Има ли шансе или ће све иструлити њиховом дијаболичном декаденцијом - када ће пушка да ради устанком ?!?

Највече дијаболе досада, се појављују у 3.генерацији црвеног сталежа - готово па правило бахатости !

Шта ће бити у четвртој генерацији ?

Па наравно да су побегли. Од пројектована Србославије Балканског касапина побегао је свако нормалан. Побегла је чак и Црна Гора, а која је у СФРЈ била "привезак" Социјалистичке Републике Србије.
Nikada Milošević nije imao ideju da stvori Veliku Srbiju. To je Šešeljev projekat koji niko od ozbiljnih političara na vlasti u Srbiji nije shvatao ozbiljno. To nije bila državna politika Srbije 90-ih.

Nikada Milošević nije imao ideju da stvori Veliku Srbiju. To je Šešeljev projekat koji niko od ozbiljnih političara na vlasti u Srbiji nije shvatao ozbiljno. To nije bila državna politika Srbije 90-ih.
Naravno. Milošević je bio toliko zaluđen jugoslovenstvom da je nakon raspada SFRJ državnu zajednicu Srbije i CG prozvao Jugoslavijom.

Back