prisustvo oca na porodjaju

...И саставни део сваке менструације (и секса током исте, јелте, кад се деси;)), и саставни део сваке одеротине колена, вађења зуба...и да не набрајам...

И не само то, заједнички живот доноси и држање чела за време повраћања, пражњење лавора до повраћке, подригивање и прдење, купање после неке евентуалне операције, чишћење ране, пресвлачење...па све до запирања и мењања пелена једнога дана у болести и старости...

Hvala na zanimljivom postu, ali moj se komentar odnosio isključivo na ovu tvrdnju .:)

Citiram :

Ја се, ето, породих три пута и не видех ни кап крви

Hvala na zanimljivom postu, ali moj se komentar odnosio isključivo na ovu tvrdnju .:)

Citiram :

Ја се, ето, породих три пута и не видех ни кап крви

Ја је исто нисам видела...што не значи да је није било....али из моје (лежеће) позиције нисам могла да видим шта се тамо доле дешава....а и имала сам преча посла у тим тренуцима....;)

neverovatno je kako se na nekoj (naizgled) bezazlenoj temi, gde (kao!) svako treba da da SAMO svoje misljenje, gde nema definitivnih, jasnih, tacnih i netacnih odgovora, ispostavi da (u najmanju ruku) nije pozeljno imati misljenje koje se razlikuje od opstevazeceg forumskog, ili od strane forumske elite prihvacenog, ili savremenog, ili zensko-musko ravnopravnog, ili kago god da ga nazovemo misljenja...jel to stvarno tako strasno sto neka zena ne zeli oca svog detata (zaboga kako to vazno i stilski lepozvuci!) kraj sebe dok se poradja? zar zaista tako pljuvacki mora da se deklasira to sto neko naglasava taj estetski momenat? evo, ja npr. da mogu to da izvedem, ne bih nikada ni sama sebe (a, ni momak, muz, ljubavnik, drugarica, dete, hitna pomoc kad mi dodje u kucu, lekar, ne daj boze slucajni prolaznik ako na ulici padnem u nesvest) neizdepiliranu, sa bzv gacama, neokupanu, krvavu, etc. etc..te tako ne bih da me muz gleda ni raskrecenu, krvavu (o, da, ima krvi, na pordjaju se, kao sto znate gubi pola do litar krvi, a btw muz ako hoce moz da gleda medju noge, jer ja videh slike koju su snimali muzevi i upravo su iz te perspektive, sa sve glavicom koja se pomalja), izmozdenu, sa facom koja se napinje, iznerviranu na n-ti....ne bih ni sebe da gledam takvu, kao sto nisam htela/mogla da gledam svoju ranu i oziljak od epiziotomije..moz biti da sam visoko estetski iskompleksirana, a mozda sam samo gadljiva...takodje nisam od onih zena kojoj bi nezno drzanje za rucicu, masiranje i slusanje ohrabrijucih recenica od strane njenog voljenog pomoglo da prodje kroz to iskustvo...zamislite, ali ima nas i takvih....jel tesko da se zamisli i prihvati postojanje takvih zena u danasnje vreme?

Spomenula sam obavezu jer neke žene svoje muževe obavezuju na to.Moja sestra se danima ljutila na muža i plakala što neće da prisustvuje porođaju("ne pruža mi podršku u najvažnijim trenucima ne samo mog,već NAŠIH života,pa kakav će onda to brak da nam bude kad dođu gore stvari,on je neodgovoran" itd.),a on je slegao ramenima i rekao da jednostavno ne može da podnese da sve to gleda,a on je jedan od ljudi koji obožava svoju ženu i malog sina i znam da ih nikad ne bi napustio pa ma kakva situacija da je u pitanju,samo nije hteo da joj odmaže,da pored sve frke misli i na njega.Eto,to je primer ljudi koji su se venčali,a nemaju isti stav o ovoj stvari.
missim aj svako ima svoje razloge al ovaj je bas glup do zla boga...koliko ja znam vecina muskaraca u tom slucaju i nisu kraj babica i doktora, nego gore uz zenu, a i brate sestro, sve i da ne mozes da gledas tvoje zena i tvoje dete je, stisni muda, i odradi to, pa ja bih ucinila trudnici da hoce da budem uz nju dok se poradja a ne ybn muz....missim ne moze...sta bi bilo da je ona rekla na pola trudnoce, znas ne mogu ja ovako, ne mogu da to gledam i prolazim kroz sve to, predomislila sam se :sad2: jako jako sebican odgovor. uz sve traume, strahoce od krvi i onesvescivanje (eh koliko sam muskih zenica videla da histerisu pred iglom kad treba da im vade krv), mojne da budes picqa, ucini zeni to, na kraju ona prolazi kroz sve muke, bolove, devet meseci naticanja, doktora, i svih pratecih "cari" trudnoce :neutral:

i da se ogradim iz cele price, nemam decu ali u slucaju da treba da se poradjam, poznajuci sebe, verujem da ne bih volela da imam nikoga kraj sebe da mi pufka, stenje ili panici kraj glave, i ovako vise volim da radim stvari sama, ali da mi neko trazi i da toj osobi stvarno znaci, pa obukla bih uniformu i sela u salu kraj doticne da podrim i podrzavam...i sve da mi nije zena i dete moje, ko sto i ne moze da bude :neutral:

Poslednja izmena:
missim aj svako ima svoje razloge al ovaj je bas glup do zla boga...koliko ja znam vecina muskaraca u tom slucaju i nisu kraj babica i doktora, nego gore uz zenu, a i brate sestro, sve i da ne mozes da gledas tvoje zena i tvoje dete je, stisni muda, i odradi to, pa ja bih ucinila trudnici da hoce da budem uz nju dok se poradja a ne ybn muz....missim ne moze...sta bi bilo da je ona rekla na pola trudnoce, znas ne mogu ja ovako, ne mogu da to gledam i prolazim kroz sve to, predomislila sam se :sad2: jako jako sebican odgovor. uz sve traume, strahoce od krvi i onesvescivanje (eh koliko sam muskih zenica videla da histerisu pred iglom kad treba da im vade krv), mojne da budes picqa, ucini zeni to, na kraju ona prolazi kroz sve muke, bolove, devet meseci naticanja, doktora, i svih pratecih "cari" trudnoce :neutral:

Mislim da nista ne treba raditi na silu, kad bi sve tako bilo lako, onda bi svi ljudi mogli da studiraju medicinu i da gledaju operacije, a ipak mnogi ne mogu...
A porodjaj kakve god da je vrste, jeste jedan oblik intervencije, pa i operacije.

Ni najmanje mi nije bio potreban muz na porodjaju. Iskreno, nisam ga se ni setila u tim momentina na neki neki emotivan ili nedaj Boze nezan nacin. Koliko mogu da se setim (davno je bilo) mislim da sam mu u jednom momentu sve po spisku...
ниси једина :mrgreen:
трудноћа јесте тешка, али и лепа, никад мушкарац не може да осети померање бебе у стомаку нити да осети ту ту радост....док га ја позовем да пипне, прође воз...и то јесте женина предност у односу на мушкарце, бар кад је трудноћа у питању
не може он да зна како је жени у току трудноће и порођаја колико год да буде упућен у здравствено стање жене, колико год да дели све са женом, колико год да присуствује порођају
ипак је то више женино него мушкарчево искуство
беба је у току трудноће па и непосредно после порођаја део тела жене

мсм мало ми је много глуп аргумент да отац/муж присуствује порођају јер ето,жена се мучи, а он нека гледа
па и не мора да гледа, нити да присуствује...нек иде кући, нек спреми све за долазак бебе и маме и нек ми тиме олакша живот, да не морам неко време да радим ништа друго него да будем са бебом ...

И не само то, заједнички живот доноси и држање чела за време повраћања,
ne,odvratno, ne bih zeleo nikako, mogu sam sasvim dobro
пражњење лавора до повраћке,
ne,mogu sam, kojio ce mi iko u tim momentima? :S
подригивање и прдење,
ehm ne..?
купање после неке евентуалне операције, чишћење ране, пресвлачење..
ovo je jedino sto ima smisla od cele te liste i neizbezljivo je
па све до запирања и мењања пелена једнога дана у болести и старости...
Wooho koja radost, ubi me odmah ako me to ceka u starosti.

ниси једина :mrgreen:

трудноћа јесте тешка, али и лепа, никад мушкарац не може да осети померање бебе у стомаку нити да осети ту ту радост....док га ја позовем да пипне, прође воз...и то јесте женина предност у односу на мушкарце, бар кад је трудноћа у питању
не може он да зна како је жени у току трудноће и порођаја колико год да буде упућен у здравствено стање жене, колико год да дели све са женом, колико год да присуствује порођају
ипак је то више женино него мушкарчево искуство
беба је у току трудноће па и непосредно после порођаја део тела жене

мсм мало ми је много глуп аргумент да отац/муж присуствује порођају јер ето,жена се мучи, а он нека гледа
па и не мора да гледа, нити да присуствује...нек иде кући, нек спреми све за долазак бебе и маме и нек ми тиме олакша живот, да не морам неко време да радим ништа друго него да будем са бебом ...
promasila si poentu. a poenta je u prisustvu i podrsci a ne u piljenju u zensko medujnozje, ako ti to neko vec zatrazi, a ko da ne znas u kakvom je specijalnom stanju taj neko. niko ne trazi njemu da bude doktor, da pravi carski red ili sta god vec, tako ta to pristvo sa medicinom bas i nema neke veze.

neka hvala, radije cu ostati mala curica, nego odrasti i ziveti takav zivot. Ne kazem, ko hoce neka izvoli.

Па, време је онда се да поздравимо...мислим, ако си решио да путујеш, с обзиром на то да си, ако се не варам, већ у трећој деценији живота, када већ почиње да се стари....:mrgreen:

Учини то што безболније! :bye:

Причали смо већ јако много о томе на неким другим темама...
Ко што рече друг ВД : зависи од особе до особе...

Разумем и оне који желе да присуствују порођају, али исто тако разумем и оне који не желе.

Хех, пронашла сам свој пост на овој теми, од пре тачно 5 година!

Muško treba da pravi a žena da radja.
Medjutim neki nas ubedjuju da muško treba i jedno i drugo

kurir.jpg

e tako mu i treba kad je hteo da bude fensi moderan
DAKLE - ONA NA PORODJAJ A ON U KAFANU NA SLAVLJE SA DRUGARIMA!

Već je bila tema o muškarcima koji prisustvuju porođaju i samo jedan je priznao da jeste nevoljno prisustvovao, da je želeo da pobegne, ali da je ipak ostao i onda je našao za jako bitno da nam saopšti da je sestra koja se brinula o njegovoj ženi bila jako lepa i zgodna :lol:

Back