Privatni vrtići u Novom Sadu-pomozite...

mini_me

Iskusan
Poruka
6.119
Da li je moguće da nema teme ovde o privatnim vrtićima u NS? :eek: Ja nisam ništa našla pa ako im a vi me spoj'te s temom :mrgreen:
Uglavnom, koji privatni vrtići ovde postoje, kakvi su, kakvi su vaši utisci o njima, roditelja čija deca pohadjaju jel... Što više info biću vam zahvalnija jer bi trebalo da već sad razmišljam na tu temu, važno mi je, ne bih da omašim :roll:

Dakle, fala na učešću unapred :)

ja sam bilasokirana kada sam, trazeci vrtic za svoje dete naisla na jedan u ul. valentina vodnika ( sada ga vise nema) koji nije imao dvoriste. ja ne znam da li sam ja previse zahtevan roditelj sto trazim da moje dete ima adekvatne uslove i da izadje na vazduh bar na pola sata za tih 8-9h sto provede u vrticu. meni je ovo bilo uzas...jos kad uzmem u obzir da se cena privatnih vrtica ne razlikuje mnogo onda imam pravo i da izaberem najbolje. moje dete je islo u vrtic Svitac u Sr. Kamenici i bila sam prezadovoljna.

Ja sam jedno vreme drzala radionice deci iz privatnog vrtica Skoligrica, na Novom naselju.Naime, to je englesko-srpski vrtic. Mali, ali topao, i sladak.
Deca su zajedno, u uzrastu od 3 do 6 godina, i svi se divno slazu.Raduju se svakom danu. Zajedno slusaju divne price, uce engleski..

Vaspitacice su takodje dobre, i prijatno je saradjivati sa njima.

Ja sam jedno vreme drzala radionice deci iz privatnog vrtica Skoligrica, na Novom naselju.Naime, to je englesko-srpski vrtic. Mali, ali topao, i sladak.
Deca su zajedno, u uzrastu od 3 do 6 godina, i svi se divno slazu.Raduju se svakom danu. Zajedno slusaju divne price, uce engleski..

U Školigricu bih bez razmišljanja ali ne primaju decu ispod 3 god :(
Da ne znaš možda da li Žil Vern prima decu do 3 god ili ni oni?
I još nešto! :lol: Nemam koga da pitam... Da li znaš bilo šta o vrtiću Puž?Na sajtu mi deluju prilično dobri, organizovani...

U Školigricu bih bez razmišljanja ali ne primaju decu ispod 3 god :(
Da ne znaš možda da li Žil Vern prima decu do 3 god ili ni oni?
I još nešto! :lol: Nemam koga da pitam... Da li znaš bilo šta o vrtiću Puž?Na sajtu mi deluju prilično dobri, organizovani...

Izvini što kasno odgovaram. Verujem da ti je važno, a juče nisam bila u mogućnosti da ti pišem.
Vrtić Žil Vern prima decu mlađu od tri godine. Drugarica je tamo radila te radionice.
Beskrajno je uživala sa njima i svakako ih preporučuje.Mislim da je slatko i to što od malih nogu uče francuski. Divan je jezik.

Nažalost, o vrtiću Puž nemam nikakve informacije. Te tu ne mogu da ti pomognem.

Javi šta si odlučila, i ako ti nešto ustreba.

Moje dete je islo u dva privatna zabavista, prvo je bilo na NN, zaboravio sam kako se zove, nalazi se preko puta onog novog zabavista i nove skole. Tu su bila zajedno smestena deca od 1 do 6 godina. Tu nema nista lepo jer je to iznudjeno resenje i svi koji imaju uslove i vise prostorija i dece ih dele po godistima. Dete od 6 je duplo starije od onog koje ima 3, niti su na istom nivou niti mogu isto obavljati svoje aktivnosti i to je isto kao da je zajedno u istoj ucionici osmak sa prvacicem i to vise prilici selu na 50 km od Medvedje nego privatnom zabavistu u NS koje se masno placa.

Zatim je isao u Carobni svet na Detelinari koje je fensi zabaviste sa roditeljima koji dovoze decu dzipovima, tu su deca rasporedjena po godistima, ali je preskupo, pre 2 godine je bilo 180e, ne znam koliko je sada, sumnjam da je manje. Sada idemo u drzavno zabaviste koje je bolje cak i da nema razlike u cenama, problem je jedino kako ga ubaciti, a svakom ko ima mogucnost da bira izmedju drzavnog i privatnog preporucujem ovo iz ustanove radosnog detinjstva.

P.S. Citiran post nikog ne vredja, ali "Svi se raduju novom danu" - ovo bih prokomentarisao, ali ne mogu da smislim kako da ne zvuci uvredljivo i podrugljivo.

Da li je moguće da nema teme ovde o privatnim vrtićima u NS? :eek: Ja nisam ništa našla pa ako im a vi me spoj'te s temom :mrgreen:
Uglavnom, koji privatni vrtići ovde postoje, kakvi su, kakvi su vaši utisci o njima, roditelja čija deca pohadjaju jel... Što više info biću vam zahvalnija jer bi trebalo da već sad razmišljam na tu temu, važno mi je, ne bih da omašim :roll:

Dakle, fala na učešću unapred :)
Kod mene u zgradi otvoreno privatno obdaniste ,Ako te zanima,javi se na pp:)

Izvini što kasno odgovaram. Verujem da ti je važno, a juče nisam bila u mogućnosti da ti pišem.
Vrtić Žil Vern prima decu mlađu od tri godine. Drugarica je tamo radila te radionice.
Beskrajno je uživala sa njima i svakako ih preporučuje.Mislim da je slatko i to što od malih nogu uče francuski. Divan je jezik.

Nažalost, o vrtiću Puž nemam nikakve informacije. Te tu ne mogu da ti pomognem.

Javi šta si odlučila, i ako ti nešto ustreba.

Aha, čini mi se da sam na njihovom sajtu videla da ne primaju decu ispod 3 god... Lepo ako primaju. Da li imaš info o ceni?Ako je puno da odmah izbacim kao opciju :confused: Ovo je sa sajta: 20-oro dece predškolskog uzrasta podeljeno je u dve grupe koje broje do desetoro dece: mlađa grupa od 3 do 4 godina
starija grupa od 5 do 7 godina,

Ne primaju ispod 3 god il ja ne kapiram...

Moje dete je islo u dva privatna zabavista, prvo je bilo na NN, zaboravio sam kako se zove, nalazi se preko puta onog novog zabavista i nove skole. Tu su bila zajedno smestena deca od 1 do 6 godina. Tu nema nista lepo jer je to iznudjeno resenje i svi koji imaju uslove i vise prostorija i dece ih dele po godistima. Dete od 6 je duplo starije od onog koje ima 3, niti su na istom nivou niti mogu isto obavljati svoje aktivnosti i to je isto kao da je zajedno u istoj ucionici osmak sa prvacicem i to vise prilici selu na 50 km od Medvedje nego privatnom zabavistu u NS koje se masno placa.

Zatim je isao u Carobni svet na Detelinari koje je fensi zabaviste sa roditeljima koji dovoze decu dzipovima, tu su deca rasporedjena po godistima, ali je preskupo, pre 2 godine je bilo 180e, ne znam koliko je sada, sumnjam da je manje. Sada idemo u drzavno zabaviste koje je bolje cak i da nema razlike u cenama, problem je jedino kako ga ubaciti, a svakom ko ima mogucnost da bira izmedju drzavnog i privatnog preporucujem ovo iz ustanove radosnog detinjstva.

P.S. Citiran post nikog ne vredja, ali "Svi se raduju novom danu" - ovo bih prokomentarisao, ali ne mogu da smislim kako da ne zvuci uvredljivo i podrugljivo.

Ni ja nisam sigurna koliko je dobro da se deca mešaju :think:

Za Čarobni svet sam čula da je jedno od boljih u NS al nisam znala da je toliko :eek:

Sada idemo u drzavno zabaviste koje je bolje cak i da nema razlike u cenama, problem je jedino kako ga ubaciti, a svakom ko ima mogucnost da bira izmedju drzavnog i privatnog preporucujem ovo iz ustanove radosnog detinjstva.

Ovo sam i ja htela da napišem. Ne iz ličnog iskustva, ali imam drugaricu koja je po svaku cenu htela da upiše dete u privatan vrtić, obilazila je vrtiće danima, razgovarala i sa vaspitačicama i vlasnicima vrtića, u nekoliko vrtića joj je dete išlo i na kraju je upisala u Radosno Detinjstvo. Drugo dete je odmah tamo upisala.
Njen zaključak: iako u Radosnom Detinjstvu nemaju najsjajnije uslove za rad, tamo rade najbolji kadrovi, žene sa najviše iskustva. Jedini minus im je što su grupe prevelike, ali čak i tako se mnogo bolje snalaze od vaspitačica u privatnim vrtićima.
Ovo se naročito odnosi na jaslene grupe, gde se deca više neguju, a manje uče.

Za stariji uzrast je definitivno najbolji privatni vrtić "Melodium" na Novom Naselju jer je to muzičko višejezičko zabavište, ali je po meni preskupo.
Moj klinac od 5 godina u Radosnom Detinjstvu pohađa engleski jezik dva puta nedeljno (plaćeni časovi), a stalno uče neke pesmice, igre i ja sam prezadovoljna radom tih žena.

Kada se uporedi cena/kvalitet, privatni vrtići su definitivno lošiji.

Ovo sam i ja htela da napišem. Ne iz ličnog iskustva, ali imam drugaricu koja je po svaku cenu htela da upiše dete u privatan vrtić, obilazila je vrtiće danima, razgovarala i sa vaspitačicama i vlasnicima vrtića, u nekoliko vrtića joj je dete išlo i na kraju je upisala u Radosno Detinjstvo. Drugo dete je odmah tamo upisala.
Njen zaključak: iako u Radosnom Detinjstvu nemaju najsjajnije uslove za rad, tamo rade najbolji kadrovi, žene sa najviše iskustva. Jedini minus im je što su grupe prevelike, ali čak i tako se mnogo bolje snalaze od vaspitačica u privatnim vrtićima.
Ovo se naročito odnosi na jaslene grupe, gde se deca više neguju, a manje uče.

Za stariji uzrast je definitivno najbolji privatni vrtić "Melodium" na Novom Naselju jer je to muzičko višejezičko zabavište, ali je po meni preskupo.
Moj klinac od 5 godina u Radosnom Detinjstvu pohađa engleski jezik dva puta nedeljno (plaćeni časovi), a stalno uče neke pesmice, igre i ja sam prezadovoljna radom tih žena.

Kada se uporedi cena/kvalitet, privatni vrtići su definitivno lošiji.

To seljakanje deteta mi apsolutno nije jasno...Baš zato ne želim da promašim, i da ne odaberem savršeno opet ne želim da vozam dete od jednog do drugog vrtića :confused:

Da, ne svidjaju mi se velike grupe, kako zbog razboljevanja tako i što mi je logično da vaspit. mogu manje da se posvete detetu pojedinačno jer ih je puno...
Ja nisam def odlučila da ću u privatni vrtić upisati dete, zato se i raspitujem... Tako da ko god ima bilo kakva iskustva, bilo o priv. bilo o drž.vrtićima-dobrodošli ste! :)

Pre neki dan kad smo s nekim prijateljima pričali kako hoćemo dete da upišemo u priv.vrtić zamalo nam nisu oči iskopali! :eek: Njihovo dete ide u drž.i svim snagama su se uspinjali da nam objasne kako je drž. bolji! Iju, kao da njihovo dete hoću da dam u privatni a ne rodjeno dete :dontunderstand: Ali sve što su rekli je kako im se svidja što su veće grupe i što je kontrola u državnim mnogo bolja neg u privatnim...Kao kakve veze ima što se u privatnim sprovode ovi,oni programi edukacije dece, vaspitavanja kad nemaš pojma kad napustiš vrtić šta se tamo zaista dešava :neutral: I ja je pitam, ok ajde kaži mi šta tvoja deca rade u državnom?Kakav im je plan i program, kako provode dan? Ništa mi nisu rekli.Dal je moguće da ne znaju kako im dete provodi pola dana??? Ili nemaju ništa pametno da ispričaju? Ne znam onda zašto su tako zapeli da su drž.bolji??

Ajd onda da ne bude subjektivno mišljenje, kažite šta vaša deca rade u državnim vrtćima pa se možda odlučimo za taj? :) :kiss:

To što tvoji prijatelji ne znaju šta im dete radi u vrtiću ne znači da ne postoji plan i program. Jednostavno se nisu raspitivali u detalje. Mogu svaki dan da pitaju vaspitačicu jer dete šta god da pitaš ono će ti reći jedan detalj koji mu je ostao u sećanju za taj dan. Ili će samo reći - igrali smo se.
U drž.vrtiću ih uče stalno neke pesmice, spremaju ih za priredbe pa svako dobije neku manju ulogu, crtaju, pričaju im priče, imaju fizičko u sali, a kad je lepo vreme idu napolje da se izjure. Kao što rekoh, imaš mogućnost dodatnih časova koji se plaćaju i uglavnom ih drže drugi vaspitači, najčešće je to strani jezik i neki sport. Najbolje od svega je što to bude nakon ručka, znači posle 14h pa taman bude popunjeno vreme dok roditelji ne stignu sa posla. Moj klinac ima engleski utorkom i četvrtkom, a folklor ponedeljkom i sredom. Petak je slobodan.
Upravo ih spremaju za neku novu priredbu, on mi stalno recituje delove priredbe jer je naučio sve delove, a ne samo svoj deo, pošto se svi u grupi zajedno pripremaju.
Imaju raznovrsnu ishranu, imaš na sajtu jelovnik za svaki mesec, a i to sam čula da je primedba u privatnim vrtićima, roditelji nisu bili zadovoljni hranom. Mada sam to čula iz druge ruke, nije provereno.

Moja drugarica je seljakala dete jer nije bila zadovoljna. Obećaju jedno, a sasvim drugačije je u praksi. Uvek na nečemu imaju falinku. A ne poznaješ nikog čije dete ide u taj vrtić pa da pitaš iz iskustva nekog roditelja.
Zato i nemaš temu ovde, jako mali procenat dece ide u privatne vrtiće.

Što se tiče velike grupe, kao što rekoh, dobar pedagog se jednako dobro snalazi i sa 5 i sa 25 dece.

Moj mlađi sin je krenuo u septembru u vrtić sa godinu i po dana. Bojala sam se kako će ga presvlačiti jer ih uvek ima preko 20 u grupi. Zapravo je upisano 36 dece, ali mnogi samo plaćaju mesto, a ne šalju decu i naravno, puno dece bude bolesno. Tih prvih godinu dana adaptacije je udar na imunitet. Mali je plakao samo prvi dan kad je ostao ceo dan sam, sutradan je sa radošću išao u vrtić i obožava da ide. Jako sam zadovoljna, treći dan je pevao "Tik-tak", učili su ih neku pesmicu. Na roditeljskom sam upoznala vaspitačice i sjajne su. Već prve nedelje su ga naučile da sam pije iz šolje iako smo kući pokušavali pa je sve prosipao. :worth:

Sa starijim sinom nisam toliko bila zadovoljna vaspitačicama. Bio je stariji, imao je 2 godine kad je krenuo, nije više nosio pelene i već je sam umeo da jede, ali je dugo plakao i nije voleo. Kažu da se manja deca brže adaptiraju mada nije pravilo.

To što tvoji prijatelji ne znaju šta im dete radi u vrtiću ne znači da ne postoji plan i program. Jednostavno se nisu raspitivali u detalje. Mogu svaki dan da pitaju vaspitačicu jer dete šta god da pitaš ono će ti reći jedan detalj koji mu je ostao u sećanju za taj dan. Ili će samo reći - igrali smo se.
U drž.vrtiću ih uče stalno neke pesmice, spremaju ih za priredbe pa svako dobije neku manju ulogu, crtaju, pričaju im priče, imaju fizičko u sali, a kad je lepo vreme idu napolje da se izjure. Kao što rekoh, imaš mogućnost dodatnih časova koji se plaćaju i uglavnom ih drže drugi vaspitači, najčešće je to strani jezik i neki sport. Najbolje od svega je što to bude nakon ručka, znači posle 14h pa taman bude popunjeno vreme dok roditelji ne stignu sa posla. Moj klinac ima engleski utorkom i četvrtkom, a folklor ponedeljkom i sredom. Petak je slobodan.
Upravo ih spremaju za neku novu priredbu, on mi stalno recituje delove priredbe jer je naučio sve delove, a ne samo svoj deo, pošto se svi u grupi zajedno pripremaju.
Imaju raznovrsnu ishranu, imaš na sajtu jelovnik za svaki mesec, a i to sam čula da je primedba u privatnim vrtićima, roditelji nisu bili zadovoljni hranom. Mada sam to čula iz druge ruke, nije provereno.

Moja drugarica je seljakala dete jer nije bila zadovoljna. Obećaju jedno, a sasvim drugačije je u praksi. Uvek na nečemu imaju falinku. A ne poznaješ nikog čije dete ide u taj vrtić pa da pitaš iz iskustva nekog roditelja.
Zato i nemaš temu ovde, jako mali procenat dece ide u privatne vrtiće.

Što se tiče velike grupe, kao što rekoh, dobar pedagog se jednako dobro snalazi i sa 5 i sa 25 dece.

Moj mlađi sin je krenuo u septembru u vrtić sa godinu i po dana. Bojala sam se kako će ga presvlačiti jer ih uvek ima preko 20 u grupi. Zapravo je upisano 36 dece, ali mnogi samo plaćaju mesto, a ne šalju decu i naravno, puno dece bude bolesno. Tih prvih godinu dana adaptacije je udar na imunitet. Mali je plakao samo prvi dan kad je ostao ceo dan sam, sutradan je sa radošću išao u vrtić i obožava da ide. Jako sam zadovoljna, treći dan je pevao "Tik-tak", učili su ih neku pesmicu. Na roditeljskom sam upoznala vaspitačice i sjajne su. Već prve nedelje su ga naučile da sam pije iz šolje iako smo kući pokušavali pa je sve prosipao. :worth:

Sa starijim sinom nisam toliko bila zadovoljna vaspitačicama. Bio je stariji, imao je 2 godine kad je krenuo, nije više nosio pelene i već je sam umeo da jede, ali je dugo plakao i nije voleo. Kažu da se manja deca brže adaptiraju mada nije pravilo.

Konkretno, najzad! :worth: Ovo sve deluje zaista ok al opet sve jako zavisi od vaspitačice koju u državnom nemaš pravo da biraš a u privatnom koliko toliko imaš.Samo da se molim da mu zapadne dobar vaspitač :confused: Ti si imala sreće.
Sa svim što si napisala se slažem osim da će dobar pedagog biti dobar i sa 5 i sa 25 dece...Ne mislim ni da jefizički moguće da bude isto, niti imaju vremena, niti mogu da se posvete pojedinačno detetu dovoljno kad ih ima više, one su umornije...Prosto i oni su ljudi i normalno mi je što to nije izvodljivo.

Još kad bih čula nekog sa iskustvima iz privatnog nekog kojim je zadovoljan...:roll:

Slazem se da nije svejedno 5 ili 25, ali isto tako se slazem i da postoji masa roditelja koji uopste ne salju decu u drzavne iako su tamo upisani, pa jos kad ih pokupe bake+bolesti vise je dana kad ih je pet nego 25 u grupi.

Ne znam kako se moze birati vaspitacica u privatnom zabavistu gde su sva deca od 3 do 6 godina u istoj grupi, a cak i ako su rasporedjena po godinama retko koje ima dve grupe istog godista tako da cisto sumnjam u mogucnost izbora, a i koliko je dece islo kod dve razlicite vaspitacice u jednom zabavistu pa da ih mozemo uporediti. Kao i u svim drugim privatnim delatnostima i vrtici zele da sto vise zarade pa se osim cena zeli i sto vise ustedeti pa se nekad stedi i na hrani. Takodje, u drzavnom zabavistu vaspitacice daju nevaljaloj deci tuzne cike i daju slicne kazne sa vise ravnopravnosti. Moje dete je u privatnom zabavistu imalo problem sa jednim nasilnim decakom, ali mi je objasnjeno da on ima dva brata i da njihov tata u to zabaviste unosi svakog meseca preko 500e te se kao takav mora trpeti, trpe ga vaspitacice, druga deca, pa mora i moj sin sto bas nisam prihvatio sa odusevljenjem.

Ija draga,

ja sam već pisala, mi smo jednom slučajno u šetnji nabasali na dvorište vrtića vila (državni) u vojvođanskih brigada, pustili nas da malo prođemo unutra, i odmah smo se zaljubili i iz svih snaga pomučili da se upišemo tamo!:)
I evo i prvi i drugi rođendan slavili u tom fantastičnom dvorištu:heart::heart:
A pre toga imali plan da ga upišemo u privatni, zamlisli onda...

e sad, to su samo jaslice, mlađa i starija jaslena grupa, 5 soba... Vaspitačice su fantastične, upravnica ona prava stara vaspitačica, topla i bucka:) Meri Popins:) Ona priča zanemeren pedagoški rad ovde potisujem na stoji... Mislim, ne znam kakav to rad zamišljaju sa jednogodišnjacima... kao mame umorne kući strpljivo sede i uče decu ne znam šta... On donosi kući radove:) još od prošlog oktobra. Ono što ga mi pokušavamo naučiti zeza mesecima, tamo čim kažu, sad ih učimo to i to, eto ti za par dana usvojio:)
upis je u maju/junu, tako da je to to za ovu godinu...
ali imaš moje najnajtoplije preporuke za sledeću godinu... ne znam stvarno šta privatni nude što bi bilo bolje...
nemoj se bojati jaslica, veruj mi da na kraju to bude super!

a što se tiče žene:think:
ja sam imala jednu... hmmmm u prolazu (2 dana), pre vrtića... ne znam stvarno zašto ljudi imaju više poverenja u neku ženu ili klinku nego u profesionalce?! Ova rešila da zaradi koji dinar čuvanjem dece, a ko pala s marsa. Počela o tome čega se ona boji, pa ona to ne bi, pa šta bi, mislim se beži ženo, da mi na dete prenosiš tvoje strahove... i naglasak....
Opcija babe i dede je dobra za dete, taj toliko izvikani pedagoški rad je vrlo često tv, ali je dobro što ih izvode u šetnje, park... dok hoće da budu u kolicima (ovo je iskustvo sa babom- mojom mamom:) kad dođe kod nas)

Poslednja izmena:
Ija draga,

ja sam već pisala, mi smo jednom slučajno u šetnji nabasali na dvorište vrtića vila (državni) u vojvođanskih brigada, pustili nas da malo prođemo unutra, i odmah smo se zaljubili i iz svih snaga pomučili da se upišemo tamo!:)
I evo i prvi i drugi rođendan slavili u tom fantastičnom dvorištu:heart::heart:
A pre toga imali plan da ga upišemo u privatni, zamlisli onda...

e sad, to su samo jaslice, mlađa i starija jaslena grupa, 5 soba... Vaspitačice su fantastične, upravnica ona prava stara vaspitačica, topla i bucka:) Meri Popins:) Ona priča zanemeren pedagoški rad ovde potisujem na stoji... Mislim, ne znam kakav to rad zamišljaju sa jednogodišnjacima... kao mame umorne kući strpljivo sede i uče decu ne znam šta... On donosi kući radove:) još od prošlog oktobra. Ono što ga mi pokušavamo naučiti zeza mesecima, tamo čim kažu, sad ih učimo to i to, eto ti za par dana usvojio:)
upis je u maju/junu, tako da je to to za ovu godinu...
ali imaš moje najnajtoplije preporuke za sledeću godinu... ne znam stvarno šta privatni nude što bi bilo bolje...
nemoj se bojati jaslica, veruj mi da na kraju to bude super!

a što se tiče žene:think:
ja sam imala jednu... hmmmm u prolazu (2 dana), pre vrtića... ne znam stvarno zašto ljudi imaju više poverenja u neku ženu ili klinku nego u profesionalce?! Ova rešila da zaradi koji dinar čuvanjem dece, a ko pala s marsa. Počela o tome čega se ona boji, pa ona to ne bi, pa šta bi, mislim se beži ženo, da mi na dete prenosiš tvoje strahove... i naglasak....
Opcija babe i dede je dobra za dete, taj toliko izvikani pedagoški rad je vrlo često tv, ali je dobro što ih izvode u šetnje, park... dok hoće da budu u kolicima (ovo je iskustvo sa babom- mojom mamom:) kad dođe kod nas)

Hvala na savetu i opazanjima. Drago mi je da ste nasli prave jaslice koje vam odgovaraju i sto je najbolje da ste zadovoljni i vi i mali. Nama je to na zalost jako daleko.

Ja nisam protiv drzavnih vrtica/jaslica, vec kada sam ih nazvala pre par dana, rekli du mi da nema sanse da bude mesta ove godine. Mi smo predali sve papire jos kada je bio konkurs u aprilu ili maju, ali Junior tek sada krajem oktobra puni godinu dana, pa nije mogao ranije krenuti. Posto je velika verovatnoca da nece biti mesta u drzavnom vrticu za njega, pocela sam na vreme raspitivati se za privatne vrtice. Za sada su finalisti Puz i Speak UP.

Danas sam razgovarala sa komsinicom koja mi je rekla da su nju nazvali dan nakon sto je njen sin napunio godinu dana (31.avgusta) i rekli joj da ipak ima mesta, i da dodje da ga upise iako nisu bili na listi primljene dece u junu. Ona nije zaposlena, njen suprug radi, pa se zato ja i dalje nadam da cemo dobiti mesto tu na Novom Naselju u nekom vrticu/jaslicama jer oboje radimo. Ako ne, onda ce od 1.novembra ici u privatan vrtic.

Ja sam mislila prvo da nadjem neku zenu da ga cuva zbog virusa i raznih bolesti kojima bi vise bio izlozen u jaslicama nego kod kuce. Moji bi ga cuvali ali su oni stariji ljudi i nema sanse da bi mogli drzati taj tempo i to svaki dan :( On je pravi vrtiguz, al samo da je ziv i zdrav, a makar i hiperaktivan.

Imam jos par dana da se nadam da ce nas pozvati iz Radosnog detinjstva, a ako n,e ostaju nam ova dva privatna vrtica.

+ cena, sad sam videla račun za avgust 3.100! išao je svaki dan... ako ne ide, umanjuje se za obroke tih dana...
puna cena je 18.000, ali ostatak plaća grad...

ono što je tu stvarno strašno je što ima puno dece (baš 2 ormarića pored nas) koja se nikad ne pojavljuju, plaćaju 2000 samo da čuvaju mesto, dok ne pođu u vrtić valjda...
a koliko dece čeka:(
promeniše 3 direktora ove godine, nijedan to da pomene...:roll:

Back