Prisustvo oca na porodjaju cesce kod radjanja sinova !

idi... a kad joj je partner pored, onda sta? ista ta zena izgubi sabranost i koncentraciju? nema tu "zena treba", ja se poradjam, ne lekari i babice - oni su tu da meni olaksaju porodjaj a ne obratno. ako mi se vristi, vristacu, znas kako mi je stalo da budem mirna i pribrana za njih.
meni je bilo bitno prisustvo partnera i da treba opet da se poradjam, bio bi pored mene. najpre bih se sada poradjala bez lekara i citavog tima u kucama za prirodni porodjaj. tamo lekar dolazi samo ako ga bas trazis a babice su tu ako ti zatrebaju.

pre neki dan procitah u novinama da ce Dunavom jos mnogo vode proteci, dok dozvole u Srbiji porodjaje u kucnim uslovima, objasnise lepo kako to treba da izgleda, policajac na razskrsinicama da zna sta se dogadja hitna dezura ispred kuci, babica u kuci,sve to lepo zvuci ali mi smo ipak Srbija :-(
@Mojrae zivis li mozda negde gde sve ovo funkcionise? Ovde ja ne smem ni kod lekara opste prakse bez zastite jer svi ujedaju, ni luda ne bih krenula na porodjaj, bez da imam nekoga da me brani i da ih natera da rade svoj posao

Poslednja izmena:
ma znam tacno kakvi su, zato i jeste bolje kad je muz pored tebe - da vidim kako bi onda prosipali pamet u stilu "a bilo ti je lepo kad si... sad cuti i trpi" - sto se u porodilistu u mom gradu u srbiji redovno servira zenama koje se poradjaju.
da, ja sam u francuskoj, mada i ovde ima malo kuca za porodjaj s obzirom na velicinu zemlje. u holandiji je ista prica jer kod njih mozes da se poradjas kuci - kod njih se oko 40 do 50% % zena i poradja van bolnice. kod nas su za sada porodjajne kuce u sklopu bolnica. zdravstveno osoblje je u bloku pored, ali ne mogu da intervenisu kako njima padne na pamet. okruzenje nije sterilno kao u bolnicama, nema onih stolova odvratnih. postoje uslovi koje moras da zadovoljis - da si zdrava, da je dete postavljeno u odgovarajuci polozaj, i jos ponesto.

predlog zakona ili odredbe ili cega vec je izgledao ovako, na semaforima policija, hitna ispred, da si zdrava, trudnoca bez problema 20km udaljena od bolnice i jos po neka odredba, po meni sve realno i lako ispunjivo, jos mi se cini da ta policija i nije neophodna jer ovde hitna inace vozi ko sumanuta, ali eto gde inace ima policajac, neka zna ko se vozi u slucaju, ne daj boze, i to je to... ali kako onda da doktori i ostali pune dzepove? hocete prisustvo supruga e ondaaaa dajte pareeeee.... a cini me se da je cak i u Hrvatskoj ovo usvojeno sada cu bas da istrazim....

lepo bi bilo da jos jednom procitate ko je prvi poceo sa uvredama....:))))).....

Sad videh ovo, i evo neizreciva, ja procitala, i stvarno ne videh gde sam ti se u prvom postu koji te tako vredja obratila.
To sto si se ti pronasla, pa sta ja da tu radim?
Ja se u tvom postu nisam pronasla ni malo, a upste ne mislim kao ti, i nisam se uvredila...opusti se malo..
Pisi na temu ako hoces, ne citiraj me vise, jer nemam nameru da se dalje objasnjavam sa tobom, imam pametnija posla.

Back