prisustvo oca na porodjaju

ja sam za, tj ja bih, tj meni u takvim trenucima stvarno treba neko moj da me bodri i da bude tu... msm znam ja da ce verovatno da mu ostanu traume do kraja zivota, al bih ipak volela da se zrtvuje za mene i da me drzi za ruku :lol:
prvo sto porodjaj zna jako dugo da traje, moj11 sati, od toga sam pola provela sama brinuci da se ne porodim na hodniku jer je jedina dezurna sestra zbrisala negde da dzonja, a ja nisam bila u stanju da jurcam po bolnickim lagumima da je nadjem, pa kontam da bi mi lakse bilo da mi je muz bio tu, logisticki momenat... ovako sam molila boga da se ne porodim dok se babica ne probudi i seti mene
drugo, cisto sumnjam da bi babica urlala na mene, kao sto jeste, da mi je suprug bio prisutan... msm, mogla bi da proba... znaci drveni advokat momenat
trece, ako bi ikoga zelela da vidim tu u tom trenutku bio bi to on, osecala bih se sigurnije i zasticeno i voljeno, umesto prestravljeno, pogubljeno, izbezumljeno... jesam li vec rekla prestravljeno? :lol:
ne mislim da bi to trebalo da postane trend, bog zna da mnogi muskarci ne bi izasli u vertikalnom polozaju iz sale, ali bih smatrala smrtnom uvredom da ga zamolim da prisustvuje a on me odbije jer mu se vrti u glavi kad vidi krv ili nesto slicno... pazi boga ti, ja mogu da rodim a ti ne mozes da podneses da prisustvujes?! :batina:... ne znam za druge zene al meni bi to bio dovoljan dokaz da sam se udala za shonju

Nisam izrazito ni za, ni protiv
Ako neko to zeli, zasto mu ne omoguciti
Smeta mi samo proglasavanja toga nekom normom savremenog zivota i savremenih odnosa muskarca i zene i suptilno ili otvoreno proglasavanje zena i muskaraca koji nisu za to, zatucanim primitivcima
Malo mi je muka od svega onoga sto se danas proglasava normalnim, pozeljnim i naprednim i tog krstaskog odsecanja glava onima koji ne misle isto.

Mislim da je ovaj post ukazao na srž stvari.

Nije problem da ljudi imaju različite potrebe i da svako radi kako njemu odgovara, problem nastaje usled toga što savremeni svet komunicira na vrlo jednostavnim, mogu reći primitivnim osnovama gde se nešto kao aksiom servira građanstvu kroz medije, populariše kroz koncept naprednog i civilizovanog dostignuća i svako ko se usprotivi tome dobija, ako ne packu od okoline ono pogled ispod obrva - gle ga ovaj ljakse.

Setimo se samo da do pre 10-ak godina nije bilo pomena o gej pravima, paradi i sl. a kad je to postalo IN odjednom su mnogi to prihvatili kao da su oduvek bili za to, a znamo da nisu. Shvatam da na taj način funkcionišu reklame, propaganda,da je lako uticati na mnoge. Jako mali broj ljudi je spremno da se ne odriče svojih stavova usled pomodarstva ili da uopšte ne prihvataju ono što im se servira zdravo za gotovo, a oni samo treba da konzumiraju.

Površnost je ono na šta računaju oni koji formiraju trendove . U bilo čemu pa i u ovome.

Pomodarstvo je nesto najgore,MANITE SE TRIPOVA IZ MEDIJA i zivite realan zivot.Ja sam protiv prisustva muskarca na porodjaju posto je to cisto zenska stvar i mislim da bi samo smetao.Necu da ispada da popujem ovima koji su u nekom filmu "ako ja mogu da se porodim a ti ne mozes da prisustvujes ti si sonja i slicno" ali sta ste vi mislile kako ce to sve da izgleda?To mi nije jasno.A da....holivudski film.... tz tz tz

ja sam za, tj ja bih, tj meni u takvim trenucima stvarno treba neko moj da me bodri i da bude tu... msm znam ja da ce verovatno da mu ostanu traume do kraja zivota, al bih ipak volela da se zrtvuje za mene i da me drzi za ruku :lol:
prvo sto porodjaj zna jako dugo da traje, moj11 sati, od toga sam pola provela sama brinuci da se ne porodim na hodniku jer je jedina dezurna sestra zbrisala negde da dzonja, a ja nisam bila u stanju da jurcam po bolnickim lagumima da je nadjem, pa kontam da bi mi lakse bilo da mi je muz bio tu, logisticki momenat... ovako sam molila boga da se ne porodim dok se babica ne probudi i seti mene
drugo, cisto sumnjam da bi babica urlala na mene, kao sto jeste, da mi je suprug bio prisutan... msm, mogla bi da proba... znaci drveni advokat momenat
trece, ako bi ikoga zelela da vidim tu u tom trenutku bio bi to on, osecala bih se sigurnije i zasticeno i voljeno, umesto prestravljeno, pogubljeno, izbezumljeno... jesam li vec rekla prestravljeno? :lol:
ne mislim da bi to trebalo da postane trend, bog zna da mnogi muskarci ne bi izasli u vertikalnom polozaju iz sale, ali bih smatrala smrtnom uvredom da ga zamolim da prisustvuje a on me odbije jer mu se vrti u glavi kad vidi krv ili nesto slicno... pazi boga ti, ja mogu da rodim a ti ne mozes da podneses da prisustvujes?! :batina:... ne znam za druge zene al meni bi to bio dovoljan dokaz da sam se udala za shonju

:) da mi jako treba i da ga molim da bude uz mene i ja bih se osecala iznevereno da me odbije....srecna sam sto imam coveka pored sebe koji je bio spreman da uradi onako kako ja mislim iako je svestan da je panicar i da bi mi slabo pomogao :D

Kakve veze ima pomodarstvo sa prisustvom oca na porođaju?
Pre bih rekla da se pojedinci, u želji da nablate tuđi stav koji je različit od njih, pozivaju na pomodarstvo kako bi dodatno oduzeli legitimitet tuđem stavu.

Neko bi, neko ne bi, i to je to.
Sasvim lična i intimna odluka oca i majke.

Pomodarstvo je nesto najgore,MANITE SE TRIPOVA IZ MEDIJA i zivite realan zivot.Ja sam protiv prisustva muskarca na porodjaju posto je to cisto zenska stvar i mislim da bi samo smetao.Necu da ispada da popujem ovima koji su u nekom filmu "ako ja mogu da se porodim a ti ne mozes da prisustvujes ti si sonja i slicno" ali sta ste vi mislile kako ce to sve da izgleda?To mi nije jasno.A da....holivudski film.... tz tz tz

:lol: dobro, jel to lepo?zamisli da ja tebe nazovem ogranicenom kao fioka... al necu, lepo sam vaspitana :mrgreen:
moje misljenje o temi je rezultat mog dosadasnjeg iskustva, ako je to pomodarstvo onda se slazem da sam pomodarka
ne mislim da je rodjenje deteta samo zenska stvar, to je zajednicko dete i mislim da sve u vezi trudnoce i porodjaja ocu ne sme i ne treba da bude nepoznanica

да ли сматраш да и о абортусу отац треба да одлучује исто као и мајка?

ima li tvoje pitanje smisla ako uzmemo u obzir da sam udata, sto podrazumeva, bar po meni i nekim mojim kriterijumima, da se o svemu u vezi dece odlucuje u paru, od toga koje ce patike da nose, pa sve do zdravstvenih intervencija?
e ako me pitas za neku drugu, neudatu, slobodnu, koja zacne prilikom neobaveznog seksa, mislim da treba to da bude njena odluka i njena odgovornost... a da sam ja u njenoj kozi, opet bih insistirala na podrsci :lol: volem ubedjivanje pa to ti je

:lol: dobro, jel to lepo?zamisli da ja tebe nazovem ogranicenom kao fioka... al necu, lepo sam vaspitana :mrgreen:
moje misljenje o temi je rezultat mog dosadasnjeg iskustva, ako je to pomodarstvo onda se slazem da sam pomodarka
ne mislim da je rodjenje deteta samo zenska stvar, to je zajednicko dete i mislim da sve u vezi trudnoce i porodjaja ocu ne sme i ne treba da bude nepoznanica

Tvoja je stvar sto si se uvredila samo sam iznosila stav :)

Smatram da buduci ocevi ne bi trebalo da prisustvuju porodjaju.Ok je cak i pozeljno da budu uz svoju partnerku dok ima kontrakcije,i da joj budu podrska u svemu sto tom cinu predhodi.Ali sam porodjaj kao porodjaj je nesto sto..pa mozda..oni ne bi trebali da gledaju.Lepo je to sto neki ocevi zele da budu prisutni u prvim sekundama zivota njihovog deteta,da su tu i za mame.Prisustvovala sam odredjenom broju porodjaja,vrlo lako se dogodi da se iz normalne situacije sve zakomplikuje.Zena trpi bolove,sve je krvavo i..u celoj toj zurbi i trci covek moze samo da smeta i babicama i lekaru,i da dekoncentrise majku koja bi trebalo da uz sve napore slusa babicu a ne muza.Sledi i usivanje,i tako to..mislim da nema potrebe za svim tim.

Вољела бих да присуствује.
Можда ја упаднем у неко хистерично стање па му забраним или се он уплаши па не уђе у салу, али не бих вољела да изабере да остане код куће и наспава се или да лумпује негдје.
Сјећам се да сам једном приликом ишла са татом код зубара, зрео човјек па се успаничио од поправке зуба. Чисто онако да сједимо у чекаоници и нешто причамо, да не чека сам.
И зато ми није пријатна идеја да мој човјек пусти мене саму. Порођај није ваљда само излазак бебе.. нека не гледа то ако је фрка. Ал ко зна како ће бити, видјећемо.

ima li tvoje pitanje smisla ako uzmemo u obzir da sam udata, sto podrazumeva, bar po meni i nekim mojim kriterijumima, da se o svemu u vezi dece odlucuje u paru, od toga koje ce patike da nose, pa sve do zdravstvenih intervencija?
e ako me pitas za neku drugu, neudatu, slobodnu, koja zacne prilikom neobaveznog seksa, mislim da treba to da bude njena odluka i njena odgovornost... a da sam ja u njenoj kozi, opet bih insistirala na podrsci :lol: volem ubedjivanje pa to ti je

Da pitanje ima smisla, osim ako si uverenja da žene u braku ne vrše abortuse? Onda bi i (nebudući)tatica trebao da prisustvuje i ovom činu-odluka je sporazumna jel?

A tebi (kako si navela u nekom od prethodnih postova) porođaju može da prisustvuje "neko blizak"-možda majka ili sestra ili "neko drugi blizak":roll: Mislim da si malko razmažena, jer si se zaboga porađala 11 sati i još sama, nezaštićena i:dontunderstand:... a mi ostale smo došle, bile tetošene i zaštićene, popile kaficu i sve se volšebno završilo, a naši šonje muškarci su eto negde pravili lumperaj u kafani za to vreme dok smo se mi mučile:pracka:

Da pitanje ima smisla, osim ako si uverenja da žene u braku ne vrše abortuse? Onda bi i (nebudući)tatica trebao da prisustvuje i ovom činu-odluka je sporazumna jel?

A tebi (kako si navela u nekom od prethodnih postova) porođaju može da prisustvuje "neko blizak"-možda majka ili sestra ili "neko drugi blizak":roll: Mislim da si malko razmažena, jer si se zaboga porađala 11 sati i još sama, nezaštićena i:dontunderstand:... a mi ostale smo došle, bile tetošene i zaštićene, popile kaficu i sve se volšebno završilo, a naši šonje muškarci su eto negde pravili lumperaj u kafani za to vreme dok smo se mi mučile:pracka:

Da, to je jako zanimljivo. :)

Kako je moguće da na abortus odlaze same, bez podrške muža ( a znamo da je najveći broj abortusa upravo u braku) da se tada ničega ne boje , da im ne treba podrška i držanje za ruke ? I gde su tada svi ti pažljivi i divni muževi koji ne sede sa društvom i ne banče ili mirno spavaju dok se ženica porađa u mukama?

A pri tom je porođaj najnormalnija stvar na svetu , a abortus neprirodni prekid već započetog procesa u organizmu i jedna vrsta operacije. O moralnom aspektu ne bih ovog puta.

Kako je mali korak od tretmana - odlaska na čišćenje ( đubreta valjda ) do rađa se mali princ .

Tako nekada i zrnce graška žulja ispod devet dušeka, a nekada se može prespavati i na drvenoj klupi. Vrlo lako i bez držanja za ručice. :)

јел те цуре... да ли је овде поента да муж буде присутан у тренутку рађања детета, зато што је то иначе чаробан моменат, те да би се жена осећала боље, или с друге стране, да се тај исти муж случајно не наспава, или не дај боже да слави са пријатељима? Шта је уистину први мотив за ову нову дисциплину.

Kako je moguće da na abortus odlaze same, bez podrške muža ( a znamo da je najveći broj abortusa upravo u braku) da se tada ničega ne boje , da im ne treba podrška i držanje za ruke ? I gde su tada svi ti pažljivi i divni muževi koji ne sede sa društvom i ne banče ili mirno spavaju dok se ženica porađa u mukama?

A pri tom je porođaj najnormalnija stvar na svetu , a abortus neprirodni prekid već započetog procesa u organizmu i jedna vrsta operacije. O moralnom aspektu ne bih ovog puta.

Kako je mali korak od tretmana - odlaska na čišćenje ( đubreta valjda ) do rađa se mali princ .

Tako nekada i zrnce graška žulja ispod devet dušeka, a nekada se može prespavati i na drvenoj klupi. Vrlo lako i bez držanja za ručice. :)
A otkud vi znate sa kime i kako druge žene odlaze na abortuse, jeste li im držale sveću možda?
I šta vas briga ako neka želi da je partner drži za ruku dok se porađa, i otkud vam pravo da komentarišete uopšte tuđu zajedničku želju i odluku i nazivate istu pomodarstvom?
Seoska politika guranja noseva i raspredanja o tuđim odlukama koje su različite od sopstvenih - tužno.

A otkud vi znate sa kime i kako druge žene odlaze na abortuse, jeste li im držale sveću možda?
I šta vas briga ako neka želi da je partner drži za ruku dok se porađa, i otkud vam pravo da komentarišete uopšte tuđu zajedničku želju i odluku i nazivate istu pomodarstvom?
Seoska politika guranja noseva i raspredanja o tuđim odlukama koje su različite od sopstvenih - tužno.

Šta sam rekla, već je stigla :lol:

Onim muškarcvima, koji nisu gadljivi, ti prizoor s kasnije javljaju kao fleševi, potpuno nevoljno, i oni nisu u stanju to da spreče. Naročito u takozvanoj krizi srednjeg doba, ili u bilo kakvim malim i velikim bračnim krizama.

Čekaj, stani, koči...hoćeš reći da su muškarci gadljivi na ženski polni organ? Onaj isti koji tokom sexa liznu, pipnu, pomirišu, pogledaju zilion puta?:think:

molim te, nemoj da mi postavljas glupa pitanja i dijagnoze, pod jedan... prvo zato sto sam lepo objasnila kako i zasto, pa mozes da procitas ponovo ako ti nesto nije jasno...
drugo, zato sto me ne poznajes i ne znas kako mi je bilo i sta sam sve dozivela, ako nista drugo, ruzno je jer nismo svi isti, pa ako si ti navikla da te tretiraju kao kravu i to ti ne smeta, ja itekako imam nesto protiv toga, pa nek sam i razmazena
trece, nisam ja rekla za tvog muza da je sonja, mada vidim da te to pogodilo :) rekla sam da bih smatrala svog sonjom da ga zamolim a on me odbije... pa sad. svako se cese tamo gde ga svrbi

Како знаш да одлазе саме на абортус?
И ко одлази сам? Ове што их мужеви држе за руку док рађају или ове чији то не раде или неке сасвим треће?

Како знаш да одлазе саме на абортус?
И ко одлази сам? Ове што их мужеви држе за руку док рађају или ове чији то не раде или неке сасвим треће?

Možda ih muževi čekaju u kolima. Ne znam.

A ti misliš da ih drže za ruke na klupici ispred ordinacije za abortuse ? Videla si tu klupicu nekad..negde ?

јел те цуре... да ли је овде поента да муж буде присутан у тренутку рађања детета, зато што је то иначе чаробан моменат, те да би се жена осећала боље, или с друге стране, да се тај исти муж случајно не наспава, или не дај боже да слави са пријатељима? Шта је уистину први мотив за ову нову дисциплину.

Ja mislim da je isticanje sebe u prvi plan bar negde posto se nigde takva osoba nije isticala da se ne izrazim "ruznije" da se neke ne nadju prozvanim :D Mozda to...?

A ti znaš da žene odlaze same na abortuse kako? Vodila si evidenciju ispred ginekološke ordinacije?

Volela bih da bude tu, pored mene, drži me za ruku, kao podrška i "držač straha". Pa majka mu stara to dete je i njegovo i moje, zašto da u trenutku njegovog dolaska na svet budem ostavljena sama?

Poslednja izmena:
A ti znaš da žene odlaze same na abortuse kako? Vodila si evidenciju ispred ginekološke ordinacije?

Volela bih da bude tu, pored mene, drži me za ruku, kao podrška i "držač straha". Pa majka mu stara to dete je i njegovo i moje, zašto da u trenutku njegovog dolaska na svet da budem ostavljena sama?

Pa recimo da sam provela dosta vremena na održavanju trudnoće u jednoj ustanovi i imala priliku da vidim puno toga.

Back