Pripremanje devojčica za svet odraslih

• Začetnik teme Začetnik teme DUH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DUH

Iskusan
Banovan
Poruka
5.887
Pokušaću kratko.
Svi smo čuli/videli, sad svi to pričaju/citiraju:
"Najbolje su žene između 30 i 40, još uvek dobro izgledaju a nisu više glupe".

A šta, devojke su glupe? SVE DEVOJKE su glupe?!

Znate šta "glupa" u smislu "naivna". Verovati u bajke koje pričaju dečaci. "Pala na priču" pao seks i sutradan šut- karta. Jbg.

E sad tek počinjem temu:
Kako vaspitati devojčice? Kako im objasniti da će dečaci da ih lažu, kako objasniti da recimo "ne veruj ni onim momcima koje poznaješ čitav život jer će hteti da te iskoriste i počeće da te lažu sa 13, 14, 15 godina?"

Meni to niko nije rekao, zašto mi niko nije rekao? Naučila sam na teži način gledajući drugarice koje su izgledale starije, pa su bile "plen". Ja sam dobro prošla slučajno.
I nije samo problem u tome KAKO reći, postoji milion načina, nego me više zanima zašto roditelji ćute? Zašto ne pripreme kćerke? Zar je to tako teško ili neprijatno?

Sad sam videla temu kako pripremiti decu i naučiti ih da ne prilaze nepoznatim osobama (pedofilija), pa mi pade na pamet da nikad nigde nisam pročitala da neko devojčice vaspitava tako da ne ispadnu "sutra" nekome "otirač", "glupe", "kur.ve" itd.

Ćerke treba vaspitavati tako da se odupru opštem trendu da su se rodile da bi zadovoljavale muškarce...
Treba ih vaspitavati tako da iskoriste ako baš žele muškarca i da ga šutnu posle toga... baš kako je on hiljadama godina radio ženama...
I neka razmišljaju kog muškarca će udostojiti i dopustiti da duže ostane sa njom...
Treba da znaju da nisu mesine za drndanje, makar to svi mediji sveta propagirali...
I da ne zaborave da su muškarci vlasnici svega na svetu, osim onog što one poseduju...
I da su iskrojili ovaj svet da bi gospodarili ženama...

Na taj način će i bajka o Trnovoj Ružici isčileti iz psihološkog genoma kolektivno nesvesnog...

Zaboravih: treba da bude školovana i da sama sebe izdržava...

Pokušaću kratko.

Znate šta "glupa" u smislu "naivna". Verovati u bajke koje pričaju dečaci. "Pala na priču" pao seks i sutradan šut- karta. Jbg.

E sad tek počinjem temu:
Kako vaspitati devojčice? Kako im objasniti da će dečaci da ih lažu, kako objasniti da recimo "ne veruj ni onim momcima koje poznaješ čitav život jer će hteti da te iskoriste i počeće da te lažu sa 13, 14, 15 godina?"

Meni to niko nije rekao, zašto mi niko nije rekao? Naučila sam na teži način gledajući drugarice koje su izgledale starije, pa su bile "plen". Ja sam dobro prošla slučajno.
I nije samo problem u tome KAKO reći, postoji milion načina, nego me više zanima zašto roditelji ćute? Zašto ne pripreme kćerke? Zar je to tako teško ili neprijatno?

Sad sam videla temu kako pripremiti decu i naučiti ih da ne prilaze nepoznatim osobama (pedofilija), pa mi pade na pamet da nikad nigde nisam pročitala da neko devojčice vaspitava tako da ne ispadnu "sutra" nekome "otirač", "glupe", "kur.ve" itd.

Ma ajde molim te, do 40. :ljuta:

Pokušaću kratko.

E sad tek počinjem temu:

ja sam najbolje prolazio kod ovih klinki od 14-17.
taman je za oblikovanje licnosti.
dal imao 13 godina ili 33. smatram da je to doba meni najprihvatljivije :zaljubljena:

ja sam najbolje prolazio kod ovih klinki od 14-17.
taman je za oblikovanje licnosti.
dal imao 13 godina ili 33. smatram da je to doba meni najprihvatljivije :zaljubljena:
Ne razumem sta znaci klinke od 14 _17 godina za oblikovanje licnosti...meni to uopste nije smesno nisi im ti mama da im oblikujes zivot I sto bi im decko oblikovao zivot same sebi ce oblikovati zivot mada mozda I bolje da sto pre vide kakvih vukova ima...

• Podržavam
Reactions: DUH
Kako to nju neko moze da "iskoristi" kad je i sama pristala na to, po ovome sto si pisala a i sto sve zene pricaju ispada kao da vi nekome nesto cinite pa posle taj treba da vam vrati uslugu a umesto toga on vas sutne

Htela sam da kažem ovaj primer: devojčice veruju u bajke, odnosno u ljubav, lako se zaljube u tim godinama naročito.
E, sad, dečaci to znaju, i pozovu devojku da izađu.
Ona srećna pristane jer misli da će oni biti par, da će joj on biti dečko.
Posle izlaska on hoće seks, ona neće. Često su nevine, pa se još i boje.
Onda joj dečko kaže "Volim te, ti si moja princeza, od prvog trenutka kad sam te video, mnogo te volim"
99% devojaka pristane na seks, posle seksa sutradan on je izbegava, ili čak kaže "Predomislio sam se"
Neko će čak reći još gore "Glupačo, ko zna kome si sve verovala" ("Ako si dala meni ko zna kome si još- i, tako nastade "drolja"- moderna bajka....😭)

Kako su Soraja, Stanija dobro ispekle zanat, lepo su se snasle u svetu odraslih i sad su i same odrasle.Mora da se podesi sreca, sudbina, mozda neki savet, ali i promucurnost i elokventnost mlade dame koja ulazi u svet odraslih
Pa upravo to i jeste tema, devojčice ulaze u svet kao guske u maglu, doduše u ovim vremenima je možda i obrnuto, sada "mlade dame" dobijaju savete poput ovoga što je rekla @Soradze
Treba ih vaspitavati tako da iskoriste ako baš žele muškarca i da ga šutnu posle toga...
sa čim se definitivno ne slažem, niko ne treba nikoga da uči da u startu zloupotrebljava bilo šta.
Samo mi nije jasno zašto devojčicama čitaju te Kur ce "Pepeljuga" i ta sranja i bukvalno ih zatupljuju.
Hajde da se i dečacima servira isto, pa da i razumem.
Bajke su početak, a malo kasnije, kada treba reći istinu- zid ćutanja, "tabu tema"...

Ovaj virus ubi pricam previse.elem imam dve cerke I svaka je razlicita.obe imaju momke niti su me pitale niti bih smeo da im zabranim ali hvala Bogu da kucnem u drvo nemaju problema.namazane su,snalazljive I ne zavise od momaka.jedna treba da zavrsi fakultet I s obzirom da studira ovo za kompjutere mislim da ce lako naci posao I biti svoj covek a decko pa ovo je 21 vek ako moze da je prati molim lepo ako ne moze isto.mladja stalno nesto radi snalazi se cak I ima svoj privatni biznis tetovira.mladja nosi u jednom djepu dezodorans (to je umesto biber spreja) a u drugom noz onaj na preklapanje.
Kada su bile mladje kad sam bio sa njima igrali smo riziko,monopol,jamb nisam bas nesto gledao serije sa njima.znaju da pucaju I da rasklope tetejca bez problema.pucale su iz vise vrsta vatrenog oruzja to su ih rodjaci isto oduvek vodili.nisam neki uspesan roditelj,dosta vremena nisam bio sa njima ali sto je najbitnije vidim da su namazane I ispravne.to su same postigle

Oduvek su postojale sponzoruse koje su gledale materijalno,da se sto bolje udaju,udavale su se za polozaj a ne coveka.Otud te bajke o Pepeljuzi i slicno,de siromasne seljancice,cobanice,svinjarke gledaju kako da smotaju ni manje ni vise nego princa,al nisu ga videle pa se zaljubile,nego su cule da on organizuje bal da bi sebi izabrao zenu i onda kako da se obuku,nafrakaju,srede da ga smuvaju...

Ovaj virus ubi pricam previse.elem imam dve cerke I svaka je razlicita.obe imaju momke niti su me pitale niti bih smeo da im zabranim ali hvala Bogu da kucnem u drvo nemaju problema.namazane su,snalazljive I ne zavise od momaka.jedna treba da zavrsi fakultet I s obzirom da studira ovo za kompjutere mislim da ce lako naci posao I biti svoj covek a decko pa ovo je 21 vek ako moze da je prati molim lepo ako ne moze isto.mladja stalno nesto radi snalazi se cak I ima svoj privatni biznis tetovira.mladja nosi u jednom djepu dezodorans (to je umesto biber spreja) a u drugom noz onaj na preklapanje.
Kada su bile mladje kad sam bio sa njima igrali smo riziko,monopol,jamb nisam bas nesto gledao serije sa njima.znaju da pucaju I da rasklope tetejca bez problema.pucale su iz vise vrsta vatrenog oruzja to su ih rodjaci isto oduvek vodili.nisam neki uspesan roditelj,dosta vremena nisam bio sa njima ali sto je najbitnije vidim da su namazane I ispravne.to su same postigle

Svaka čast za ćere...
Poštovanje!

• Podržavam
Htela sam da kažem ovaj primer: devojčice veruju u bajke, odnosno u ljubav, lako se zaljube u tim godinama naročito.
E, sad, dečaci to znaju, i pozovu devojku da izađu.
Ona srećna pristane jer misli da će oni biti par, da će joj on biti dečko.
Posle izlaska on hoće seks, ona neće. Često su nevine, pa se još i boje.
Onda joj dečko kaže "Volim te, ti si moja princeza, od prvog trenutka kad sam te video, mnogo te volim"
99% devojaka pristane na seks, posle seksa sutradan on je izbegava, ili čak kaže "Predomislio sam se"
Neko će čak reći još gore "Glupačo, ko zna kome si sve verovala" ("Ako si dala meni ko zna kome si još- i, tako nastade "drolja"- moderna bajka....😭)
ti mislis da su one naivne i da ih vodi srce a realnost susta suprotnost

Pokušaću kratko.

E sad tek počinjem temu:

Ma brate pa pricas im ne uzimaj nista kad ti cika nudi pa postanu narkomani,meni niko nista nije solio pamet,ni stariji burazer mi nikad nije savet nikakav dao,nista u vezi riba ili da me branio od nekog starijeg,pa opet nisam postao probisvet i drogerant,a oko mene razni klosari prodjose,bog me sacuvo valjda,ja necu ko nikola u mi nismo andjeli da pratim dete i uhodim s kim se druzi,jedino sto covek moze je da usmeri dete na neki sport i to da se bavi profesionalno da nema vremena za ostalo lose drustvo

• Podržavam
Pokušaću kratko.

E sad tek počinjem temu:

Zanimljiva tema. Ni mene niko nikad nije upozorio, niti su roditelji (naročito majka) seli sa mnom da popričaju o tome šta me čeka tokom odrastanja, naročito tokom tinejdžerskih dana. Slažem se da devojčice treba pripremiti. Razgovarati sa njima o dečacima, vezama, a naročito o tome kako jedna devojčica/devojka treba da se ponaša, a kako ne treba. Osetiti neke stvari na svojoj koži bez ikakve prethodne pripreme može da bude šokantno za devojčice od 13-14 godina. Zato sam se zarekla da ću, ako ikada budem imala ćerku, sa njom uvek razgovarati o tim temama, ali ne kao drugarica, nego kao majka. Mislim da je to itekako potrebno mladim ženama koje se tek razvijaju i otkrivaju svet dečaka, veza, prvih razočarenja i tako dalje.

Tek moju majku ne razumem. Naročito što je uvek isticala kako je "želela devojčicu" jer je njena majka obraćala pažnju samo na sinove.
Pa, ženo, ako si još želela devojčicu...
Ali nije u redu da je osuđujem, što reče george, nekome svi pričaju pa ne vredi, nekome niko ništa ne govori a taj se snađe.
Mada ipak mislim da bi decu svakako trebalo upozoriti na to kakav je ovaj svet, kako funkcioniše u osnovi, barem toliko, važi isto i za pomenutu temu o upozorenju na pedofiliju, treba deci objasniti na neki način njima razumljiv.

Ne znam za tebe ja pricam kakva je vecina
Pa pazi, oduvek je bilo takvih devojaka koje su, shvativši da mogu da šutiraju ili da budu šutirane bile materijalističke kučke, lično sam se družila sa jednom takvom, nju tip pita "Kako se zoveš", ona njega "Šta voziš?"
Ako je danas takva većina, izvinjavam se, nisam znala, ja imam 44 godine i nisam u toku.
U "moje vreme" je takva bila ta jedna.

Back