Princip evolucije?

Ako su prvobitni ljudi koji su tumarali Africkim savanama bili crni, to ne znaci da su bili savremeni crnci. Aboridzini, Melanezani, Papuanci, Dravidi itd. su crni ali ne pripadaju istom rasnom tipu kao africki crnci.....
Ako za ljude važi isti princip kao kod svih životinja, onda bi mutirani geni za boju kože (od crne u belu), bili jači od originalnih gena za crnu kožu.
I ne bi se dobijali melezi sa pola-pola bojom, nego isključivo belci.
Prilicno sam siguran da to tako ne ide ni kod ljudi ni kod zivotinja, nije to neka igra pa ko ima jace karte.... u ostalom niko nije upario savremenu i jedinku iz proslosti pa da znamo.

Navodno su prvo nastali crnci, a od njih belci.
Ako za ljude važi isti princip kao kod svih životinja, onda bi mutirani geni za boju kože (od crne u belu), bili jači od originalnih gena za crnu kožu.
I ne bi se dobijali melezi sa pola-pola bojom, nego isključivo belci.
Medjutim, vidimo da su ti geni podjednako jaki.
Što nas onda vraća na pitanje o konstantnom napretku ka novim vrstama kod životinja (tamo su mutirani geni, ako je verovati evolucionistima, uvek jači od originalnih).

Domaća mačka nije isto što i divlja.
Kao što pas nije isto što i vuk ili šakal, ili kojot, ili.....
Niti se može dobiti pripitomljavanjem.

O cemu pricas ti ? Ovo je jedan od najglupljih argumenata protiv evolucije koji sam cuo :D

Niko ne govori o jacim i slabijim genima, mutacije koje su dovele do bele koze su bile ( i dalje su ) pozitivne za adaptaciju u tom vremenu, nisu jace od mutacija koje su dovele do crne koze, sve je to adaptacija.

Domace macke su u istoj familiji kao i divlje, porodica macaka, a svi danasnji psi i jesu nastali od vukova.

O cemu pricas ti ? Ovo je jedan od najglupljih argumenata protiv evolucije koji sam cuo :D

Niko ne govori o jacim i slabijim genima, mutacije koje su dovele do bele koze su bile ( i dalje su ) pozitivne za adaptaciju u tom vremenu, nisu jace od mutacija koje su dovele do crne koze, sve je to adaptacija.

Domace macke su u istoj familiji kao i divlje, porodica macaka, a svi danasnji psi i jesu nastali od vukova.

Možda tebi nije jasno kako bi morala da funkcioniše evolucija.
Ako se neki mutirani gen ne prenosi kroz sve naredne generacije, do nekog potomka kod koga će se na njega dodati još neka mutacija .... i tako dalje, sve dok to ne dovede do neke bitnije anatomske promene - onda od vaše evolucije nema ništa.
Ako se utopi u normalne gene - evolucija je prdnula u čabar.
Mora sve Jovo-nanovo.

U kom vremenu je bela koža bila pozitivna za adaptaciju?
Zašto crnci, i dan danas, velikom većinom žive u Africi?

Naravno.
Poznato je da se pripitomljavanjem menja fizički izgled odredjene životinje.
Čivava je dobijena pripitomljavanjem vuka.
Krava je dobijena pripitomljavanjem žirafe.
Konj je dobijen pripitomljavanjem slona.....
itd.

Kad čovek na osnovu reči crkvenjaka poveruje u postojanje nekakvog entiteta koji odozgo kudi i sudi, tada proces primanja informacija ide preko emotivnog centra čoveka. Crkva ne ceni čoveka po snazi njegovog intelekta, već po snazi njegovog verovanja.
Kada čovek na osnovu reči učitelja/profesora poveruje da je sve što postoji nastalo slučajno, eto desilo se, tada proces primanja informacija ide preko intelektualnog centra. Nauka, takođe, ne ceni čoveka po snazi njegovog intelekta, već po snazi njegovog verovanja u reči autoriteta na polju.

U prvom slučaju imaju religiju verovanja putem emocionalnog centra, u drugom slučaju imamo religiju verovanja putem intelektualnog centra, ili, religija vere i religija argumenata i dokaza. U svakom slučaju, verovanje na sve strane, i to u najvećem broju slučaja - slepo i bespogovorno verovanje.

Da bi se uopšte došlo do nekakvog ''principa'' evolucije, potrebno je prvo saznati i utvrditi kako je nastao prvobitni oblik života koji je kasnije navodno evoluirao po ''principima'' evolucije. Izgovore tipa ''teorija evolucije se ne bavi nastankom života, time se bavi abiogeneza'' daju ograničeni ljudi, a isti takvi ih i prihvataju kao validno objašnjenje.
Ne može se pričati istinito i precizno o razvoju nečega ako se prethodno ne zna tačno kako je to nešto nastalo. Tačnije, može se pričati, ali bez korišćenja procesa razmišljanja, zdravog razuma i elementarne logike, za šta je više nego lep primer upravo teorija evolucije.

Brkaš uzrok i posledicu. Boja kože kod čoveka je posledica viševekovne adaptacije u datoj sredini, a ne da su prvo postojale različite boje kože pa su neke pozitivne za adaptaciju a neke ne

.

Zato što je ih je više ostalo da živi i da se razmnožava u Africi nego što ih je napuštalo Afriku

Brkaš uzrok i posledicu. Boja kože kod čoveka je posledica viševekovne adaptacije u datoj sredini, a ne da su prvo postojale različite boje kože pa su neke pozitivne za adaptaciju a neke ne
u

Veličanstvena evolucija: Prilagođava boju kože i to utiskuje u gene potomaka!

Zato što je ih je više ostalo da živi i da se razmnožava u Africi nego što ih je napuštalo Afriku

Zato što su propala kolonijalna carstva koji su ih lovili i izvozili širom sveta!
Uppsss...Sada sami beže iz Afrike u EU!:zcepanje:

Poslednja izmena:
Možda tebi nije jasno kako bi morala da funkcioniše evolucija.
Ako se neki mutirani gen ne prenosi kroz sve naredne generacije, do nekog potomka kod koga će se na njega dodati još neka mutacija .... i tako dalje, sve dok to ne dovede do neke bitnije anatomske promene - onda od vaše evolucije nema ništa.
Ako se utopi u normalne gene - evolucija je prdnula u čabar.
Mora sve Jovo-nanovo.

Naravno.
Poznato je da se pripitomljavanjem menja fizički izgled odredjene životinje.
Čivava je dobijena pripitomljavanjem vuka.
Krava je dobijena pripitomljavanjem žirafe.
Konj je dobijen pripitomljavanjem slona.....
itd.

Jel se zezas ili si ozbiljan ?

Kad čovek na osnovu reči crkvenjaka poveruje u postojanje nekakvog entiteta koji odozgo kudi i sudi, tada proces primanja informacija ide preko emotivnog centra čoveka. Crkva ne ceni čoveka po snazi njegovog intelekta, već po snazi njegovog verovanja.
Kada čovek na osnovu reči učitelja/profesora poveruje da je sve što postoji nastalo slučajno, eto desilo se, tada proces primanja informacija ide preko intelektualnog centra. Nauka, takođe, ne ceni čoveka po snazi njegovog intelekta, već po snazi njegovog verovanja u reči autoriteta na polju.

U prvom slučaju imaju religiju verovanja putem emocionalnog centra, u drugom slučaju imamo religiju verovanja putem intelektualnog centra, ili, religija vere i religija argumenata i dokaza. U svakom slučaju, verovanje na sve strane, i to u najvećem broju slučaja - slepo i bespogovorno verovanje.

Da bi se uopšte došlo do nekakvog ''principa'' evolucije, potrebno je prvo saznati i utvrditi kako je nastao prvobitni oblik života koji je kasnije navodno evoluirao po ''principima'' evolucije. Izgovore tipa ''teorija evolucije se ne bavi nastankom života, time se bavi abiogeneza'' daju ograničeni ljudi, a isti takvi ih i prihvataju kao validno objašnjenje.
Ne može se pričati istinito i precizno o razvoju nečega ako se prethodno ne zna tačno kako je to nešto nastalo. Tačnije, može se pričati, ali bez korišćenja procesa razmišljanja, zdravog razuma i elementarne logike, za šta je više nego lep primer upravo teorija evolucije.

Slažem se.
Vernici na sve strane.
Jedino što je za verovanje u evoluciju, potrebna mnogo veća vera nego u osnovne postulate modernog kršćanstva.

A u čemu je crna boja kože loše adaptirana na te predele o kojima govoriš?
(gde je već postala bolja bela boja kože)
I kako se tehnički odvija adaptacija, tj, dobijanje bele boje kože od crne?
Šta odredjuje boju kože?
Geni?
Nešto drugo?

Otkud u Evropi belci, u Asiji na istoj geografskoj širini (a i na krajnjem severu) žuta rasa, a u Africi i Indiji crnci?
Otkud u Americi Olmečka civilizacija (crnci), a nakon toga ih nema nigde?
Gde su nestali i zašto, kada je očigledno da su samo do pre 5.000 godina tamo živeli sve sami crnci, savršeno adaptirani na tamošnje prilike?
Izbeleli su za samo 5.000 godina?

Veličanstvena evolucija: Prilagođava boju kože i to utiskuje u gene potomaka!

Zato što su propala kolonijalna carstva koji su ih lovili i izvozili širom sveta!
Uppsss...Sada sami beže iz Afrike u EU!:zcepanje:

Pa da.
Ako sam dobro shvatio - odredjeni organizam odluči da je za njega dobar odredjeni fizički izgled i onda ga i dobije?
Ja hoću krila i - polako počinju da mi rastu krila, te ja tako "razvijem potreban organ" (evolucionistički citat).
Bela boja kože je bolje prilagodjena za život u ovim krajevima - ne znam samo kako?

I zato što su rase zasebno stvorene.
A onda počinju da se mešaju.

- - - - - - - - - -

Jel se zezas ili si ozbiljan ?

To se i ja isto pitam - kada čitam radove evolucionista.

Pod evolucionistima mislis 99% naucnika koji rade u tom polju ? :D

Vidi se da ne razumes nista o evoluciji, niko nije odlucio da postane crn ili beo, ili da mu izrastu krila, to se desava postepeno ili odjednom uz mutacije koje su pozitivne za prezivljavanje. Ako je mutacija pozitivna, bice vise zastupljena u sledecim generacijama, ne znam sta ti tu nije jasno, niko ne kaze hocu krila i onda ih dobije.

Reci da je evolucionisticki citat da pozelis da ti izrastu krila i ona ti onda izrastu je laz.

Nije tesko pronaci odgovor, samo treba imati zelju poraziti

http://en.wikipedia.org/wiki/Human_skin_color

http://evolution.about.com/od/humans/a/How-Did-Skin-Color-Evolve.htm

Poslednja izmena:
Pod evolucionistima mislis 99% naucnika koji rade u tom polju ? :D

Vidi se da ne razumes nista o evoluciji, niko nije odlucio da postane crn ili beo, ili da mu izrastu krila, to se desava postepeno ili odjednom uz mutacije koje su pozitivne za prezivljavanje. Ako je mutacija pozitivna, bice vise zastupljena u sledecim generacijama, ne znam sta ti tu nije jasno, niko ne kaze hocu krila i onda ih dobije.

Reci da je evolucionisticki citat da pozelis da ti izrastu krila i ona ti onda izrastu je laz.

Nije tesko pronaci odgovor, samo treba imati zelju poraziti

http://en.wikipedia.org/wiki/Human_skin_color

http://evolution.about.com/od/humans/a/How-Did-Skin-Color-Evolve.htm

A da vidim kako ti razumeš evoluciju:
Kako se dobija nova vrsta od neke postojeće - neki pripadnik te vrste dobije odredjenu mutaciju.
Šta se dalje dešava?
Da li mu odmah umesto šape izrastu krila?
Ili to ide postupno?
Ako ide postupno, kako se to odigrava?
Kako teče to "prenošenje kroz generacije"?
Kad već kažeš da nisam u pravu povodom "jačine" mutiranih gena.

Da čujemo tvoju priču....

Pa onda adaptacija...
Kako to ide vremenom?
Sem odokativnih izraza poput ovog tvog koji ne znači ništa, nigde ne nadjoh detaljno objašnjenje tog procesa.
Kako i zašto je crna boja kože postala bela?
Kako se neki organizam adaptira na novu okolinu?
Da vidim to objašnjenje...

Postavio sam ti upravo 2 linka za objasnjenje zasto se menjala boja koze, ti si u postu ispod okacio opet to pitanje, sto znaci da nisi ni pogledao sta sam okacio.

Ako pozitivna mutacija pomaze prezivljavanju odredjene jedinke, postoje vece sanse da ce ta jedinka doziveti da prenese svoje gene ( i tu mtaciju ) u sledece generacije, da li se neke vece promene desavaju odmah ili postepeno zavisi od toga kakva je mutacija, posmatrano je radjanje novih vrsta u samo jednoj generaciji, isto tako po fosilima vidimo da je sirenje mozga kod nasih predaka bilo kroz niz mutacija ( jer je trajalo milionima godina ) . Jel ti sad jasnije ?

Postavio sam ti upravo 2 linka za objasnjenje zasto se menjala boja koze, ti si u postu ispod okacio opet to pitanje, sto znaci da nisi ni pogledao sta sam okacio.

Ako pozitivna mutacija pomaze prezivljavanju odredjene jedinke, postoje vece sanse da ce ta jedinka doziveti da prenese svoje gene ( i tu mtaciju ) u sledece generacije, da li se neke vece promene desavaju odmah ili postepeno zavisi od toga kakva je mutacija, posmatrano je radjanje novih vrsta u samo jednoj generaciji, isto tako po fosilima vidimo da je sirenje mozga kod nasih predaka bilo kroz niz mutacija ( jer je trajalo milionima godina ) . Jel ti sad jasnije ?

Linkovi me ne interesuju - interesuje me Tvoje objašnjenje.
Kako nastaje nova vrsta od neke postojeće?
Način prenošenja mutacija kroz generacije?
Daj neki primer, ispričaj tu priču....

postoje vece sanse da ce ta jedinka doziveti da prenese svoje gene ( i tu mtaciju ) u sledece generacije,

Da prenese?
Mora da se šališ.
Pitaj LazuB, on će ti reći da to tako ne ide.

Kakvo širenje mozga kod "naših predaka"?

Ne interesuju te naucni linkovi a zelis da cujes od forumasa :D Jos jedan dokaz da te istina i ne interesuje.

Tako je, da prenese u sledecu generaciju tu mutaciju, ne znam sta ti tu nije jasno.

Sto se tice sirenja mozga nasih predaka, to vidimo u fosilima, da se kroz milione godina mozak nasih predaka sirio.

Premotaj na 44:40 i u par minuta vidis par fosila sa objasnjenjem biologa.

Ne interesuju te naucni linkovi a zelis da cujes od forumasa :D Jos jedan dokaz da te istina i ne interesuje.

Tako je, da prenese u sledecu generaciju tu mutaciju, ne znam sta ti tu nije jasno.

Sto se tice sirenja mozga nasih predaka, to vidimo u fosilima, da se kroz milione godina mozak nasih predaka sirio.

Premotaj na 44:40 i u par minuta vidis par fosila sa objasnjenjem biologa.

Interesuje me da li si Ti shvatio išta od onoga što prihvataš kao naučnu istinu.
Dakle,
Kako se prenose mutirani geni kroz generacije - objasni to na primeru.
Da li su mutirani geni uvek jači od originalnih?
Da li postoje ikakvi Dokazi za to - da li ste utvrdili da se parenjem jedinke sa normalnim i jedinke sa mutiranim genima Uvek dobija potomak sa mutiranim genima?
Da li se dobija makar u Većini slučajeva?
Koliko ste takvih situacija obradili?
Molio bih neke statističke podatke, verovatno ih imaš?

Koliki je prosečan kapacitet mozga izumrlog Neandertalca?
Koliki je prosečan kapacitet mozga živućeg Aboridžina?
Postavi podatke.
Pretpostavljam da ih znaš i imaš negde, jer se vi naučnici isključivo vodite utvrdjenim činjenicama prilikom izvlačenja zaključaka?

Kapacitet mozga neandertalca je bio cak malo veci od naseg. Ja nisam naucnik niti sam ikada rekao da jesam.

Sto se tice mutacija, postoje negativne, neutralne i pozitivne, one koje se naslede kod negativnih dobijes mrtvu ili poremecenu jedinku, a kod pozitivnih dobijes neku pozitivnu promenu.

Na ovom linku imas ne samo posmatrane mutacije nego i posmatrano radjanje novih vrsta, sve zapisano i dokumentovano, tako da ne znam o cemu dalje da pricamo.
http://phylointelligence.com/observed.html

I da, nisi mi prokomentarisao fosile.

Kapacitet mozga neandertalca je bio cak malo veci od naseg. Ja nisam naucnik niti sam ikada rekao da jesam.

Sto se tice mutacija, postoje negativne, neutralne i pozitivne, one koje se naslede kod negativnih dobijes mrtvu ili poremecenu jedinku, a kod pozitivnih dobijes neku pozitivnu promenu.

Na ovom linku imas ne samo posmatrane mutacije nego i posmatrano radjanje novih vrsta, sve zapisano i dokumentovano, tako da ne znam o cemu dalje da pricamo.
http://phylointelligence.com/observed.html

I da, nisi mi prokomentarisao fosile.

Kako se prenose mutirani geni kroz generacije - objasni to na primeru.
Da li su mutirani geni uvek jači od originalnih?
Da li postoje ikakvi Dokazi za to - da li ste utvrdili da se parenjem jedinke sa normalnim i jedinke sa mutiranim genima Uvek dobija potomak sa mutiranim genima?

Nisi odgovorio na pitanja.

Odgovori, pa da idemo dalje.

Mislim da se prosecan mozak neandertalca bio tu negde kao i nas, ne znam za danasnje Aboridzine, ne znam zasto je bitno ?

Isto kao sto se prenose ostali geni kroz generacije, tako se prenose i mutirani, verovatno mutirani gen i ne nasledi jedinka uvek, ali to ne znam,na hiljade situacija je obradjeno, okacio sam ti, i okacio sam ti statisticke podatke. Evolucija je posmatran proces, i to sam ti i okacio.

Mislim da se prosecan mozak neandertalca bio tu negde kao i nas, ne znam za danasnje Aboridzine, ne znam zasto je bitno ?

Isto kao sto se prenose ostali geni kroz generacije, tako se prenose i mutirani, verovatno mutirani gen i ne nasledi jedinka uvek, ali to ne znam,na hiljade situacija je obradjeno, okacio sam ti, i okacio sam ti statisticke podatke. Evolucija je posmatran proces, i to sam ti i okacio.

Nemoguće je, da Ti, naučni tip čoveka, prihvataš neke tvrdnje koje nisi ni proverio.

, isto tako po fosilima vidimo da je sirenje mozga kod nasih predaka bilo kroz niz mutacija ( jer je trajalo milionima godina ) . Jel ti sad jasnije

Koje si ti podatke gledao, kada si došao do takvog zaključka?

Jel ti citas sta ti kucam, pocinjes da budes dosadan , okacio sam ti desetine situacija u kojem su pozitivne mutacije dovele do novih jedinki i do novih vrsta, sirenje mozga vidimo po fosilnim ostatcima, , nisam nigde napisao da se UVEK mutirani gen nasledi, pocni da citas sta pisem.
Sve ti je okaceno, posmatran proces.

Jel ti citas sta ti kucam, pocinjes da budes dosadan , okacio sam ti desetine situacija u kojem su pozitivne mutacije dovele do novih jedinki i do novih vrsta, sirenje mozga vidimo po fosilnim ostatcima, , nisam nigde napisao da se UVEK mutirani gen nasledi, pocni da citas sta pisem.
Sve ti je okaceno, posmatran proces.

Ništa TI nisi napisao, sem nekih uopštenih fraza.
Koje širenje mozga, opet te pitam?

Koje podatke si ti gledao?

Trebaju mi naučni odgovori na ova pitanja, da bih, možda shvatio da sam u zabludi?
Ali kako - bez takvih podataka?

Smaras me, okacio sam ti klip u kojem se pokazuje sirenje mozga nasih predaka, otvori ga pa pogledaj.

Za neandertalce sam ti rekao, za aboridzine ne znam, i to sam ti rekao.

hahahaha pa ti me zajebavas :D :D :D

5 puta sam napisao da se verovatno ne nasledjuje UVEK mutirani gen, kao i kod negativnih mutacija, OKACIO sam ti sajt sa naucno proverenim podatcima o radjanju novih vrsta i novih informacija u genomu, pogledaj ili prestani da smaras ;)

Smaras me, okacio sam ti klip u kojem se pokazuje sirenje mozga nasih predaka, otvori ga pa pogledaj.

Za neandertalce sam ti rekao, za aboridzine ne znam, i to sam ti rekao.

hahahaha pa ti me zajebavas :D :D :D

5 puta sam napisao da se verovatno ne nasledjuje UVEK mutirani gen, kao i kod negativnih mutacija, OKACIO sam ti sajt sa naucno proverenim podatcima o radjanju novih vrsta i novih informacija u genomu, pogledaj ili prestani da smaras ;)

]verovatno ne nasledjuje UVEK mutirani gen,

Poslednja izmena:

Back