prisustvo oca na porodjaju

Добро тебе нико не тера да присуствујеш било чему, као што те нико не тера ни да пишеш километарске постове које већина људи не чита. Као што рекох, неким људима је то ок, некима није, нико никога не присиљава ни на шта и не видим у чему је проблем. Са тобом да се такмичим у дискутовању - борба са ветрењачама, прескочићу, не мерем такав вид самопотврђивања. Лаку ноћ!

Па нису ово километарски постови. тема је комплексна. А додуше. могу да предпоставим колико је досадно и тешло читиати дуже постове... Да је моја жена то хтела, ја би присуствовао... Гтаман посла да се такмичимо у исскусјума, Ја сам лош у томе, и веоватно би одустао брзо... оВО НИЈЕ БРЗО.. Може да траје само док не одемо да спавамо.

..nisam to napisala..
..mislila sam na vecinu drzava koje to nisu radile po direktivi, vec iz baby-mother friendly razloga.. :)

Pa to niko i ne radi po direktivi, kolko znam. Samo po preporukama iz štampe, ili po preporukama bracnih savetnika i nekih drugih grupacija.. Naravno po preporukama, ne po direktivama. Direktiva ce doci kasnije. I to ne obavezno. No,opet, to svakako nece vaziti sa sve...mozda za 30 % čovečanstva. No, slušaj... Imaš li ti lično svoju oroicu, decu i muća o kojima bi brinula?. Oprsosti na indiskreciji, no eto, ipak govorimo o braku i o deci.

Pa to niko i ne radi po direktivi, kolko znam. Samo po preporukama iz štampe, ili po preporukama bracnih savetnika i nekih drugih grupacija.. Naravno po preporukama, ne po direktivama. Direktiva ce doci kasnije. I to ne obavezno. No,opet, to svakako nece vaziti sa sve...mozda za 30 % čovečanstva. No, slušaj... Imaš li ti lično svoju oroicu, decu i muća o kojima bi brinula?. Oprsosti na indiskreciji, no eto, ipak govorimo o braku i o deci.

..radi se kod nas po direktivi, priblizavanja zapadnim standardima..ali tek to nije tema..

..ja imam chetvoro dece, mali spavaju, velike chekamo muz i ja iz subotnjeg izlaska.. :) pa malo komentarishemo temu i neke stavove, shto mushke shto zenske sa nje..

..radi se kod nas po direktivi, priblizavanja zapadnim standardima..ali tek to nije tema..

..ja imam chetvoro dece, mali spavaju, velike chekamo muz i ja iz subotnjeg izlaska.. :) pa malo komentarishemo temu i neke stavove, shto mushke shto zenske sa nje..

Osvojili ste moje simpatije... a to znaci istovremeno da je moja zena zavrsila s kupanjem, i da ja idem. >Jos samo jedno pitanje, cisto da me potpuno demantuješ.... Dali je on prisustvovoao porodjajima. Ako jeste... povlacim se uz priznanje da sam gresio.

Poslednja izmena:
Osvojili ste moje simpatije... a to znaci istovremeno da je moja zena zavrsila s kupanjem, i da ja idem. >Jos samojedno pitanje, cisto da me potpuno demantuješ.... Dali je on prisustvovoao porodjajima. Ako jeste... povlacim se uz priznanje da sam gresio.

..nije.. :)
..pred prvi porodjaj smo oboje kukali shto ne moze (tada nije bilo dozovoljeno),
ali sam po rodjenju deteta shvatila da ga ne bih ni registrovala da je bio tamo..
..makar za onaj deo porodjaja koliko sam bila u porodilishtu - nekih sat i po ili dva..
..prisustvovao je prvih shest sati, taman kad je i bio potreban.. :)

..nije.. :)
..pred prvi porodjaj smo oboje kukali shto ne moze (tada nije bilo dozovoljeno),
ali sam po rodjenju deteta shvatila da ga ne bih ni registrovala da je bio tamo..
..makar za onaj deo porodjaja koliko sam bila u porodilishtu - nekih sat i po ili dva..
..prisustvovao je prvih shest sati, taman kad je i bio potreban.. :)

Žeilim vam oboma lakunoć.i ako me nisi u potpunosti demantovala... no to nije važno.

Osvojili ste moje simpatije... a to znaci istovremeno da je moja zena zavrsila s kupanjem, i da ja idem. >Jos samo jedno pitanje, cisto da me potpuno demantuješ.... Dali je on prisustvovoao porodjajima. Ako jeste... povlacim se uz priznanje da sam gresio.
Evo moj je prisustvovao i prošlo je 21 godina koliko smo u braku, a umesto fleševa je imao želju da prisustvuje drugom porođaju pre tri godine. Perverznjak jedan, kako se ne ponaša normalno pa da mu se zgadim i da potraži nešto misterioznije...

Шта драмите побогу, оца обично посаде жени поред главе, "одозго" док доктори, бабице и студенти гледају "одоздо". Значи, једино што би том мужу могло да буде страшно јесте да слуша своју супругу како урла од болова (ако није узела епидурал), верујте да се "одозго" ништа не види. Ја се, ето, породих три пута и не видех ни кап крви, ни постељицу, ништа осим бебе, и то је најлепши могући призор. Ето тако!

Sad znam da sam u virtuelnom svetu :lol:

..a nekima je porodjaj izgleda bio vantelesno iskustvo, pa su posmatrale sebe sa plafona, iz svih uglova..

..mnogo vishe krvi ima u nedeljama posle porodjaja, nego na samom porodjaju..
..verovatno bi zene trebalo negde zatvoriti tih famoznih 40 dana, da se tate ne stresiraju demistifikacijom..

..a nekima je porodjaj izgleda bio vantelesno iskustvo, pa su posmatrale sebe sa plafona, iz svih uglova..

..mnogo vishe krvi ima u nedeljama posle porodjaja, nego na samom porodjaju..
..verovatno bi zene trebalo negde zatvoriti tih famoznih 40 dana, da se tate ne stresiraju demistifikacijom..

Ovde izbijaju cinizam i nemoć iz svake reči, ali istine radi zbog onih koje nisu rađale ili zbog muškaraca na temi, nema porođaja bez krvi. :)

..ovde izbijaju gadjenje prema sopstvenom telu i njegovim funkcijama i nepoverenje u mushkarce kao svesna i razumna bica iz svake rechi,
ali istine radi i zbog onih koje nisu radjale ili zbog mushkaraca na temi - krv na porodjaju vide babice, doktori i vantelesne porodilje s plafona.. :)

Ja na lične provokacije slabo reagujem, tako da ću samo još jednom da kažem da je krv sastavni deo porođaja. :)

..ovde izbijaju gadjenje prema sopstvenom telu i njegovim funkcijama i nepoverenje u mushkarce kao svesna i razumna bica iz svake rechi,
ali istine radi i zbog onih koje nisu radjale ili zbog mushkaraca na temi - krv na porodjaju vide babice, doktori i vantelesne porodilje s plafona.. :)

..a ja cu da naglasim da porodilja i otac koji prisustvuje iz pravih razloga porodjaju pa se shodno tome i ponasha kako je predvidjeno
od te krvi ne vide skoro nishta.. :)

Priča o doslednosti ispričana u samo dva posta za redom :lol:

..poradjala sam se bez epidurala, indukcije i epiziotomije, od krvi sam videla trag babicinog prsta na butini i fleku velichine petodinarke na bebinom chelu, pre nego shto su je okupali..
..uzivo iz porodjajne sale - november child.. :)

:lol:

..da dodam, pre nego shto neko maliciozan pita - ovo vazi (sa manjim odstupanjima u lokalitetima :roll:) )za poslednja tri porodjaja,
na prvom sam polovinu vremena provela u panici zato shto sam sama, a drugu u fasciniranosti onim shto mi se upravo dogadja,
tako da nisam stigla da popamtim trivijalnosti..

obuzdajte se ljudi ovde pricamo o zaista strasnim stvarima
-da li ce jadni frazilni muskarac da izdrzi pogled na krv ili ce da padne u nesvest
-da li ce da mu se ogadi peechka za sva vremena (predlazem da se zabrani studiranje medicine muskarcima iz istog razloga)
-da li ce medicinsko osoblje tog strasnog balkanca koji je spreman da ide i na kosovo i da se brani od nato,da li ce morati da ga prska vodicom jer se onesvestio od tog groznog prizora umesto da poradja mamu
-ako se zena ukaki za vreme porodjaja (sto se desava u hitnim slucajevima) da li da ocekuje razvod pri izlasku iz porodilista

razmazene smizle,zasto hocete da mu pricinjavate takve grozote,ne mozete da se stisnete 5min i rodite ,to je vas posao,i kao da je nesto tesko,moja baba je rodila 12 na njivi :manikir:
uzas kako su zene danas sebicne
naravno dok im muz operise hemoroide (i sta je ono bese jos navedeno) ocekuje se od zene da za to vreme bude u kafani i napija se s drustvom,radi proslave ozdravljenja muzica :malav:

obuzdajte se ljudi ovde pricamo o zaista strasnim stvarima
-da li ce jadni frazilni muskarac da izdrzi pogled na krv ili ce da padne u nesvest
-da li ce da mu se ogadi peechka za sva vremena (predlazem da se zabrani studiranje medicine muskarcima iz istog razloga)
-da li ce medicinsko osoblje tog strasnog balkanca koji je spreman da ide i na kosovo i da se brani od nato,da li ce morati da ga prska vodicom jer se onesvestio od tog groznog prizora umesto da poradja mamu
-ako se zena ukaki za vreme porodjaja (sto se desava u hitnim slucajevima) da li da ocekuje razvod pri izlasku iz porodilista

Ne odmah po izlasku već nakon 17 i više godina jer će to muškarcu da se javlja kao povremeni fleš i on neće moći da se izbori s tim. :mrgreen:

Back